DayTrading: Piątek 13.05.2016
Re: DayTrading: Piątek 13.05.2016
kabel....
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- fx-technik
- Fanatyk
Teraz dam ci, jkar, zagadkę:
Dlaczego miarka w ten sposób?Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
edek dzienny,
wspominałem, że 500 SMA nie pęknie za pierwszym podejściem, dlatego wybieram wariant czarny
wspominałem, że 500 SMA nie pęknie za pierwszym podejściem, dlatego wybieram wariant czarny
Zwyczajnie - bez wdawania sie w pseudonaukowe dywagacje - wystarczy rozwazyc wymowe pojęc wsparcie i opór i przełozyc to na statystykę zachowań kursu w danym miejscu.
Ale jak ktoś mi odpowiednio zapłaci to znajdę statystyczne dane dla danego instrumentu jak w zadanym czasie zachowywał sie kurs w stosunku do ATR odbijajac sie po raz 3-ci od linii trendu.
Ale jak ktoś mi odpowiednio zapłaci to znajdę statystyczne dane dla danego instrumentu jak w zadanym czasie zachowywał sie kurs w stosunku do ATR odbijajac sie po raz 3-ci od linii trendu.
Jak by powiało zdrowo to bym jeszcze raz pofrunął.
edek, h4
a tak bym chciał......
a tak bym chciał......
Dlatego sugeruje skupić się właśnie na SR i uwzględnić w systemie. LT, dywergencja, pare formacji i system gotowy.jkar pisze:Zwyczajnie - bez wdawania sie w pseudonaukowe dywagacje - wystarczy rozwazyc wymowe pojęc wsparcie i opór i przełozyc to na statystykę zachowań kursu w danym miejscu.
Wiesz, ze nie odpowiem- kilkakrotnie juz Cię pytałem dlaczego miarka jest przykładana tak ze oglądający nie wiedzą z czego to wynika.fx-technik pisze:Teraz dam ci, jkar, zagadkę:Dlaczego miarka w ten sposób?
-- Dodano: 13 maja 2016, 14:06 --
Sliczne dzięki...fx-technik pisze:Puściłem mu cynk.jkar pisze: Może by ktos ( jak ma kontakt) obudził shogomad-a.
Przydałoby sie zeby ktos rzucił aktualne swiatło na ropę, a on ten rynek dobrze czuje.

- fx-technik
- Fanatyk
Ponieważ siedzą zafiksowani w Matrix.jkar pisze:Wiesz, ze nie odpowiem- kilkakrotnie juz Cię pytałem dlaczego miarka jest przykładana tak ze oglądający nie wiedzą z czego to wynika.fx-technik pisze:Teraz dam ci, jkar, zagadkę:Dlaczego miarka w ten sposób?
Wyrwij się z niego!
Typowy zasięg dla danego instrumentu, czyli target.
I zacznij od targetu, właśnie.
Ustaw target tam, gdzie praktycznie musi retestować.
A wchodź zgodnie z PA w strefie wejścia i w kierunku wybicia.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
czyli to takie twoje oznaczenia, bo chcesz?Bemowo1 pisze:edek, h4
a tak bym chciał......

Wiesz ja mam takie podejscie do rynku:
Jesli coś wiesz zapisz to na kartce i jesli przeciętny czytajacy potrafi na tej podstawie osiagnąc zblizone wyniki do twoich to są podstawy zeby twierdzic ze to działa szerzej niz tylko w twojej głowie.
( To jak z Oopsem ... zapisane na połowie kartki i zwyczajnie działa...dla każdego kto przeczyta ( nawet nie musi miec matury
).
Ale owszem ... za radę dziękuję ... jak najbardziej w ogólnosci sie z nią zgadzam...
Z tym ze w tradingu jak w biznesie nalezy zostawic jak najmniejsze pole na własny osąd
Hmmm... po głębszym zastanowieniu- chyba istotnie zwróciłes mi uwage na cos co mi umykało, bądz niedoceniałem wagi ....
Zobaczę jak wyniki mi sie poprawią to jeszze raz co najmniej

No tak... ale jak wyjdę z zasiegu to z automatu wyjdzie mi miejsce stawiania przez Ciebie miarki...?
Cięzko mi to na razie pojąc , ale rozwaze to na spokojnie...
Ok, Thx
-- Dodano: 13 maja 2016, 14:54 --
Dadas ... spójrz teraz na kiwi w perspektywie godzinnej... korci mnie zeby chwilowo zamknąc ... masz jakies uwagi?
Jesli coś wiesz zapisz to na kartce i jesli przeciętny czytajacy potrafi na tej podstawie osiagnąc zblizone wyniki do twoich to są podstawy zeby twierdzic ze to działa szerzej niz tylko w twojej głowie.
( To jak z Oopsem ... zapisane na połowie kartki i zwyczajnie działa...dla każdego kto przeczyta ( nawet nie musi miec matury

Ale owszem ... za radę dziękuję ... jak najbardziej w ogólnosci sie z nią zgadzam...
Z tym ze w tradingu jak w biznesie nalezy zostawic jak najmniejsze pole na własny osąd
Hmmm... po głębszym zastanowieniu- chyba istotnie zwróciłes mi uwage na cos co mi umykało, bądz niedoceniałem wagi ....

Zobaczę jak wyniki mi sie poprawią to jeszze raz co najmniej

No tak... ale jak wyjdę z zasiegu to z automatu wyjdzie mi miejsce stawiania przez Ciebie miarki...?
Cięzko mi to na razie pojąc , ale rozwaze to na spokojnie...
Ok, Thx
-- Dodano: 13 maja 2016, 14:54 --
Dadas ... spójrz teraz na kiwi w perspektywie godzinnej... korci mnie zeby chwilowo zamknąc ... masz jakies uwagi?