DayTrading: Piątek 13.05.2016
Re: DayTrading: Piątek 13.05.2016
kabel,
będę spokojniejszy jak tl pęknie, co prawda uklepywanie podłogi też może mieć miejsce - 200 EMA 2 podejście
będę spokojniejszy jak tl pęknie, co prawda uklepywanie podłogi też może mieć miejsce - 200 EMA 2 podejście
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 13 maja 2016, 13:40 przez Bemowo1, łącznie zmieniany 1 raz.
Domyka się luka na Daxie ( z h1) ... i to jest newralgiczny punkt...
Jak by powiało zdrowo to bym jeszcze raz pofrunął.
Rynek jest zamkniety przez jedna godzine i zazwyczaj nic sie wtedy nie dzieje.jkar pisze:Nazwa wynika z reakcji uczestników rynku .fx-technik pisze: Fajna nazwa!
Klasycznie powinno wygladac to tak: w czasie zamknięcia rynku są jakies złe informacje, rynek otwiera sie luką niżej ale uczystnicy spostrzegaja, ze cos jest nie tak - trochę przesadzili- Oops! i zawracają.
Troche to uproszczony opis, ale mniej wiecej o to chodzi.
O ktorej ma byc ogloszony ten rating? Jest planowana jaksas konkretna godzina czy tak wyskocza kiedy im sie spodoba?
Nikt takiego systemu jeszcze nie wymyślił. Oczywiście pomijam te tworzone na wykresie historycznym bo wtedy to i 100% można mieć hehe. A dlaczego? Bo oprócz AT jest jeszcze czynnik fundamentalny którego żaden system nie uwzględnia a jest po prostu losowy. Jeśli ktoś plecie, że ma skuteczność pow. 90% przy założeniu TP>SL to plecie bzdury. Pomijam te "systemy" co grają z TP ale bez SLfx-technik pisze:Dlaczego?Cblondyn pisze:To moje pytanie przy jakim RR te 92% skuteczności? Bo jeśli przy TP>SL to totalna bzdura. Takie systemy nie istnieją.jkar pisze:Taka ciekawostka .
Klasyczny Oops! tj. bary day,stop wczorajsze low bądz dzisiejsze (które nizsze), exit jutro na otwarciu przez pierwsze 10 lat po opublikowaniu przez Larrego miał ponad 92% skutecznosci za kałużą na rynku akcji , indeksów i futures.
Bo ty takiego nie wymyśliłeś?
Albo nie umiesz tak wchodzić?
Albo nie umiesz tyle wytrzymać?
Ja też nie umiem wchodzić tak jak lutek i dla mnie to jest bzdura.
Co nie oznacza, że ktoś inny nie może tak zrobić.
Nie jest to łatwe z psychologicznej strony, ale wyjątki mogą to zrobić.
Ja bardzo dużo i jasno widzę wykresy.
Wiem, że niektóre rzeczy można zrobić, tylko jeszcze nie wymyśliłem jak to praktycznie zrobić.

kabel m30
Teoretycznie wieksze prawdopodobienstwo jest ze sie odbije , niz peknie...Bemowo1 pisze:kabel,
Ale ja nic nie sugeruje

Jak by powiało zdrowo to bym jeszcze raz pofrunął.
- fx-technik
- Fanatyk
Puściłem mu cynk.jkar pisze: Może by ktos ( jak ma kontakt) obudził shogomad-a.
Przydałoby sie zeby ktos rzucił aktualne swiatło na ropę, a on ten rynek dobrze czuje.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
prawdopodobieństwo moim zdaniem jest identycznejkar pisze:Teoretycznie wieksze prawdopodobienstwo jest ze sie odbije , niz peknie...Bemowo1 pisze:kabel,
Ale ja nic nie sugeruje...

-- Dodano: 13 maja 2016, 13:47 --
edek m 30
i tam L będę otwierał
- fx-technik
- Fanatyk
Błąd!Bemowo1 pisze:prawdopodobieństwo moim zdaniem jest identycznejkar pisze:Teoretycznie wieksze prawdopodobienstwo jest ze sie odbije , niz peknie...Bemowo1 pisze:kabel,
Ale ja nic nie sugeruje...
-- Dodano: 13 maja 2016, 13:47 --
edek m 30
i tam L będę otwierał
Nie ma żadnego PP.
Bo żadne nie jest możliwe do obliczenia.
Czyli, PP matematyczne w ogóle nie ma zastosowania.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !