DayTrading: Piątek 13.05.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 14 maja 2016, 00:00

Wzrost
7
47%
Bez zmian
3
20%
Spadek
5
33%

Liczba głosów: 15

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 13.05.2016

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

jkar pisze:
fx-technik pisze: Wiesz co, jkar?
Za dużo czytasz teorii, za mało własnych wniosków.

Ja poprostu wykorzystuje wiedzę, doswiadczenie, badania innych innych( nie próbuję odkrywac Ameryki bo to już zrobiono - teraz nalezy ją rozwijac).
A trudno o wiekszego praktyka niż Larry Williams czy tez Aleksander Elder, zresztą gro tego co przeczytałem czy też badałem to poprzedni wiek - w tym ( moim zdaniem) za duzo traduję, a za mało sie dokształcam .
To, czego inni doświadczyli, wypraktykowali i opisali, to jest informacja.
To, co sam zaobserwowałeś, doświadczyłeś i wypraktykowałeś, to jest twoje i wiesz to na pewno.
jkar pisze: Dax ma regulowane godziny handlu i w tym czasie odbywa się tam ( na giełdzie we Frankfurcie) niemal wszystkie transakcjie. My gramy na sztucznych instrumentach pochodnych , które mnie lub bardziej udolnie nasladują co tam zapodano.
To prawda i z tego musimy wyciągnąć tyle, żeby być do przodu.
Co nie zmienia faktu, że nawet u niektórych brokerów możesz składać zlecenia oczekujące, kiedy rynek jest zamknięty.
I te zlecenia się odpalają dokładnie wraz z otwarciem rynków.

-- Dodano: 13 maja 2016, 12:02 --

Na DAX30 będzie albo Long, albo nas robią znowu w bambuko.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

mnie tam juz na daxie nie ma http://invst.ly/1phuz

do sesji usa beze mnie : )

ciekawe jakie dzisiaj fajerwerki na PLN będą... jakby tak 4.5 na EURPLN strzelili to będzie hit dnia ;) ... nano L pod moodys'a sobie zapuściłem ; )

dobrego! :)
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

jkar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jkar »

"Co nie zmienia faktu, że nawet u niektórych brokerów możesz składać zlecenia oczekujące, kiedy rynek jest zamknięty.
I te zlecenia się odpalają dokładnie wraz z otwarciem rynków."

Dokładnie tak, a nawet więcej wszystkie zlecenia na otwarciu giełdy sa zleceniami oczekujacymi i cena jest ustalana jako " dyskretna"- najprosciej porównac to do "naszego fixingu".
Jak by powiało zdrowo to bym jeszcze raz pofrunął.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

pedro pisze:mnie tam juz na daxie nie ma http://invst.ly/1phuz

ciekawe jakie dzisiaj fajerwerki na PLN będą... jakby tak 4.5 na EURPLN strzelili to będzie hit dnia ;) ... nano L pod moodys'a sobie zapuściłem ; )

Akurat przed ruchem żeś wylazł.
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).

jkar
Pasjonat
Pasjonat

Taka ciekawostka .
Klasyczny Oops! tj. bary day,stop wczorajsze low bądz dzisiejsze (które nizsze), exit jutro na otwarciu przez pierwsze 10 lat po opublikowaniu przez Larrego miał ponad 92% skutecznosci za kałużą na rynku akcji , indeksów i futures.

tomcze
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: tomcze »

O której można sie spodziewać info z moodys'a?

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

jkar pisze:Taka ciekawostka .
Klasyczny Oops! tj. bary day,stop wczorajsze low bądz dzisiejsze (które nizsze), exit jutro na otwarciu przez pierwsze 10 lat po opublikowaniu przez Larrego miał ponad 92% skutecznosci za kałużą na rynku akcji , indeksów i futures.
To moje pytanie przy jakim RR te 92% skuteczności? Bo jeśli przy TP>SL to totalna bzdura. Takie systemy nie istnieją.

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

fx-technik pisze:

Akurat przed ruchem żeś wylazł.
a niech się rucha dalej beze mnie ; ) ... dla mnie było przeznaczone to co dostałem, a poza tym, w ciągu ostatnich kilku-kilkunastu m1 swieczek byly 2 kolejne mozliwosci longa na kilka pkt

http://invst.ly/1pia6
ja wchodząc nie wiedziałem, że zostanie wybite ostatnie hh, -> ale wiedziałem, że już dziś cena tam była, więc dlaczego nie miałaby przynajmniej tam wrócić? -> więc po nowym hl, i pinie, strzeliła impulsowa ... http://invst.ly/1pie5 ... po wybiciu nowego HH, powinienem szukać korekty i dalej ciągnąć, ale jest taka godzina gdzie mam 'zakaz' trejdowania bo statystycznie mnie wtedy dymali ; ) a pedro już nie lubi być dymany... cytując z pewnego filmu ... chcieliście wydymać freda, to teraz fred wydyma Was ;)

a przede wszystkim trejd wyczekany, zrobiony z głową, i z systemem/strategią : )

:564:
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Cblondyn pisze:
To moje pytanie przy jakim RR te 92% skuteczności? Bo jeśli przy TP>SL to totalna bzdura. Takie systemy nie istnieją.
Dlaczego?
Bo ty takiego nie wymyśliłeś?
Albo nie umiesz tak wchodzić?
Albo nie umiesz tyle wytrzymać?

Ja też nie umiem wchodzić tak jak lutek i dla mnie to jest bzdura.
Co nie oznacza, że ktoś inny nie może tak zrobić.
Nie jest to łatwe z psychologicznej strony, ale wyjątki mogą to zrobić.

Ja bardzo dużo i jasno widzę wykresy.
Wiem, że niektóre rzeczy można zrobić, tylko jeszcze nie wymyśliłem jak to praktycznie zrobić.

jkar
Pasjonat
Pasjonat

Cblondyn pisze:
Z głowy - czyli niczego - to nie pamiętam.
Jest to do sprawdzenia przez wujka Googla.
Jak by na to nie patrzec nie da sie zbankrutować biorac chocby małe zyski, a przecietny zysk na transakcję o ile dobrze pamiętam był wyzszy od jakiegos sredniego ATR ( nie pamiętam 14 dni czy 50 - zreszta myslę ze to mało w całosci istotne).

-- Dodano: 13 maja 2016, 13:22 --

Może by ktos ( jak ma kontakt) obudził shogomad-a.
Przydałoby sie zeby ktos rzucił aktualne swiatło na ropę, a on ten rynek dobrze czuje.

Zablokowany