DayTrading: Piątek 13.05.2016
Re: DayTrading: Piątek 13.05.2016
Opis ze statystyką :
http://www.oxfordstrat.com/trading-stra ... s-pattern/
Jak by powiało zdrowo to bym jeszcze raz pofrunął.
- fx-technik
- Fanatyk
Fajna nazwa!jkar pisze:Opis ze statystyką :
Ale, z obserwacji tak zazwyczaj działają świece, nawet te M1.
Chociaż nie w 100% przypadków - nie robiłem konkretnych statystyk, ale tysiące godzin obserwacji.
Na wykresie jest mnóstwo zjawisk, na których można oprzeć dobrą strategię.
Tylko, to nie o to w tym wszystkim chodzi.
Chodzi o charakter danego człowieka i dopasowanie systemu do tego charakteru.
Większość próbuje stosować strategie, które nie są zgodne z ich charakterem i się męczą.
-- Dodano: 13 maja 2016, 10:19 --
Jeszcze apropos tego sentymentu: Podane są średnie ceny pozycji Short i Long.
Wynika z tego, że te pozycje w statystyce, to oczekujące zlecenia długoterminowe.
Albo wiszą Longi z stratą ponad 400 pips?
-- Dodano: 13 maja 2016, 11:00 --
Zaraz będzie formacja Oops! Oops!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
Edek ma szanse na silne odbicie z 1,1324 czy mi się tylko wydaje?
"...Jeden traci, drugi się bogaci..."
albo oops i did it again: https://www.youtube.com/watch?v=CduA0TULnowfx-technik pisze: Zaraz będzie formacja Oops! Oops!
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Sentyment to dobry wskaznik.fx-technik pisze:
Jeszcze apropos tego sentymentu:
Ale trudno o reprezentatywną próbę , a co wiecej istotne sa zmiany sentymentu a nie ich statyczna wartosc.
Z faktu , ze np 80 procent ma jakies pozycje nic jeszcze nie wynika dopiero jak ta wielkosc zaczyna sie zmieniac ( zwłaszcza szybko) w kierunku równowagi - to ( np. zdaniem Eldera trudno o bardziej wiarygodny sygnał).
- fx-technik
- Fanatyk
Wiesz co, jkar?jkar pisze:Sentyment to dobry wskaznik.fx-technik pisze:
Ale trudno o reprezentatywną próbę , a co wiecej istotne sa zmiany sentymentu a nie ich statyczna wartosc.
Z faktu , ze np 80 procent ma jakies pozycje nic jeszcze nie wynika dopiero jak ta wielkosc zaczyna sie zmieniac ( zwłaszcza szybko) w kierunku równowagi - to ( np. zdaniem Eldera trudno o bardziej wiarygodny sygnał).
Za dużo czytasz teorii, za mało własnych wniosków.
Proponuje obejrzeć webinar Dawida. Od 24 minutyjkar pisze:Sentyment to dobry wskaznik.fx-technik pisze:

http://www.inwestortv.pl/film/inwestowa ... 0082015,99
Nazwa wynika z reakcji uczestników rynku .fx-technik pisze: Fajna nazwa!
Klasycznie powinno wygladac to tak: w czasie zamknięcia rynku są jakies złe informacje, rynek otwiera sie luką niżej ale uczystnicy spostrzegaja, ze cos jest nie tak - trochę przesadzili- Oops! i zawracają.
Troche to uproszczony opis, ale mniej wiecej o to chodzi.
- fx-technik
- Fanatyk
W czasie "zamknięcia rynku", w wyniku zleceń Short Dark Pools, lub innych instytucji, dla których rynekjkar pisze:Nazwa wynika z reakcji uczestników rynku .fx-technik pisze: Fajna nazwa!
Klasycznie powinno wygladac to tak: w czasie zamknięcia rynku są jakies złe informacje, rynek otwiera sie luką niżej ale uczystnicy spostrzegaja, ze cos jest nie tak - trochę przesadzili- Oops! i zawracają.
Troche to uproszczony opis, ale mniej wiecej o to chodzi.
nie jest do końca zamknięty (mogli składać zlecenia oczekujące) cena spadła w poszukiwaniu pokrycia ze strony Buy.
Trafiła na większy pakiet zleceń oczekujących Buy Limit, kiedy to zabrakło równowagi ze strony Sell.
W związku z czym, cena podskoczyła do góry szukając pokrycia ze strony Sell.
Nic innego nigdy się nie działo.
fx-technik pisze: Wiesz co, jkar?
Za dużo czytasz teorii, za mało własnych wniosków.
Ja poprostu wykorzystuje wiedzę, doswiadczenie, badania innych innych( nie próbuję odkrywac Ameryki bo to już zrobiono - teraz nalezy ją rozwijac).
A trudno o wiekszego praktyka niż Larry Williams czy tez Aleksander Elder, zresztą gro tego co przeczytałem czy też badałem to poprzedni wiek - w tym ( moim zdaniem) za duzo traduję, a za mało sie dokształcam .
-- Dodano: 13 maja 2016, 11:49 --
Dax ma regulowane godziny handlu i w tym czasie odbywa się tam ( na giełdzie we Frankfurcie) niemal wszystkie transakcjie. My gramy na sztucznych instrumentach pochodnych , które mnie lub bardziej udolnie nasladują co tam zapodano.