Ja na GPW tylko akcje. Powoli sobie skupuję pare perełek.karnak pisze:@TsunamiPl
Kontrakty.
DayTrading: Środa 11.05.2016
Re: DayTrading: Środa 11.05.2016
The only way is up
- fx-technik
- Fanatyk
O to chodzi, żeby nie być mądry, tylko grać z ceną=rynkiem=wykresem=impulsem!Nowy500 pisze:shogomad pisze:majkel79 pisze:A miało być tak pięknie ropa rośnie i indeksy w górę a tu klops.
spokojnie jak ropa walnie te 50$ to potem 2 tygodnie spadków do 40$ jak nic![]()
ropa rośnie to indeksy spadają , bo przemysł wiecej na benzyne i prąd wydaje ( czy jakoś tak)
to takie pokręcone jest bo gdzie indziej pisza, ze ropa rosnie, bo indeksy rosna dlatego, ze przemysl i transport potrzebuje wiecej paliwa(przez zwiekszona konsumpcje społeczeństwa)
badz tu mądry
Kupuj taniej, sprzedawaj drożej niż kupiłeś.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
jak wrzucasz wykres z zajętą pozycją to przynajmniej kierunku nie zamazuj bo nie widać czy w dobrą stronę się ustawiłeś długa czy krótkaadk77 pisze:adk77 pisze:obecnie to ma jeszcze 46,50-70 do pokonania, a to może się okazać mocny opórshogomad pisze:Ropa w piątek...pięknie to wygląda z PA, kurde jak w książce albo na rysunkach dydaktycznych Fullera do webinarów

No tak zgadzam się, ale wiesz przy mid i longterm takie kwestie są ważne.fx-technik pisze: O to chodzi, żeby nie być mądry, tylko grać z ceną=rynkiem=wykresem=impulsem!
Wiem ze często jedno wyklucza drugie tak jak ta zależność między ropą a indeksami, wiesz wszystko to naczynia połączone. Być może nie jesteśmy w stanie stwierdzić kiedy jaka sytuacja fundamentalna się zdarzy i odwróci wszystko do góry nogami. Być może faktycznie tylko at ma sens dla ludzi bez dostępu do informacji politycznych, bankowych. Sam już nie wiem
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797
Jeszcze taka geometria na ropie:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- fx-technik
- Fanatyk
Dostęp do informacji to jedno, a interes danej strony to drugie.Nowy500 pisze:No tak zgadzam się, ale wiesz przy mid i longterm takie kwestie są ważne.fx-technik pisze: O to chodzi, żeby nie być mądry, tylko grać z ceną=rynkiem=wykresem=impulsem!
Wiem ze często jedno wyklucza drugie tak jak ta zależność między ropą a indeksami, wiesz wszystko to naczynia połączone. Być może nie jesteśmy w stanie stwierdzić kiedy jaka sytuacja fundamentalna się zdarzy i odwróci wszystko do góry nogami. Być może faktycznie tylko at ma sens dla ludzi bez dostępu do informacji politycznych, bankowych. Sam już nie wiem
Miałeś przykład tłuczonego jena, tu na tym forum.
Niby BOJ, niby Kuroda, niby że musi rosnąć, a tu wciąż dupa.
Co się wybije, to sru z powrotem.
Wykres jesteś w stanie rozgryźć.
Polityków nigdy!
A jak dłuższy termin, to tylko tak: Żółte linie to Stop Loss, tak się prowadzi.
Tylko pod zatwierdzone dołki.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
fx-technik pisze:Dostęp do informacji to jedno, a interes danej strony to drugie.Nowy500 pisze:No tak zgadzam się, ale wiesz przy mid i longterm takie kwestie są ważne.fx-technik pisze: O to chodzi, żeby nie być mądry, tylko grać z ceną=rynkiem=wykresem=impulsem!
Miałeś przykład tłuczonego jena, tu na tym forum.
Niby BOJ, niby Kuroda, niby że musi rosnąć, a tu wciąż dupa.
Co się wybije, to sru z powrotem.
Wykres jesteś w stanie rozgryźć.
Polityków nigdy!
A jak dłuższy termin, to tylko tak: Żółte linie to Stop Loss, tak się prowadzi.
Tylko pod zatwierdzone dołki.

https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797
- marcinmijagi
- Pasjonat
,,,
Cytaty, pipsów nie dają.
Jeszcze taki myk. Ropa rośnie, to wszelakie spółki naftowe zarabiają. A jak zarabiają, to ich akcje idą w górę, a jak ich akcje idą w górę, to indeksy idą w górę. A przynajmniej nie przeszkadzająshogomad pisze:majkel79 pisze:A miało być tak pięknie ropa rośnie i indeksy w górę a tu klops.
spokojnie jak ropa walnie te 50$ to potem 2 tygodnie spadków do 40$ jak nic![]()
ropa rośnie to indeksy spadają , bo przemysł wiecej na benzyne i prąd wydaje ( czy jakoś tak)

trzeba mieć jaja jak super saiyan
Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.
Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.
SILVER i FGOLD: