HFT Brokers - nowy polski broker

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
galileo
Gaduła
Gaduła

Re: HFT Brokers - nowy polski broker

Nieprzeczytany post autor: galileo »

raposo pisze:
Warto też dodać, że Robotero 'reaguje' na dane od razu po ich publikacji, a nie ustawia zlecenia oczekujące przed/w trakcie, czyli nie ma ryzyka, że np. ustawi nam dwie pozycje przeciwne, a np. rozjazd spreadu otworzy nam je obie.
no nie otworzy to oczywiste ale już sam spread a dokładnie rozszerzenie może wyrzucić nas z pozycji. Pytanie więc brzmi czy broker może manipulować spreadem w robotero.
Niech Pipsy Będą z Nami !!!

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Dalej nie do końca wiesz jak działa Robotero - załóż sobie demko i poobserwuj na jakichś danych jak to wygląda. W skrócie - Robotero reaguje i otwiera pozycję po cenie rynkowej od razu po publikacji danych (o ile zostały spełnione warunki), czyli nie ustawia zleceń oczekujących stop/limit. SL nie jest obowiązkowy ale TS możesz sobie dodać. Wtedy ograniczasz ryzyko wyrzucenia Cię z pozycji do minimum.

Przy testowaniu nie ma co się sugerować dokładnie wynikami (zysk, strata, skala poślizgu itd. itp.). Na początku testowałem Robotero równolegle na demie i realu ustawiając identyczne pozycje. Wyniki zawsze były inne. O dziwo, suma summarum lepiej wychodziło to na realu (różnica niewielka ale zawsze - wrzucałem kiedyś wyniki w wątku o Robotero) ;).

Teoretycznie każdy broker może manipulować spreadem zawsze i wszędzie ale oferując klientom model rynkowy typu ECN / STP nie powinien tego robić i to już w rękach regulatora, aby tego pilnować.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

zdzislaw1981
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: zdzislaw1981 »

Witajcie
Zawieram transakcje na świecach jednominutowych, od 3 do 15 świec. Jednak u mojego brokera jest spory spread i często zdarzają się poślizgi cenowe, a dla mnie liczy się każdy pips przy tego typu grze.
Jak ta sprawa wygląda w HFT przy tego typie gry?
Przy koncie STP chwalą się niskim spreadem, ciekawe czy można to przetestować na demo.
Piszę do was, ponieważ nie chcę tracić czasu, dzięki

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Witaj,

Spready są niskie, takie jak widzisz na demie. Jednak w modelu STP (u każdego brokera) mogą zdarzać się poślizgi w realizacji zleceń natomiast czy wystąpią i jak duże, zależy też m.in. od przyjętej przez Ciebie strategii. Skalpujesz - ok, nie ma problemu. Ale jeśli handlujesz w okolicy danych makro, na małopopularnych instrumentach lub w godzinach niższej płynności to szansa na poślizg wzrasta. I tak naprawdę jest tylko jeden 100% sposób, aby dowiedzieć się jak będzie w Twoim przypadku - sprawdzić strategię na koncie rzeczywistym.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
MowmiSasiad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MowmiSasiad »

raposo pisze: Teoretycznie każdy broker może manipulować spreadem zawsze i wszędzie ale oferując klientom model rynkowy typu ECN / STP nie powinien tego robić i to już w rękach regulatora, aby tego pilnować.
a jak udowodnić, że to rozjazd spreadu przez brokera a nie przez ich LP? W końcu to tak zwane konta z "rynkowym" spreadem ;)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

MowmiSasiad pisze:
raposo pisze: Teoretycznie każdy broker może manipulować spreadem zawsze i wszędzie ale oferując klientom model rynkowy typu ECN / STP nie powinien tego robić i to już w rękach regulatora, aby tego pilnować.
a jak udowodnić, że to rozjazd spreadu przez brokera a nie przez ich LP? W końcu to tak zwane konta z "rynkowym" spreadem ;)
Transakcje w tych modelach gdzieś są realizowane i zostaje po tym ślad - i jak mówię, to sprawdza już regulator.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
MowmiSasiad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MowmiSasiad »

nie no jasne. tylko jeśli dobrze rozumiem (jak nie proszę popraw) chodzi o to, że dany broker ma np. kilkunastu dostawców płynności. Oczywiście powinien klientowi zapewnić najlepszy bid z nich wszystkich i najlepszy ask jaki ci LP proponują. Pytanie moje brzmi co mi po tym, że wiem z kim i po jakiej cenie otworzyli oraz zamknęli mi trade skoro nie wiem jaką cenę proponowali w danym momencie inni dostawcy płynności? Wydaje mi się, że jest spore pole do nadużyć a skoro to STP to broker może łatwo umyć ręcę, że nie jego wina.. Dlatego też wolę MM (czy jak kto woli NDD), bo tu przynajmniej nie uciekną od odpowiedzialności.. :568:

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Jak to nie uciekną? Oczywiście, że uciekną i to jeszcze łatwiej. Poczytaj dokładnie jakie cuda masz czasem zapisane w umowach modelu MM. NDD złe nie jest ale klasyczny MM może zrobić wszystko i wszędzie. Nie masz pojęcia jakie cuda brokerzy MM wyprawiali te 7-9 lat temu, gdy szary Kowalski nie miał alternatywy w postaci STP czy ECN. Teraz trochę się uspokoili (ale nie wszyscy), bo świadomość się zwiększyła , a konkurencji przybywa. Jednak nadużyć i manipulacji obawiałbym się dalej przede wszystkim u MM, czego zresztą regularnie doświadczam sprawdzając nowych brokerów ;). U brokerów STP pod dobrym regulatorem nie jest źle.

Ale to temat na osobną dyskusję więc jeśli chcesz kontynuować to zapraszam na PW.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
HFT Brokers
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HFT Brokers »

Miło nam poinformować, że Dom Maklerski HFT Brokers znalazł się wśród liderów polskiego rynku kapitałowego za osiągnięcia w 2015 roku!

Nagrodę przyznaną przez Krajowy Depozyt Papierów Wartościowych za największy wzrost liczby zaraportowanych transakcji w 2015 r. otrzymał HFT Brokers. Statuetkę z rąk Iwony Sroki (prezes KDPW) odebrał prezes zarządu HFT Brokers Tomasz Uściński.

Szczegóły na stronie: https://www.gpw.pl/wydarzenia/?ph_tresc ... n_id=58131

Pozdrawiamy,
Zespół HFT Brokers

-- 16 maja 2016, 15:36 --

Jest nam niezmiernie miło poinformować o kolejnym wyróżnieniu! Tym razem Dom Maklerski HFT Brokers otrzymał 5 gwiazdek od czytelników Gazeta Giełdy Parkiet!

Bardzo dziękujemy za to wyróżnienie i za wszystkie oddane głosy
Zespół HFT Brokers
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
HFT Brokers - stworzony przez Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
laik0
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: laik0 »

Mam pytanie dotyczące punktów swapowych na parze OILBRNT
Bawię się na koncie demo, przez kilka dni nie był liczony, teraz patrzę i wynosi 4174,73 zł przy wielkości 2 lotów.
Data transakcji 12.05.2016, krótka.

Czy to jest błąd platformy ?

ODPOWIEDZ