DAX

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
jank
Bywalec
Bywalec

Re: DAX

Nieprzeczytany post autor: jank »

Z calym szacunkiem ale mam konto w City Index kilka lat i nigdy nie mialem zadnych problemow z egzekucja. W przeciagu tych kilku lat padly moze 2-3 razy serwery na parenascie minut co skonczylo sie zwrotem kosztow straty. Telefon do nich, potwierdzenie ze faktycznie serwery byly u nich dead poczym zwrot straty.
Transakcje zawsze zawieram przez ich platforme.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Z całym szacunkiem ale to, że Ty tego nie doświadczyłeś nie oznacza, że moja sytuacja nie miała miejsca ;). Mam screeny pokazujące rozbieżność w pozycjach i komunikaty błędów, mam korespondencję (choć bez konkretnych wyjaśnień z ich strony, których się nie doczekałem do dziś) i mam zapisy z logów MT4. Może po prostu mnie nie polubili... ;) Ale warto mieć świadomość, że coś takiego może (ale nie musi) nas tam spotkać.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ext3
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ext3 »

raposo pisze:Z całym szacunkiem ale to, że Ty tego nie doświadczyłeś nie oznacza, że moja sytuacja nie miała miejsca ;). Mam screeny pokazujące rozbieżność w pozycjach i komunikaty błędów, mam korespondencję (choć bez konkretnych wyjaśnień z ich strony, których się nie doczekałem do dziś) i mam zapisy z logów MT4. Może po prostu mnie nie polubili... ;) Ale warto mieć świadomość, że coś takiego może (ale nie musi) nas tam spotkać.
Hej raposo, czy oni są wypłacalni?
Da się wypłacić od nich zyski, czy robią jakieś problemy?

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

raposo pisze:
psV pisze:A jak z egzekucją w tym CityIndex?
...Tak w skrócie: Miałem na MT4 otwarte dwie pozycje (jedna long, druga short) ale nie mogłem ich zamknąć - na szczęście się bilansowały. Polecono mi zalogować się na drugą platformę (ich główną) i tam zamknąć pozycję. Tak też zrobiłem ale po zalogowaniu okazało się, że... tam są otwarte 3 transakcje, które już się nie bilansują !!! I nikt nie potrafił odpowiedzieć skąd wzieła się trzecia ani dlaczego na MT4 nie było jej widać. Oczywiście na ich platformie Advanced można było zamknąć transakcje od razu, co od razu zrobiłem.
Taka sytuacja :).
Jak Ty chciałeś zamykać pozycje , które miałeś na MT4 z poziomu platformy Advantage (piszesz głównej) :shock: Przecież te platformy to oddzielne rachunki. Zakłada się rachunek Forex (MT4) i rachunek CFD (Advantage).

-- pn 09-05-2016, 23:32 --
ext3 pisze:
raposo pisze:Z całym szacunkiem ale to, że Ty tego nie doświadczyłeś nie oznacza, że moja sytuacja nie miała miejsca ;). Mam screeny pokazujące rozbieżność w pozycjach i komunikaty błędów, mam korespondencję (choć bez konkretnych wyjaśnień z ich strony, których się nie doczekałem do dziś) i mam zapisy z logów MT4. Może po prostu mnie nie polubili... ;) Ale warto mieć świadomość, że coś takiego może (ale nie musi) nas tam spotkać.
Hej raposo, czy oni są wypłacalni?
Da się wypłacić od nich zyski, czy robią jakieś problemy?
Tak są wypłacalni- oj żeby tak wszyscy byli wypłacalni to by było ok.
Łączna liczba rachunków, które obecnie obsługuje GAIN Capital – po połączeniu z brytyjskim brokerem City Index – wynosi 147 tysięcy

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

andrzej-sk pisze:
raposo pisze:
psV pisze:A jak z egzekucją w tym CityIndex?
...Tak w skrócie: Miałem na MT4 otwarte dwie pozycje (jedna long, druga short) ale nie mogłem ich zamknąć - na szczęście się bilansowały. Polecono mi zalogować się na drugą platformę (ich główną) i tam zamknąć pozycję. Tak też zrobiłem ale po zalogowaniu okazało się, że... tam są otwarte 3 transakcje, które już się nie bilansują !!! I nikt nie potrafił odpowiedzieć skąd wzieła się trzecia ani dlaczego na MT4 nie było jej widać. Oczywiście na ich platformie Advanced można było zamknąć transakcje od razu, co od razu zrobiłem.
Taka sytuacja :).
Jak Ty chciałeś zamykać pozycje , które miałeś na MT4 z poziomu platformy Advantage (piszesz głównej) :shock: Przecież te platformy to oddzielne rachunki. Zakłada się rachunek Forex (MT4) i rachunek CFD (Advantage).
Yyyyyyy... Eeee... Hmmm... Że tak powiem, z platformą Advanced (czy jakąś tam) nie chciałem mieć nic wspólnego i nigdy jej nie odpalałem. Aż zaczęły się problemy i na infolinii sami polecili mi zamknięcie pozycji logując się na drugą platformę tymi samymi danymi (gdzie było widać dodatkową pozycję). Więc jak widzisz, nie są to różne rachunki. Sprawdź sobie.

Tak, wypłacalni są. Tzn. mi wypłacili ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
MowmiSasiad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MowmiSasiad »

no to rzeczywiście niecodzienne ;) obecnie obsługą klientów CI w Polsce zajmuje się DM EFIX. Wczoraj do nich dzwoniłem to był komunikat, że nie ma takiego numeru... dziwne :?:

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

EFIX z CI tylko współpracuje. CI ma też swoją własną, polską obsługę. Do EFIX nie mam zastrzeżeń, a wręcz przeciwnie ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
MowmiSasiad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MowmiSasiad »

Polskie biuro CI zostało zlikwidowane w sierpniu zeszłego roku. jest warszawski numer, ale tak samo działa np. iForex używając prefixu 22 a dzwoniąc z Cypru.

klif
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: klif »

andrzej-sk pisze: Jak Ty chciałeś zamykać pozycje , które miałeś na MT4 z poziomu platformy Advantage (piszesz głównej) :shock: Przecież te platformy to oddzielne rachunki. Zakłada się rachunek Forex (MT4) i rachunek CFD (Advantage).
Normalnie. Przede wszystkim, nie ma, jak sugerujesz, podziału FX - MT4 i CFD - Advantage. Z poziomu Advantage jest dostęp do wszystkiego, można się zalogować danymi używanymi w MT4.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

MowmiSasiad pisze:Polskie biuro CI zostało zlikwidowane w sierpniu zeszłego roku. jest warszawski numer, ale tak samo działa np. iForex używając prefixu 22 a dzwoniąc z Cypru.
Ale pracują tam też Polacy więc polska obsługa jest :).
Normalnie. Przede wszystkim, nie ma, jak sugerujesz, podziału FX - MT4 i CFD - Advantage. Z poziomu Advantage jest dostęp do wszystkiego, można się zalogować danymi używanymi w MT4.
Dokładnie tak.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ