No bardzo jestem ciekaw jakie to sugestie. Warto tez wiedzieć co się czytamonikaforexpolska pisze:Sugestie zawarte w twoim poście! No chyba, że nie czytasz tego co piszesz.

No bardzo jestem ciekaw jakie to sugestie. Warto tez wiedzieć co się czytamonikaforexpolska pisze:Sugestie zawarte w twoim poście! No chyba, że nie czytasz tego co piszesz.
Co do liczby klientów to generalnie nr klienta odpowiada nr umowy. I zazwyczaj zaczyna się od liczby 01. Czyli 01/miesiąc/rok itd. Co do wyliczeń to:szmer pisze:Droga MonikoCblondyn pisze:Teorie spiskowe? A na czym ten spisek miałby polegać? Nie bardzo rozumiem. Zadałem komuś proste pytanie to wszystko.monikaforexpolska pisze:cblondyn niepotrzebne teorie spiskowe sobie wmawiasz. Całe życie forexowe byłam z XTB, potem Oanda, BOSSA i MForex. Od kilku miesięcy jestem również klientką HFT. Co do kursu na giełdzie to mnie to bardzo interesuje, gdyż większość środków z mężem inwestujemy właśnie na GPW. Nie jestem i nie byłam pracownikiem HFT jeśli o to ci chodzi. Ale to dobrze świadczy o HFT, zadowolona klientka.
ostrzezenie na forum mam , poniewaz hft postraszylo zarowno mnie jak i admina,ze jak nie usunie moich postow dotyczacyh mojej reklamacji, to wystapi na droge sadowa (czego oczywiscie nie zrobili, poniewaz moje posty nie mijaly sie z prawda i nie mialby zadnych podstaw ku temu - nie najlpeiej to swiadczy o brokerze i jest sporo osob, ktore juz od hft takie listy z pogrozkami dostaly). Co do traktowania Klientow to ja od 9 miesiecy np. jakos nie moge odzyskac swoich pieniedzy od hft mimo stwierdzonych nieprawidlowosci przez knf i propozycji ugody z mojej strony, poki co jedyne co broker mi zaproponowal to postraszenie mnie sadem:) jesli nie przestane pisac na forum rzekomo szkalujacych opinii. Sprawa jest dalej w toku i w ostatecznosci oczywiscie spotkamy sie w sadzie jesli ostatnia szansa na porozumienie zawiedzie i ''fajnie'' cytujac Moniko Ciebie zadowlona Klientko:) Mi to nie robi roznicy 9 miesiecy czy jeszcze pare, sa dowody,a ze broker nie poczuwa sie do odpowiedzialnosci to moze poczuje sie w sadzie, jak bardzo chce. Inni brokerzy np. bossa, czy m forex nie maja problemu jakos z rozpatrywaniem reklamacji na korzysc Klienta, jesli sa ku temu podstawy i nie trwa to wieki i mi sie wydawalo, ze w przypadku hft tez tak bedzie ,ale niestety nie jest i 9 miesiac chyba jakos leci. Nie bede sie tu rozpisywac na temat sprawy jest o tym we wczesniejszych postach. W kazdym razie stastyki Rzecnzika Finansowego w przypadku HFT jesli chodzi o rozpatrywanie reklamacji na korzysc Klienta to 10 % na okolo 56 zlozonych reklamacji (tu moge sie mylic o jakies 6 nie mam przed soba dokumentu), ale swiadczy to o tym, ze 50 Klientow uroilo sobie, ze maja pdostawy to zlozenia reklamacji i pewnie dostali pisma z pogrozkami.
Co do wyliczen to chyba nie jest skomplikowane Kolego Cblondyn?
1 lot 100000 jednostek waluty bazowej, czyli 10lot x 100000 rowna sie milion, chyba ze cos sie zmienilo w zasdach mnozenia od kiedy mnie ich nauczono w podstawowce:) prosciej chyba sie nie da tego wytlumaczyc , moze zapoznaj sie z podstwowymi pojeciami na fx. Tak sie liczy obrot . Nie ma tu zadnej teorii spiskowej Moniko. Pytanie bylo normlane chyba, acz zaskakujace jak na tematyke forum, ale ok.
Co do liczby rachunkow,nalezaloby uznac, ze byly od 0, a tego nie wiemy, ja znam inne liczby z tego samego zrodla, wiec zastanawia mnie ta rozbieznosc, z uwagi jednak na poufnosc zrodla nie moge go ujawnic, chyba, ze oczywiscie w sadzie gdzie byc moze malymi kroczkami zmierzamy.
Pisze jak byk czego dotyczyły obliczenia. A skąd kolega wziął 1 milion? Nie mam zielonego pojęcia. I pewnie się nie dowiemszmer pisze: Teraz ta ekscytacja obrotem .
Mógłby wypowiedzieć się łaskawie pracownik brokera ale nie sądzę aby oprócz lakonicznych wykrętów można było się czegoś więcej dowiedzieć. Według mnie większość ECNów to ściema natomiast STP to taki pośrednik dla detalu. Zlecenia nie trafiają na rynek, jedynie brokerzy chwalą się jakąś super płynnością, która w zasadzie też jest tajemnicą.Marcifx pisze:Analizowalem regulamin konta STP w HFT Brokers i wyczytałem taką oto informacje:
9.1. Zawierając Umowę, Klient jest świadomy i wyraża zgodę, iż drugą stroną zawieranych przez Klienta Transakcji będzie HFT Brokers. W związku z powyższym w trakcie świadczenia Usług Maklerskich występuje Konflikt Interesów pomiędzy Klientem, a HFT Brokers. Klient jest świadomy występowania Konfliktu Interesów jednakże poprzez zawarcie Umowy, Klient wyraża wolę kontynuowania współpracy z HFT Brokers. Pomimo występującego pomiędzy Klientem, a HFT Brokers Konfliktu Interesów, HFT Brokers podejmuje działania mające na celu wyeliminowanie potencjalnego negatywnego wpływu na Klienta jaki może wywrzeć istniejący Konflikt Interesów.
Czyli wychodzi na to ze klienci mający konto STP nie handluja na zasadzie ECN tylko broker jest dalej market makerem. Mógłby mi ktoś to wyjaśnić? Myślałem ze jak się ma konto STP w HFT Brokers to broker pobiera tylko prowizję i nie zarabia na mojej stracie