Stomper

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
sztachu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: sztachu »

Zgadza się.,ale stompera jak nie ustawisz na innych parach nie działa za dobrze. Optymalizacja danego systemu pod parę, ok. Nie wiem albo niestarannie przeprowadziłem testy albo tylko EURGBP. Poza tym są co najmniej 2 pary o takim samym spreadzie i podobnym zachowaniu (ruchach).

Dodano po 14 minutach:

Aha piter, sorry ale nie zauważyłem pytania.

Z kanałami chodzi o to, że tutaj jest zastosowany tunel HHV i LLV. Tuneli (tzw. indykatorów tunelowych) jest kupa np. vegas, keltner chanel, bollinger itd. System gra tak jak sam stwierdziłeś, gra jak cena podąża w kanale. A co jakby podmienić kanał na jakiś inny? Sądzę, że mogło by to być przełomowe. Pozdrawiam.

simonyx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: simonyx »

raposo pisze:
asdjewqtyx6 pisze:witam bardzo bym prosił żeby żebyście mi ktoś wytłumaczył za co odpowiadają poszczególne opcje

angle check
extrim profit

z góry dzięki
bylo pare(nascie?) stron wczesniej.
Dołączam się do pytania za co odpowiada opcja angle check,? A i gdyby było kilka(naście) stron wczesniej to bym nie pytał, więc proszę pokaz w którym miejscu.
Ktoś wczesniej pisał ustawiam risk 3%, ustawiam risk tak, ustawiam risk tak, mam pytanie bo nie widzę, czy risk mozna ustawic gdzies w opcjach EA czy poprostu ustawiacie przez wielkosć pozycji? Widzę, że jest opcja UseMM ale sa tylko dwie mozliwości false lub true, czy przy true risk jest sztywny zaszyty w kodzie, i nie mozna go zmienić w opcjach.

Tak na marginesie dziś stomper zlapał stopa naTF5min Extrimprofit true, czy tylko u mnie?

Jeszcze jedno czy ten stomper nie jest czasem podobny do pointbreak EA?

sztachu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: sztachu »

Złapał zgadza się, ale na TF15 umnie. Na TF 5 chyba się zorientował i zamknął wcześniej.

piter321
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: piter321 »

raidman pisze:masz na myśli micro lotów?? Smile Na XTB sprawdzałem i działa Smile, wiadomo, że u nich nie ustawisz 0,11 tylko idziesz od 0,1 0,2 0,3 ... 1 1,1 1,2 1,3 itd...
Sztachowi chodziło o mikroloty, czyli możliwość otwierania pozycji za 0.01, 0.02, 0.03 itd. XTB ma miniloty (0.1, 0.2)

Jak mi nic nie wypadnie to dzisiaj pozmieniam coś w MM
sztachu pisze: Z kanałami chodzi o to, że tutaj jest zastosowany tunel HHV i LLV. Tuneli (tzw. indykatorów tunelowych) jest kupa np. vegas, keltner chanel, bollinger itd
Jasne :) ,a już się bałem, że o coś innego chodzi :)
simonyx pisze: Dołączam się do pytania za co odpowiada opcja angle check
AngleCheck to ilość świeczek wstecz których max i min wyznacza kanał - w kanale cena ma się odbijać (wg założeń EA :) )
Extrimprofit zwiększa zakres godzin w którym EA działa.

Jeżeli chodzi o MM to masz przecież jeszcze drugi parametr DepoPercent, który określa jaki procent depozytu ma być przeznaczony do otwarcia pozycji (przynajmniej wg założeń autora, bo czy tak dokładnie jest to nie wiem).

Jeżeli chodzi o dzisiejsze pozycje, to na M5 w FxPro złapał SL, a takie same ustawienia w Alpari dały wszystkie pozycje na +
Pozdrawiam
Piter

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

simonyx pisze:
raposo pisze:
asdjewqtyx6 pisze:witam bardzo bym prosił żeby żebyście mi ktoś wytłumaczył za co odpowiadają poszczególne opcje

angle check
extrim profit

z góry dzięki
bylo pare(nascie?) stron wczesniej.
Dołączam się do pytania za co odpowiada opcja angle check,? A i gdyby było kilka(naście) stron wczesniej to bym nie pytał, więc proszę pokaz w którym miejscu.
Ktoś wczesniej pisał ustawiam risk 3%, ustawiam risk tak, ustawiam risk tak, mam pytanie bo nie widzę, czy risk mozna ustawic gdzies w opcjach EA czy poprostu ustawiacie przez wielkosć pozycji? Widzę, że jest opcja UseMM ale sa tylko dwie mozliwości false lub true, czy przy true risk jest sztywny zaszyty w kodzie, i nie mozna go zmienić w opcjach.

Tak na marginesie dziś stomper zlapał stopa naTF5min Extrimprofit true, czy tylko u mnie?

Jeszcze jedno czy ten stomper nie jest czasem podobny do pointbreak EA?
bylo na 5 stronie. jest tylko jedna liczba "18" ktora mozna sobie wywnioskowac co oznacza....
dwskk pisze:extern int AngleCheck = 18;
gd_160 = High[iHighest(NULL, 0, MODE_HIGH, AngleCheck, 1)];
gd_168 = Low[iLowest(NULL, 0, MODE_LOW, AngleCheck, 1)];
if (gd_168 - Bid == 0.0) gi_148 = TRUE;
if (Bid - gd_160 == 0.0) gi_152 = TRUE;

Jak kurs jest na Low z ostatnich 18 świeczek kupuje, jak na High sprzedaje.
Handluje pomiędzy 22 a 1 włącznie, chyba że ExtrimProfit jest na true to wtedy od 20 do 3. Robi sobie przerwy pomiędzy transakcjami 60 * Period().
co do pozycji u mnie jak u reszty... na M5 wazne, ze na + ;)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
raidman
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: raidman »

AngleCheck 18 owszem oznacza 18 świeczek ale przelicza kąt kanału z tych 18 świeczek (angle - kąt)
U mnie dziś wszystkie pozycje zyskowne (broker AM)
Mam duże SL i to dlatego, w backtestach lepiej było z dużym, potestuję jak wychodzi na forwardzie - czy nie wyczyści konta :)
Trejder jest jak cymbał - musi grać :)

luka...18
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: luka...18 »

A u mnie w AM niestety jedno SL na -75 pipsa :) TF M5

Pardom :) stracilem tylko 49 pipsików zamkneło przed SL ;)

Awatar użytkownika
raidman
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: raidman »

Testowałem jeszcze różne ustawienia AngleCheck ale tylko na 18 robi najlepsze wyniki.
Mam do was pytanie. Czemu mimo ustawienia w testerze TP (nawet tylko 5 pipsów) nie uderza w niego? Tak jakby ignorował i leciał wyżej ... tzn przebija go, parę tylko razy było widać faktycznie to TP . Przecież większość (jak nie wszyscy) brokerów ma tak, że jak złożysz zlecenie TP to nawet jakby Ci cena przebiła o 100 pipsów TP to i tak zarobisz tyle ile miałeś na zleceniu :)
Trejder jest jak cymbał - musi grać :)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

asdjewqtyx6 pisze:no mam kolejny problem ,chciałbym sprawdzić ten system z wlaczona opcja extrim profit ,czyli tradowanie od 20 tak ? do 3 tak ?

ale w testerze ta opcja jest wyłączona ,wie ktoś może dlaczego (przepraszam jeżeli to głupie )
dziękuje
wlasciwosci strategii --> wpisz parametry --> extrimprofit --> true
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ