HFT Brokers - nowy polski broker

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Re: HFT Brokers - nowy polski broker

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

monikaforexpolska pisze:To się nazywa broker dzisiaj dostałam magazyn FX MAG i na pierwszej stronie info o miesięcznych obrotach na poziomie 4 mld usd generowanych przez klientów. Bravo!
Owszem, wysyłają ten magazyn (kwartalnik) już od pewnego czasu. Ja dostałem go juz po raz trzeci.
Ten obrót faktycznie robi wrażenie. Przeciętny klient robi obrót 1,5 mln baksów. Nie wiem dokładnie jak to oszacować.
1.5 mln $ to 6 mln zł. Obrót to dwie strony przy lewarze 1%. jeśli przeciętny klient robi 5 transakcji w miesiącu to wynika, że ma na rachunku 6 000 zł.
To oczywiście taki tylko luźny szacunek i nie wiem ile ma wspólnego z rzeczywistością. Jeśli jednak coś by miał to oznacza, że przeciętny klient brokera fx na świecie gra stosunkowo małymi kwotami.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

monikaforexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: monikaforexpolska »

MarioDM pisze:
monikaforexpolska pisze:To się nazywa broker dzisiaj dostałam magazyn FX MAG i na pierwszej stronie info o miesięcznych obrotach na poziomie 4 mld usd generowanych przez klientów. Bravo!
Owszem, wysyłają ten magazyn (kwartalnik) już od pewnego czasu. Ja dostałem go juz po raz trzeci.
Ten obrót faktycznie robi wrażenie. Przeciętny klient robi obrót 1,5 mln baksów. Nie wiem dokładnie jak to oszacować.
1.5 mln $ to 6 mln zł. Obrót to dwie strony przy lewarze 1%. jeśli przeciętny klient robi 5 transakcji w miesiącu to wynika, że ma na rachunku 6 000 zł.
To oczywiście taki tylko luźny szacunek i nie wiem ile ma wspólnego z rzeczywistością. Jeśli jednak coś by miał to oznacza, że przeciętny klient brokera fx na świecie gra stosunkowo małymi kwotami.

Moim zdaniem to i tak bardzo dobry wynik dla brokera, który "dopiero" zaczął działać. Oby tak dalej. Ja na razie nie miałam żadnych kłopotów z ich strony. Oby tak dalej.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Bierzcie pod uwagę, że klienci często zerują konta i nie są aktywni codziennie. Mało tego, 10 klientów z mikrolotami nie zrobi nawet 10% obrotu takiego, który gra pełnymi lotami.

Ciekawe jest to, że mają już 3 tys. klientów w niecałe dwa lata, podczas, gdy XTB w swoim prospekcie emisyjnym podaje, że w Europie śr-wsch. ma niecałe 10 tys. kont., a są na rynku od 2005 r. bodajże. To robi wrażenie i pokazuje potencjał. Tyle, że XTB od paru lat wychodzi na świat...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

monikaforexpolska
Pasjonat
Pasjonat

raposo pisze:Bierzcie pod uwagę, że klienci często zerują konta i nie są aktywni codziennie. Mało tego, 10 klientów z mikrolotami nie zrobi nawet 10% obrotu takiego, który gra pełnymi lotami.

Ciekawe jest to, że mają już 3 tys. klientów w niecałe dwa lata, podczas, gdy XTB w swoim prospekcie emisyjnym podaje, że w Europie śr-wsch. ma niecałe 10 tys. kont., a są na rynku od 2005 r. bodajże. To robi wrażenie i pokazuje potencjał. Tyle, że XTB od paru lat wychodzi na świat...

Jeśli będą szanować klienta i rozwijać się w takim tempie jak teraz to będą dużą konkurencją na krajowym rynku. Na wątku XTB wkleiłam wczoraj wyniki finansowe XTB wyciągnięte z prospektu emisyjnego. Są imponujące biorąc pod uwagę trudność tego rynku. Osiągają lepsze wyniki niż niektóre banki notowane na GPW

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Źrodłem jest prezes HFT i jego wypowiedź po odebraniu nagrody podczas FxCuffs miesiąc temu. A jakie jest Twoje? Może trzeba wyciągnąć średnia ;)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
HFT Brokers
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HFT Brokers »

Dla tych z Was, którzy nie mają nowego FX Mag'a przygotowaliśmy PDF z wywiadem z naszym Prezesem, zachęcamy do lektury: http://hftbrokers.pl/wp-content/uploads ... 3-2016.pdf
HFT Brokers - stworzony przez Traderów dla Traderów

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

szmer pisze:
Jak czytam Twoje posty nie moge oprzec sie wrazeniu, ze pijesz z kubka hft brokers kawe, ktora moze sama nawet zaparzasz.
Twoje wczesniejsze wypowiedzi pod postami dotyczacymi niejasnej sytuacji finansowej typu
monikaforexpolska pisze:Tymczasem kurs rośnie jak szalony. Dawne czasy mi się przypominają, czyli Dom Inwestycyjny Guziejewski i Albrecht. To oni chyba nadal są w jakiś sposób współwłaścicielami.
lub zwyciezca w kategorii najbardziej infantylny post
monikaforexpolska pisze:A ja w tym tygodniu dostałam list z HFT jako klientka, w którym pokazują przyrost rachunków, nagrody etc. I fajnie.
niewiele wnosza poza proba rozmycia niewygodnych tematow.
Teraz ta ekscytacja obrotem . Moze sie myle, ale 1 Lot to 100000 jednsotek waluty bazowej np. tych nieszczesnych dolarow.
Teraz prosze pomnooz, podziel zrob co trzeba i wynik nie wyglada juz tak spektakularnie jak na ''okladce''. Tak? 10 lotow milion dolarow !! Wow!!

Takze nie bij piany z niczego, bo ostatnie jak dobrze pamietam pytanie w wywiadzie dotyczylo oplacalnosci tego biznesu i odpowiedz byla rownie pokretna jak Twoje wypisywanie glupot jakich Ty maili nie dostalas od hft. Pomine juz rozne inne watki jakie moglyby sie tu pojawic.

Jesli chodzi o ilosc rachunkow to nie wiem skad informacja o 3 tys rachunkow , ja mam ze sprawdoznego zrodla informacje, ze jest ich jednak o polowe mniej, ale chetnie poznam zrodlo tych 3 tys.
Tak się zastanawiam jak kolega "wyliczył" te 10 lotów milion dolarów ;)
Już nie wspomne, że mam nr rachunku 25xx co raczej wskazuje że co najmniej tyle jest rachunków. A zakładałem w październiku zeszłego roku

monikaforexpolska
Pasjonat
Pasjonat

cblondyn niepotrzebne teorie spiskowe sobie wmawiasz. Całe życie forexowe byłam z XTB, potem Oanda, BOSSA i MForex. Od kilku miesięcy jestem również klientką HFT. Co do kursu na giełdzie to mnie to bardzo interesuje, gdyż większość środków z mężem inwestujemy właśnie na GPW. Nie jestem i nie byłam pracownikiem HFT jeśli o to ci chodzi. Ale to dobrze świadczy o HFT, zadowolona klientka.

Jak na razie kolego to zamiast sprawdzonego źródła masz jedno ostrzeżenie na forum. Ja mając mały rachunek wygenerowałam prawie 37 lotów w 35 dni. A jak widać po FF mam mały rachunek. Więc jakby co sa lepsi.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

monikaforexpolska pisze:cblondyn niepotrzebne teorie spiskowe sobie wmawiasz. Całe życie forexowe byłam z XTB, potem Oanda, BOSSA i MForex. Od kilku miesięcy jestem również klientką HFT. Co do kursu na giełdzie to mnie to bardzo interesuje, gdyż większość środków z mężem inwestujemy właśnie na GPW. Nie jestem i nie byłam pracownikiem HFT jeśli o to ci chodzi. Ale to dobrze świadczy o HFT, zadowolona klientka.
Teorie spiskowe? A na czym ten spisek miałby polegać? Nie bardzo rozumiem. Zadałem komuś proste pytanie to wszystko.

monikaforexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Sugestie zawarte w twoim poście! No chyba, że nie czytasz tego co piszesz. :lol:

ODPOWIEDZ