Stomper

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

piter321 pisze:Może przed puszczeniem na real warto byłoby dorobić jakieś zabezpieczenia?
Co o tym sądzicie?
Jeżeli macie jakieś pomysły, to mogę to dodać do EA :)
mi do glowy przychodzi narazie takie cos ze po spadku o 20% wartosci konta (equity) w stosunku do balance sprzed otwarcia pozycji zamyka wszystko i wylacza EA.
oczywiscie ten % musi byc zmienna, bo bedzie to zalezalo od ustawionego ryzyka.

a wyniki takie same jak u reszty ;), na M15 tez sobie radzi. King gra w innych godzinach wiec nie mam go przetestowanego (otworzyl jedna zyskowna pozycje)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

mbor112
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mbor112 »

Wiecie może czy da sie puścić tą strategie na Visualu?? Bo jak by sie dało to można by jakimś indykiem spróbować odfiltrować błędne sygnały :D
:)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

mbor112 pisze:Wiecie może czy da sie puścić tą strategie na Visualu?? Bo jak by sie dało to można by jakimś indykiem spróbować odfiltrować błędne sygnały :D
Da się. To demokratycznie wyznaczam cie do zajecia sie tym :D
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

mbor112
Gaduła
Gaduła

Nie mam za dużo indykatorów ale pobawie sie tym co mam :)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

mbor112 pisze:Nie mam za dużo indykatorów ale pobawie sie tym co mam :)
http://www.forexmt4.com/mt_yahoo/

http://www.xeatrade.com/all/

nie ma za co ;)

edit:
to co mi przyszlo jeszcze do glowy to wprowadzenie maksymalnej wartosci lotow dla pozycji tak jak jest to w EA King.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

sztachu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: sztachu »

Ja tam powiem tyle, nie ma co się rozwodzić nad ulepszaniem bo każda zmiana zmieni zupełnie filozofię systemu. Nie ma co kombinować z dodawaniem indykatorów, bo system jest bardzo skuteczny, a dodanie kolejnych filtrów pomniejszy tylko liczbę transakcji. Myślę, że piter jako nasz dyżurny programista (wielkie dzięki za Twoją pracę :D ), powinien tylko zrobić porządek w kodzie patrz usunąć opcje, które wiemy, że nie wpływają na lepsze działanie EA. Apropo zabezpieczeń, maksymalna ilość lota jak najbardziej popieram, i obsunięcie depo o x procent też (x procent ustawiane) + zrobiony już FridayTrading. Tyle.

System już się nadaje jak najbardziej na real, ja gram w AM, depo 350$ wartość lota 0,2 (trochę agresywnie) ustawienia SL 30 TP 48, TF M15 i od niedzieli stan konta 406$, jak dobiję do 500$, dołącze TF M5.

Pozdrawiam.

mbor112
Gaduła
Gaduła

Hm to nie mam szukać tych indyków :>?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

asdjewqtyx6 pisze:witam bardzo bym prosił żeby żebyście mi ktoś wytłumaczył za co odpowiadają poszczególne opcje

angle check
extrim profit

z góry dzięki
bylo pare(nascie?) stron wczesniej.
mbor112 pisze:Hm to nie mam szukać tych indyków :>?
jak nie masz co robic... :D

piter wszyscy na ciebie licza ;)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

stawisz1
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: stawisz1 »

hej
ja mam ciekawe wyniki na GBPUSD ale jeszcze za bardzo eksperymntalne
mysle ze jedyny kierunek ulepszen to ewentualnie inny indykator tunelowy
niz HHV i LLV
pozdro

ODPOWIEDZ