DayTrading: Wtorek 12.04.2016
Re: DayTrading: Wtorek 12.04.2016
Może i macie racje. Nie patrzyłem na to w takiej perspektywie. Szukałem bliższych wsparć. Co nie zmienia oczywiście faktu, że korekta będzie dosyć mocno według mnie jak miało to miejsce.[/quote]
Loonie jest czesto bardzo prosty do rozszyfrowania na M5. Dzienne maxima(korekty) na U/C i swiece japonskie w zalacznikach.
Loonie jest czesto bardzo prosty do rozszyfrowania na M5. Dzienne maxima(korekty) na U/C i swiece japonskie w zalacznikach.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- fx-technik
- Fanatyk
A po co tyle zachodu, jak wystarczy tak:
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
nie chce wam psuć "zabawy" ale każda para walutowa jest prosta do rozszyfrowania po lewej stronie wykresu.
Widać, że Stany nie mają ochoty spadać i po odbiciu od pokonanego oporu pną się do góry.
To było do przewidzenia, bo prawie wszyscy już oczekiwali na solidne spadki, a tu zonk.
Może to pomóc naszemu rynkowi:
To było do przewidzenia, bo prawie wszyscy już oczekiwali na solidne spadki, a tu zonk.
Może to pomóc naszemu rynkowi:
Ciężko czasami rozszyfrować o co Ci chodzi w tych wykresach.fx-technik pisze:A po co tyle zachodu, jak wystarczy tak:
To tylko gra Kotku, to tylko gra...
- fx-technik
- Fanatyk
No, ja wiem, że proste rzeczy są najtrudniejsze.leechang pisze:Ciężko czasami rozszyfrować o co Ci chodzi w tych wykresach.fx-technik pisze:A po co tyle zachodu, jak wystarczy tak:
Miarką mierzysz korektę.
Skoro trend jest w dół, a cena po korekcie idzie w dół i przebija np. dołek, to co robisz?
Oczywiście, gdy sprawdziłeś wpierw, że TP wypada w sesnsownym technicznie miejscu.
Ludzie piszą, jak ten kolega wyżej, że wszystko widać na historii.
Dokładnie tak jest, zawsze operujemy tylko na historii.
Świeca zamknięta przed chwilą to już dane historyczna są.
Niemniej operujemy na podstawie tego, co się dzieje właśnie w danym momencie.
Wykres nie rysuje się przypadkowo, tylko na podstawie zmienności ceny, czyli popytu i podaży. Co teraz?
Proste: zmierzyłem korektę.
W jej strefie nie wiem jeszcze gdzie rynek pójdzie, chociaż mam mocne przekonanie, że w dół.
Nigdy nie słyszałeś, że w konsoli nie tradujemy???
Czekamy, aż cena pokaże kierunek wybicia.
A cała reszta to zarządzanie.
Zarządzanie pozycją, portfolio i portfelem.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
kabel,
mieliśmy fałszywe wyjście nad taśmę (h1 tutaj droga up otwarta), więc teraz czas na falę c korekty.
Na m30 konsolidacja w ramach trójkąta wskazana, zwłaszcza, że na h4 ponownie powróciliśmy pd taśmę
mieliśmy fałszywe wyjście nad taśmę (h1 tutaj droga up otwarta), więc teraz czas na falę c korekty.
Na m30 konsolidacja w ramach trójkąta wskazana, zwłaszcza, że na h4 ponownie powróciliśmy pd taśmę
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2016, 22:40 przez Bemowo1, łącznie zmieniany 1 raz.
??Ktoś wie o co chodzi z WTI ... Nagle traci i to jak...
"Logika zaprowadzi cię z punktu A do punktu B, wyobraźnia zaprowadzi cię wszędzie"
czort z taśmami, ważne że ropa daje zarobićBemowo1 pisze:kabel,

-- Dodano: 12 kwie 2016, 21:40 --
http://pl.investing.com/economic-calendar/ dane wtislav_ko pisze:??Ktoś wie o co chodzi z WTI ... Nagle traci i to jak...
Thnx Majkel za news
"Logika zaprowadzi cię z punktu A do punktu B, wyobraźnia zaprowadzi cię wszędzie"