Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
ghost_dog
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: ghost_dog »

Raposo, tak się składa, że napisałem również na adres ogólny i to nie dziś. Odpowiedzi brak.
Support nigdy nie był mocną stroną Dukascopy, ale teraz to już jest ostra przesada.
Rozumiem Twój punkt widzenia, prawdopodobnie zarabiasz na wspieraniu tego brokera. Szkoda tylko, że bronisz Dukascopy w sytuacji nie do obrony. Pełny tydzień bankowy bez wypłaty? 5 dni bez odpowiedzi na maila? Proszę Cię...
Wiesz, tu chodzi o pieniądze i jest to kwota nieco wyższa niż 50 pln.
Jeśli sytuacja nie wyjaśni się do poniedziałku - zgłoszę sprawę do odpowiednich organów.

Pozdrawiam
Matters of great concern should be treated lightly. Matters of small concern should be treated seriously.

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
slaw2005
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: slaw2005 »

ghost_dog pisze:Raposo, tak się składa, że napisałem również na adres ogólny i to nie dziś. Odpowiedzi brak.
Support nigdy nie był mocną stroną Dukascopy, ale teraz to już jest ostra przesada.
Rozumiem Twój punkt widzenia, prawdopodobnie zarabiasz na wspieraniu tego brokera. Szkoda tylko, że bronisz Dukascopy w sytuacji nie do obrony. Pełny tydzień bankowy bez wypłaty? 5 dni bez odpowiedzi na maila? Proszę Cię...
Jeśli sytuacja nie wyjaśni się do poniedziałku - zgłoszę sprawę do odpowiednich organów.

Pozdrawiam
Powiem Ci szczerze ze też bym się zdenerwował a nawet więcej i w pełni Cię popieram, bo nawet jak by był jakiś problem techniczny z przelewem to powiadomienie lub odpowiedz to dziś podstawa fundamentalna ,

A dzwoniles może ?

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

odpiszę i oddzwonią...... to szwajcarska parchowata jakość. mdli mnie ta pejsowata komuna.Z dala proszę od parchów :shock: :o Sprzedawczyków spotka marny los.. Na niec będzie kociokwik.

Awatar użytkownika
slaw2005
Stały bywalec
Stały bywalec

andrzej-sk pisze:odpiszę i oddzwonią...... to szwajcarska parchowata jakość. mdli mnie ta pejsowata komuna.Z dala proszę od parchów :shock: :o Sprzedawczyków spotka marny los.. Na niec będzie kociokwik.
Andrzej Ty lepiej sprawdz czy Dukascopy nie było w Panama Papers bo wtedy już można zakladac pampersy :lol:

Awatar użytkownika
ghost_dog
Stały bywalec
Stały bywalec

Slaw2005, nie dzwoniłem i nie mam zamiaru. Jestem człowiekiem wyrozumiałym i raczej wychodzę z założenia, że zawiódł tam tzw. czynnik ludzki, czyli ktoś po prostu dał dupy i nie dopełnił swoich obowiązków. I że wszystko niedługo się wyjaśni.
Nie zmienia to jednak faktu, że:
a) jeśli nie wyjaśni się do poniedziałku - zrobi się niemiło,
b) zamykam konto u tego brokera i idę tracić pieniądze na foreksie gdzie indziej ;)
c) jeśli ktokolwiek kiedykolwiek spyta mnie o Dukascopy - będę miał do opowiedzenia kilka historii, które raczej nie zachęcają do założenia tam konta
d) już teraz ostrzegam zastanawiających się nad założeniem tam konta, że nigdzie nie miałem do czynienia z równie słabym supportem i z brakiem reakcji na wydanie dyspozycji wypłaty moich pieniędzy

Szczerze mówiąc - wolę brokera ze słabymi spreadami, ale bardzo dobrym supportem niż odwrotnie.
No i, szczerze mówiąc, wolę brokera, który wypłaca mi moje pieniądze, gdy go o to poproszę, niż takiego, który pieniędzy nie wypłaca i nie odpowiada na maile.

Raposo, zakładam, że czytasz ten wątek. Będę wdzięczny jeśli przekażesz kolegom z Dukascopy, że jakiś frustrat wylewa tu na forum swoje żale. Jak wspominałem na początku - jestem wyrozumiałym człowiekiem, ale.. czuję się bardzo niekomfortowo w tej pełnej niepewności sytuacji. Nie mam satysfakcji z tego, że właśnie zniechęcam ludzi do Dukascopy, bo tak naprawdę to nie ja. To Dukascopy zniechęca potencjalnych klientów wyżej opisanym postępowaniem, a raczej jego brakiem.

Pozdrawiam
Matters of great concern should be treated lightly. Matters of small concern should be treated seriously.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Nie bronię tylko wyczulam, że rożnie może być. Przekazmi na maila swoje dane to skontaktuję się dodatkowo z brokerem w Twoim imieniu w poniedziałek z rana. Tyle mogę zrobić.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

havk
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: havk »

Osobisicie wielokrotnie kontaktowalem sie z moimi opiekunami w dukascopy (na przestrzeni lat zmieniali sie ) i zawsze dostawalem informacje o ewentualnej nieobecnosci czy tez urlopie. Zazwyczaj standardowy mail zwrotny z informacja ze w dniach takich a takich jestem na urlopie w takcie mojej nieobecnosci prosze sie kontaktowac z ... i podany adres email.

Nie zostawiaj tak tego i kontaktuj sie przez strone ze wsparciem dukasa.

ghost_dog pisze:Dzięki, wydaje mi się, że dobrą praktyką jest uprzedzanie użytkowników o planowanej nieobecności. A co sądzisz o tym, że pieniądze idą już 5 dni? Moim zdaniem to dziwne.

Dzięki, pozdrawiam

RobertK
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: RobertK »

ghost_dog pisze:Raposo, tak się składa, że napisałem również na adres ogólny i to nie dziś. Odpowiedzi brak.

Pozdrawiam
Cześć,
też kiedyś potrzebowałem gotówki "na szybko" i zleciłem wypłatę przez opiekuna - w sumie trwało to bodajże 4 dni (po kolejnym mailu z prośbą o przyśpieszenie), ale dostałem wtedy poradę od Acc Managera, że w takim przypadku tak naprawdę najszybciej pieniądze dochodzą gdy złoży się polecenie wypłaty w zakładce "moje konto" na ich stronie.
Czyli nic nie drukować/podpisywać/skanować i przesyłać na maila - tylko wypełnić gotowe rubryki na stronie.

3 miesiące temu zleciłem większą wypłatę w ten sposób i pieniądze były następnego dnia.

Nie zmienia to faktu, że do tej pory kontakt z Acc Managerami w Dukascopy oceniam na 2,5/10. Niestety telefony, które do siebie podają wiecznie nie odpowiadają a na odpowiedź na maile trzeba czekać kilka dni.

W wolnej chwili napisz czy już wszystko ok, gdyby i ten brok miał problemy z wypłatą to już nie wiem który jest bezpieczny :shock:

Awatar użytkownika
ghost_dog
Stały bywalec
Stały bywalec

Dziś rano dostałem maila z przeprosinami i zapewnieniem, że pieniądze wkrótce pojawią się na moim koncie.
Raposo, dziękuję za pomoc.
Dukascopy, ogarnijcie się.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
slaw2005
Stały bywalec
Stały bywalec

ghost_dog pisze:Dziś rano dostałem maila z przeprosinami i zapewnieniem, że pieniądze wkrótce pojawią się na moim koncie.
Raposo, dziękuję za pomoc.
Dukascopy, ogarnijcie się.

Pozdrawiam
hej
Cieszymy się ze jest ok. :564:

ODPOWIEDZ