DayTrading: Wtorek 05.04.2016
Re: DayTrading: Wtorek 05.04.2016
postraszyć zawsze mogą - ale skoro im zależy to może ktoś im pomóc
- fx-technik
- Fanatyk
To ile już czasu fundamentaliści dywagują o tych wzrostach urojonych?
-- Dodano: 05 kwie 2016, 11:09 --
USDJPY
Rzecz w tym, że nikt nie powiedział jaki kurs wymiany jest zaporowy.
110? 100?
-- Dodano: 05 kwie 2016, 11:09 --
USDJPY
Rzecz w tym, że nikt nie powiedział jaki kurs wymiany jest zaporowy.
110? 100?
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
Po pulbaczku można L na ropie ponowić. Patrzymy na wyhamowanie za 1,5-2 h w okolicach 37$ jak w USA skończą kawe i poranne odprawy w bankach. Oczywiście to wszytko granie korekty wiec ostro trailujemy i nie oddajemy zysku 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- fx-technik
- Fanatyk
Jak dla mnie, to strasznie nerozsądne podejście do tematu.shogomad pisze:Po pulbaczku można L na ropie ponowić. Patrzymy na wyhamowanie za 1,5-2 h w okolicach 37$ jak w USA skończą kawe i poranne odprawy w bankach. Oczywiście to wszytko granie korekty wiec ostro trailujemy i nie oddajemy zysku
Większości mało doświadczonym i psychicznie jeszcze nieułożonym traderom taka gra się kończy SL, albo gorzej.
tzn jaka ? na małym TF ?fx-technik pisze:Jak dla mnie, to strasznie nerozsądne podejście do tematu.shogomad pisze:Po pulbaczku można L na ropie ponowić. Patrzymy na wyhamowanie za 1,5-2 h w okolicach 37$ jak w USA skończą kawe i poranne odprawy w bankach. Oczywiście to wszytko granie korekty wiec ostro trailujemy i nie oddajemy zysku
Większości mało doświadczonym i psychicznie jeszcze nieułożonym traderom taka gra się kończy SL, albo gorzej.
A co chcesz robić na ropie do 14.00 ? oczywiście można wziąć S ustawić SL lekko nad 38$ i wrócić jutro...ale czy to jeszcze DT ?
- fx-technik
- Fanatyk
Nic, czekać ustawionym będąc w S.shogomad pisze:tzn jaka ? na małym TF ?fx-technik pisze:Jak dla mnie, to strasznie nerozsądne podejście do tematu.shogomad pisze:Po pulbaczku można L na ropie ponowić. Patrzymy na wyhamowanie za 1,5-2 h w okolicach 37$ jak w USA skończą kawe i poranne odprawy w bankach. Oczywiście to wszytko granie korekty wiec ostro trailujemy i nie oddajemy zysku
A co chcesz robić na ropie do 14.00 ? oczywiście można wziąć S ustawić SL lekko nad 38$ i wrócić jutro...ale czy to jeszcze DT ?
A pozycję zamykać dzisiaj.
Kwestia gustu, są pipsy do wzięcia to trzeba korzystać. Ja nie mówie ,ze początkujacy maja tak robić....ale akurat na ropie kolejne engulfy zjadajace sie na h1, albo trójkąty rozszerzające od rana do otwarcie USA to praktycznie codzienna norma. Nie widze przeciwskazań żeby to wykorzystać wspierajac sie PA do małych tradów.
Oczywiście najbezpieczniej jest zagrać "danie dnia" tak jak mówisz, największy swing wyznaczający kierunek. Ale jak juz siedzimy przy kompach od rana ...
Oczywiście najbezpieczniej jest zagrać "danie dnia" tak jak mówisz, największy swing wyznaczający kierunek. Ale jak juz siedzimy przy kompach od rana ...

A co myślicie o dax? Spadł już dzisiaj 3%, doszedł do 38,2 fibo. Korekta spadków do Amerykańców?
kabel jeszcze nic nie wiem
-- Dodano: 05 kwie 2016, 13:05 --
kabel h1 jeszcze trochę gdybyśmy spadli to bym więcej wiedział
-- Dodano: 05 kwie 2016, 13:07 --
kabel H4, zaryzykuję coś takiego
-- Dodano: 05 kwie 2016, 13:05 --
kabel h1 jeszcze trochę gdybyśmy spadli to bym więcej wiedział
-- Dodano: 05 kwie 2016, 13:07 --
kabel H4, zaryzykuję coś takiego
jak na razie wszystko zgodnie z porannym planem na ropie
hardcorowi scalperzy mogą próbować łapać ostatniego pull'a ( bedzie najbardziej dynamiczny, ale może być i dymaniczny...trzeba uważać
) ja w zaznaczonej strefie będę szukał znaków na S. SL gdzieś ponad 37$

hardcorowi scalperzy mogą próbować łapać ostatniego pull'a ( bedzie najbardziej dynamiczny, ale może być i dymaniczny...trzeba uważać