DayTrading: Poniedziałek 04.04.2016
Re: DayTrading: Poniedziałek 04.04.2016
poniedzialek jak to poniedzialek,cisza , martwota, bez rewelacji i juz niewielki sl zaliczony, oby tylko nie kisili sie w insidebarach az do przemowienia dragiego w czwartek
Ja dzisiaj czekamConsiliumFX pisze:Ja się zastanawiam nad ropą, czy warto już wchodzić znowu na długo, czy poczekać aż jeszcze zejdzie, gdzieś w okolice: 35,70$
Wejscia ponizej 36 nie wczesniej ucieknie to trudno
Narazie tylko L eur/usd Sl 1.1355
jak ktoś się dziwi zachowaniu polskich obligów
http://www.pb.pl/4428778,90884,blogosla ... -bankowego?
500+ będzie 1000- do spłaty w formie obligacji
http://www.pb.pl/4428778,90884,blogosla ... -bankowego?
500+ będzie 1000- do spłaty w formie obligacji
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"
kabel.
pivot miesięczny i 50 % fibo, które wcześniej było niewidzialne dla rynku - obecnie w roli oporu.
Nie do końca mi to S pasuje, ale zbaczymy - dobre rr
-- Dodano: 04 kwie 2016, 13:46 --
m30
piątkowe piłowanie długich pozycji było celową zagrywką, podobnie jak zejście pod niebieską taśmę.
Z m30 zaryzykowałbym L, ale H1, H4, tygodniowy sugerują S.
M30 dobrze byłoby spaść pod pozostałe taśmy na tym interwale
pivot miesięczny i 50 % fibo, które wcześniej było niewidzialne dla rynku - obecnie w roli oporu.
Nie do końca mi to S pasuje, ale zbaczymy - dobre rr
-- Dodano: 04 kwie 2016, 13:46 --
m30
piątkowe piłowanie długich pozycji było celową zagrywką, podobnie jak zejście pod niebieską taśmę.
Z m30 zaryzykowałbym L, ale H1, H4, tygodniowy sugerują S.
M30 dobrze byłoby spaść pod pozostałe taśmy na tym interwale
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
bemowo na kablu mozliwe, ze wlasnie rysuje wieksze abc, ale to wszystko w jakoejs dziwnej konsoli na h4, to jakby jakiegos rgra rysowali
obecnie testują opory - wcześniej przez nie przelecieli bez problemu. - 200 EMA z int H1 i H4sureshot pisze:bemowo na kablu mozliwe, ze wlasnie rysuje wieksze abc, ale to wszystko w jakoejs dziwnej konsoli na h4, to jakby jakiegos rgra rysowali
-- Dodano: 04 kwie 2016, 13:57 --
edek h 4
konsolidacja, w ramach podfali 4, następnie impuls jako 5 (wtedy zakończymy 1 na wykresie)
-- Dodano: 04 kwie 2016, 14:00 --
i edek dzienny - jeżeli nie sprawdzi się moje h4
-
- Fanatyk
eu tylko trójki
kolejna korekta ABC z klinem konczącym(teraz i i ii)

kolejna korekta ABC z klinem konczącym(teraz i i ii)
nigdy elliot mnie przekonywal, dla mnie na edku jestesmy na oporze na weekly w konsoli ktora trwa ponad rok i w sumie, gdyby tu zlapac szorta w punkt i gdyby rzeczywiscie jak ucza w ksiazkach trend z monthly byl kontynuoowany, a ta konsola to bylaby tylko flaga na miesiecznym,,, tysiace pipsow, mozliwosci piramidowania, majatek i bogactwo... mozna pomazyc;)
Zmiana trendu wynika z:sureshot pisze:nigdy elliota mnie przekonywal, dla mnie na edku jestesmy na oporze na weekly w konsoli ktora trwa ponad rok i w sumie, gdyby tu zlapac szorta w punkt i gdyby rzeczywiscie jak ucza w ksiazkach trend z monthly byl kontynuoowany, a ta konsola to tylko flaga na miesiecznym,,, tysiace pipsow, mozliwosci piramidowania, majatek i bogactwo... mozna pomaezyc;)
- impulsu
- czasu
lub dwóch powyższych czynników równolegle.
Na edku dziennym mamy zmianę trendu, można także takie wnioski wysnuć na podstawie świec miesięcznych
-- Dodano: 04 kwie 2016, 14:14 --
eur gbp
korekt wskazana.. czy aż taka głęboka????
-
- Fanatyk
a oni i tak zrobią co chcą,Bemowo1 pisze:Zmiana trendu wynika z:sureshot pisze:nigdy elliota mnie przekonywal, dla mnie na edku jestesmy na oporze na weekly w konsoli ktora trwa ponad rok i w sumie, gdyby tu zlapac szorta w punkt i gdyby rzeczywiscie jak ucza w ksiazkach trend z monthly byl kontynuoowany, a ta konsola to tylko flaga na miesiecznym,,, tysiace pipsow, mozliwosci piramidowania, majatek i bogactwo... mozna pomaezyc;)
- impulsu
- czasu
lub dwóch powyższych czynników równolegle.
Na edku dziennym mamy zmianę trendu, można także takie wnioski wysnuć na podstawie świec miesięcznych