DayTrading: Wtorek 29.03.2016
Re: DayTrading: Wtorek 29.03.2016
CHCIWOŚĆ i ZAWAHANIE to jedyni nasi wrogowie Panowie i Panie...
Aby więcej zarobić, musisz się więcej nauczyć
- fx-technik
- Fanatyk
To czerwone, to jest strefa oporu z H1.jkar pisze:No... niby to wyjasnienie kumam, ale jak sie ma do tego ta grafika :fx-technik pisze: Jak jest opór i cena to wyraźnie pokazuje (PA), to trzeba kupować na pullbacku, jeżeli ten opór zostanie przebity.
Inaczej nie wolno kupować!
http://forex-nawigator.biz/forum/resources/file/125964
to już niestety nie bardzo
Dla mnie nie ma tu miejsca na kupowanie, o ile ona nie zostanie przebita.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
Ale mówisz tu o otwarciu pozycji dłużej terminowej, nie DT, tak?fx-technik pisze:To czerwone, to jest strefa oporu z H1.jkar pisze:No... niby to wyjasnienie kumam, ale jak sie ma do tego ta grafika :fx-technik pisze: Jak jest opór i cena to wyraźnie pokazuje (PA), to trzeba kupować na pullbacku, jeżeli ten opór zostanie przebity.
Inaczej nie wolno kupować!
http://forex-nawigator.biz/forum/resources/file/125964
to już niestety nie bardzo
Dla mnie nie ma tu miejsca na kupowanie, o ile ona nie zostanie przebita.
- fx-technik
- Fanatyk
Chciwość i zawahanie wynika z braku wiedzy i umiejętności czytania rynku.YEAZ pisze:CHCIWOŚĆ i ZAWAHANIE to jedyni nasi wrogowie Panowie i Panie...
Także, z braku konsekwetnej strategii i systemu.
Jest opór z H1, ty to widzisz i dalej się pchasz w L pod oporem...
-- Dodano: 29 mar 2016, 14:54 --
Opór H1 jest ważny dla DT.YEAZ pisze:
Ale mówisz tu o otwarciu pozycji dłużej terminowej, nie DT, tak?
Jak będziesz się pchał w L pod oporem, a SL masz ciasne, to daję ci gwarancję SL.
Pcham L z przesuwanym SL bo taką mam strategie. Jak zauważyłeś otwarcie nastąpiło na M1, a sl/tp w mojej strategi to 1/3, zamknięcie przy oporze H1. Whats up MR. Dadas?
-- Dodano: 29 mar 2016, 14:06 --
Nie ograniczam sie tylko wsparc i oporów H1 panie Dadas. Zauważ jak ładnie działąją wsparcia i opory na M1...
-- Dodano: 29 mar 2016, 14:07 --
Kolejny piękny przykład wsparć i oporów na M1. Otworzyłem S przy ciasnym SL s/z 1/4 z przesuwanym sl...
-- Dodano: 29 mar 2016, 14:16 --
SL juz przesunięty pod otwarcie, tak minimalizuje ryzyko...
Nie ograniczam sie tylko wsparc i oporów H1 panie Dadas. Zauważ jak ładnie działąją wsparcia i opory na M1...
-- Dodano: 29 mar 2016, 14:07 --
-- Dodano: 29 mar 2016, 14:13 --YEAZ pisze:Pcham L z przesuwanym SL bo taką mam strategie. Jak zauważyłeś otwarcie nastąpiło na M1, a sl/tp w mojej strategi to 1/3, zamknięcie przy oporze H1. Whats up MR. Dadas?
Kolejny piękny przykład wsparć i oporów na M1. Otworzyłem S przy ciasnym SL s/z 1/4 z przesuwanym sl...
-- Dodano: 29 mar 2016, 14:16 --
SL juz przesunięty pod otwarcie, tak minimalizuje ryzyko...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- fx-technik
- Fanatyk
YEAZ, to wtedy tak:
Ponoć strategie powinno się dobierać do charakteru, zgodzę sie z tym i dla tego wybieram DT, otwieranie na M1, a pod analize wszystkie interwały....
-- Dodano: 29 mar 2016, 14:21 --
-- Dodano: 29 mar 2016, 14:21 --
Jaśniej proszę..fx-technik pisze:YEAZ, to wtedy tak:
Potencjalne S'ki na ropie z miarki Dadas'a ( przy założeniu że jesteśmy w pierwszym swingu trendu spadkowego, czyli nowym targu tym razem niedźwiedzi )
mały target :
...i troche większy dla tych co się chcą ustawić na cały dzień, albo nawet 2 dni ( swap na ropie na S jest na naszą korzyść )
osobiście już trochę uszczknąłem jednak 1/3 co można było. Zwątpiłem w miarkę i mnie pokarało
mały target :
...i troche większy dla tych co się chcą ustawić na cały dzień, albo nawet 2 dni ( swap na ropie na S jest na naszą korzyść )
osobiście już trochę uszczknąłem jednak 1/3 co można było. Zwątpiłem w miarkę i mnie pokarało

Sl kroczy dalej, ale zaraz chyba wytnie....
-- Dodano: 29 mar 2016, 14:33 --
[/quote]
ważne że na plus...
-- Dodano: 29 mar 2016, 14:33 --

ważne że na plus...
chyba wiem o co koledze YEAZ chodzi, nie chodzi o nieznajomosc podstaw. Moze wytlumacze to obrazowo. Dadas zerknij jak mozesz.YEAZ pisze: Jaśniej proszę..
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797