Stomper

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
sztachu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: sztachu »

Więc podsumowując dzisiejszy dzień: wczoraj w nocy o 23:06 otwarta pozycja short, jak u Was? Czyli 20$ zdobyte, zobaczymy jak dalej.

Ciekawi mnie, jak system sprawuje się na parach z jenem np. USDJPY, próbował ktoś? Jak dalej pójdzie tak jak w testach, sprawdzę go jeszcze na USDCHF i EURCHF. Można stworzyć z tego jakąś rozsądną strategie inwestycyjną, bo grając na EURGBP długo nie pojedziemy.

Pozdrawiam.

luka...18
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: luka...18 »

Pozycja z wczorajszej nocy jak najbardziej trafiona :) Jesli chodzi o inne pary niestety nie testowałem.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

sztachu pisze:Więc podsumowując dzisiejszy dzień: wczoraj w nocy o 23:06 otwarta pozycja short, jak u Was? Czyli 20$ zdobyte, zobaczymy jak dalej.

Ciekawi mnie, jak system sprawuje się na parach z jenem np. USDJPY, próbował ktoś? Jak dalej pójdzie tak jak w testach, sprawdzę go jeszcze na USDCHF i EURCHF. Można stworzyć z tego jakąś rozsądną strategie inwestycyjną, bo grając na EURGBP długo nie pojedziemy.

Pozdrawiam.
pozycja taka sama. na M5 otworzylo wiecej i wszystkie na + (nie mam teraz jak sprawdzic ile).
na innych parach zeruje konto (w backtestach).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
raidman
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: raidman »

sztachu pisze:Więc podsumowując dzisiejszy dzień: wczoraj w nocy o 23:06 otwarta pozycja short, jak u Was? Czyli 20$ zdobyte, zobaczymy jak dalej.

Pozdrawiam.
Czemu na EURGBP długo nie pojedzie? Przez 10 lat jechał to dlaczego dalej ma nie jechać? :)
U mnie z niedzieli na poniedziałek otworzył 9 pozycji, wszystkie na plus, suma 113zł, depo początkowe 900zł na 10% (start 0,09 lota).

Pozdrawiam
Trejder jest jak cymbał - musi grać :)

sztachu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: sztachu »

raidman: ja nie wiem, od dwóch tygodni testuje stompera i otwiera mi jedną góra dwie pozycje przez noc, z 0,2 lota zysk 15-30$. Jakie masz ustawienia jaki timeframe? Naprawdę jestem w szoku z tymi 9 pozycjami. :shock:

piter321
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: piter321 »

sztachu pisze:raidman: ja nie wiem, od dwóch tygodni testuje stompera i otwiera mi jedną góra dwie pozycje przez noc, z 0,2 lota zysk 15-30$. Jakie masz ustawienia jaki timeframe? Naprawdę jestem w szoku z tymi 9 pozycjami.
Jedyne wytłumaczenie to gra na M1 i ExtrimProfit=true :D
Pozdrawiam
Piter

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

piter321 pisze:
sztachu pisze:raidman: ja nie wiem, od dwóch tygodni testuje stompera i otwiera mi jedną góra dwie pozycje przez noc, z 0,2 lota zysk 15-30$. Jakie masz ustawienia jaki timeframe? Naprawdę jestem w szoku z tymi 9 pozycjami.
Jedyne wytłumaczenie to gra na M1 i ExtrimProfit=true :D
lub M5, u mnie otworzylo na demie 8 pozycji dzisiejszej nocy, wszystkie zyskowne.

teraz tez zdazylo otworzyc dwie. jedna na 0, druga +67$
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
raidman
Gaduła
Gaduła

Ustawienia M5, extrimprofit true. Obecnie jedna transakcja na zero a druga właśnie wbija się na plus. E kiszka włąśnie źle zamknął i druga też na zero...

piter321
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: piter321 »

Po dzisiejszej nocy 9 pozycji na + (wszystkie na +), ustawienia standardowe na M5 i extrimprofit true. Ponieważ broker ma kwotowania jedno miejsce więcej to ErrorMargin ustawiłem na 5 (0,5 normalnego pipsa).
Pozdrawiam
Piter

Awatar użytkownika
raidman
Gaduła
Gaduła

U mnie otwartych pozycji 13 ani jedna nie była stratna.
Statement w załączniku.
Pozdrawiam :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ