HFT Brokers - nowy polski broker

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
green7
Maniak
Maniak

Re: HFT Brokers - nowy polski broker

Nieprzeczytany post autor: green7 »

MarioDM pisze: No to super !!! :D
Ile w takim razie za DM HFT ? 800 a moze 600 kawałków ?
10 osób wywala po 60 lub 80 kawałków, albo 20 osób po 30-40 i mamy własnego brokera FX.
Ja jestem za ! Kto jeszcze ?
Problemik jest taki, że ponad 75% HFT Group akcji jest w rękach 3 podmiotów. A oni niekoniecznie mogą mieć ochotę na sprzedaż.
Wot i cały misterny plan w pi...... :)
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

green7 pisze:
MarioDM pisze: No to super !!! :D
Ile w takim razie za DM HFT ? 800 a moze 600 kawałków ?
10 osób wywala po 60 lub 80 kawałków, albo 20 osób po 30-40 i mamy własnego brokera FX.
Ja jestem za ! Kto jeszcze ?
Problemik jest taki, że ponad 75% HFT Group akcji jest w rękach 3 podmiotów. A oni niekoniecznie mogą mieć ochotę na sprzedaż.
Wot i cały misterny plan w pi...... :)
Hehe :D
No ale wiesz ... nie zapytasz to się nie dowiesz. Może chcą opchnąć DM ? Nie wiemy jak broker przędzie :)
Jeśli spółka matka faktycznie ma kłopoty to może chcieć sprzedać DM szybciej niż się nam wydaje.
Jakby byli chętni do kupienia DM to ja od ręki mogę wyłożyć te 30-40 kawałków :lol:
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

MarioDM pisze: No ale wiesz ... nie zapytasz to się nie dowiesz. Może chcą opchnąć DM ? Nie wiemy jak broker przędzie :)
Jeśli spółka matka faktycznie ma kłopoty to może chcieć sprzedać DM szybciej niż się nam wydaje.
Jakby byli chętni do kupienia DM to ja od ręki mogę wyłożyć te 30-40 kawałków :lol:
Jednak ciut wiemy... Sami się chwalą, że mają już ponad 3000 klientów, a działają tylko na Polskę. Jaki to procent całej klienteli? Trudno powiedzieć, bo brakuje danych ale dla porównania takie XTB jest jednym z największych brokerów w Europie, działa od 2004/05 r., a klientów ma ponoć ok. 12 tys.. HFT jest na rynku 1,5 roku, a już ma 1/4 tego co oni. A że na początku zysków nie ma to chyba normalnie zakładając, że nie oszczędzamy na marketingu...

Zresztą nie wiem jak ktoś musiałby to skopać i się "walnąć w obliczeniach" żeby przy tak dynamicznym rozwoju jeszcze doprowadzić do bankructwa... :) No ale jakby co przebijam i daję 50 tys.! :P
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

raposo pisze:
MarioDM pisze: No ale wiesz ... nie zapytasz to się nie dowiesz. Może chcą opchnąć DM ? Nie wiemy jak broker przędzie :)
Jednak ciut wiemy... Sami się chwalą, że mają już ponad 3000 klientów, a działają tylko na Polskę. Jaki to procent całej klienteli? Trudno powiedzieć, bo brakuje danych ale dla porównania takie XTB jest jednym z największych brokerów w Europie, działa od 2004/05 r., a klientów ma ponoć ok. 12 tys.. HFT jest na rynku 1,5 roku, a już ma 1/4 tego co oni. A że na początku zysków nie ma to chyba normalnie zakładając, że nie oszczędzamy na marketingu...

Zresztą nie wiem jak ktoś musiałby to skopać i się "walnąć w obliczeniach" żeby przy tak dynamicznym rozwoju jeszcze doprowadzić do bankructwa... :) No ale jakby co przebijam i daję 50 tys.! :P
No to zrzuta :). Ja ok. 40k też wyskrobie hehe.

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

Dobra też mogę coś wyskrobać co mi tam - choć moim zdaniem jest co najwyżej szansa skupić to co na NewConnect jest obracane (czyli góra jakieś 25% może).

Ale kurde za głośnożeśta o tym pomyśle krzyczeli i notowanie HFT dziś podskoczyło o 33%.
MarioDM - przyznaj się miałeś pewnie kupione wcześniej akcje i całą sprawę ukartowałeś coby zarobić na tym wzroście ? :mrgreen:
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Manipulanctwo i oszustwo... :569:
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

monikaforexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: monikaforexpolska »

Tymczasem kurs rośnie jak szalony. Dawne czasy mi się przypominają, czyli Dom Inwestycyjny Guziejewski i Albrecht. To oni chyba nadal są w jakiś sposób współwłaścicielami.

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

green7 pisze: MarioDM - przyznaj się miałeś pewnie kupione wcześniej akcje i całą sprawę ukartowałeś coby zarobić na tym wzroście ? :mrgreen:
Przyznaję się :D Podstępnie ukartowałem całą sprawę, dzięki czemu kurs skoczył jak szalony.
Tak na poważnie to nie gram na GPW od początku 2007.
Piszesz, ze kurs skoczył o 33% ? Czyli wzrósł o 87 groszy ? Sprawdziłem przed chwilą na stooqu. Obrót 11 500 zł.
Pewnie ktoś kupił 3 oferty z prawej :D

Na New Connect to się nie da grać. Tam nie istnieje płynność. To jest świetny rynek do grania na demo, gdy chcesz się wykazać dobrymi wynikami.

Free float HFT to raptem 23,55% akcji. Przy takich obrotach jak dziś to ciężko by było to zebrać bez wzrostu kursu o 1000% :D
To jest 117 069 akcji po 3,48 czyli ogólna wartość to 407 400,57 zł
Skupowałbyś to przez 2 lata :)

-- czwartek 24 mar 2016, 16:28 --

HFT dzisiaj (24 marca) też nieźle urósł. 38% przy obrocie 12 000.
Niby robi wrażenie wzrost w 2 dni prawie 80%, ale ten obrót załamuje. Na dołku pewnie mozna było kupić akcji za max 3 000 .
New Connect byłby wart zainteresowania gdyby obroty były choć 10 razy większe.
Spotkałem się kiedyś z opinią, że NC to rynek dla nieudanych startupów. Może coś w tym jest.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
MowmiSasiad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MowmiSasiad »

raposo pisze:

12K xtb jest mocno niedoszacowane... pamietajcie ze oni sa juz teraz global... ale oczywiscie nie jak Iron ;)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

MowmiSasiad pisze: 12K xtb jest mocno niedoszacowane... pamietajcie ze oni sa juz teraz global... ale oczywiscie nie jak Iron ;)
Oczywiście masz rację. Ale miałem na celu porównać polskich brokerów więc wziąłem klientelę z PL ;). Akurat XTB, bo inni niezbyt chętnie mówią o tym, ilu mają aktywnych traderów...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ