Wskaźnik popytu podaży
Wskaźnik popytu podaży
Dzień dobry,
Jest to mój pierwszy post dlatego też witam wszystkich forumowiczów.
Mam pytanie. Korzystam z platformy mt4. Poszukuję wskaźnika odwzorowującego popyt i podaż. Np. w dwóch kolorach nakładających się na siebie. Chciałbym estymować ruchy na wykresie w kontekście malejącego/rosnącego popytu/podaży. Zna ktoś może coś takiego?
pozdrawiam
Tomasz
Jest to mój pierwszy post dlatego też witam wszystkich forumowiczów.
Mam pytanie. Korzystam z platformy mt4. Poszukuję wskaźnika odwzorowującego popyt i podaż. Np. w dwóch kolorach nakładających się na siebie. Chciałbym estymować ruchy na wykresie w kontekście malejącego/rosnącego popytu/podaży. Zna ktoś może coś takiego?
pozdrawiam
Tomasz
Re: Wskaźnik popytu podaży
Nie wiem dokladnie o co chodzi ale proponuje poczytac na temat podstawowych wskaznikow w MT4, tam jest kilka opartych na wolumenie i moze ktorys z nich spelni twoje oczekiwania. Jest jednak jeden problem bo wolumen w MT4 jest wyliczany a nie rzeczywisty ale bardzo podobny do rzeczywistego.
Pozdro.
Pozdro.
Ze mnie dupa nie trejder!!! 

Moze takie cos ?
lub nowsza wersja :
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To już może od razu tym się zainteresować: http://www.clusterdelta.comrabit pisze:Nie wiem dokladnie o co chodzi ale proponuje poczytac na temat podstawowych wskaznikow w MT4, tam jest kilka opartych na wolumenie i moze ktorys z nich spelni twoje oczekiwania. Jest jednak jeden problem bo wolumen w MT4 jest wyliczany a nie rzeczywisty ale bardzo podobny do rzeczywistego.
Pozdro.
Dziękuję uprzejmie Szanownym Kolegom.
Zaraz zabieram się do sprawdzania.
Pozdrawiam i dam znać co o tym sądzę "ku pamięci"
Zaraz zabieram się do sprawdzania.
Pozdrawiam i dam znać co o tym sądzę "ku pamięci"

OMG! .... same hieroglify ....JAREK67 pisze:To już może od razu tym się zainteresować: http://www.clusterdelta.comrabit pisze:Nie wiem dokladnie o co chodzi ale proponuje poczytac na temat podstawowych wskaznikow w MT4, tam jest kilka opartych na wolumenie i moze ktorys z nich spelni twoje oczekiwania. Jest jednak jeden problem bo wolumen w MT4 jest wyliczany a nie rzeczywisty ale bardzo podobny do rzeczywistego.
Pozdro.

Wg mnie, najprostsze, to te dwa wbudowane w MT4:
Bears Power i Bulls Power
.
Pozdr. R.
Bears Power i Bulls Power

Pozdr. R.
-
- Pasjonat
Czyli zwykła średnia. Te indyki liczą wartości w oparciu o odległość ceny od średniej... to po co z nich korzystać, jak można wrzucić sobie samą średnią i wizualnie mieć nawet lepszy efekt. A podane przez ciebie wskaźniki są wyświetlane w oddzielnym oknie, co pomniejsza widok samego wykresu ceny...Wg mnie, najprostsze, to te dwa wbudowane w MT4:
Bears Power i Bulls Power.
Pozdr. R.
Podłącze się, żeby nie zakładać podobnego topicu. Ja z kolei nie używam żadnych wskaźników, ale potrzebuje co jakiś czas wrzucić na wykres dwie średnie EMA, żeby zobaczyć co i jak. Jak zrobić jakiś skrypt, żebym nie musiał za każdym razem dodawać ich osobno tylko przeciągnąć sobie po prostu na wykres i tyle?
Zapisz sobie szablon z tymi srednimi i wlaczaj go gdy potrzebujesz