Poszukuję dobrego (Bardzo Dobrego - by było szybko i bez zgrzytów) Programisty mq4, który podejmie się płatnego zlecenia zrobienia kawałka kodu.
Gdyby zleceniobiorca przypadkiem był z Poznania to by wszystko uprościło.
Łączny czas (razem z konsultacją-zapoznaniem się z tym co potrzebuje) potrzebny na wykonanie zlecenia oceniam na max 2h.
Dodam, że mam jako takie pojęcie o programowaniu, ale nie w mq4, gdzie jestem jak drwal z piłą mechaniczną w składzie szkła.
Mój problem: (raczej 2)
Mama własne EA, które na podstawie gotowego super szablonu pobranego z forum o programowaniu sam rozbudowałem o potrzebne mi funkcje i dostosowałem do mojej strategii - wszystko mi działa - nie tu jest problem.
Chcę to EA rozbudować o dwie dodatkowe funkcje i tu się odbiłem od "ściany", a raczej od dokumentacji lub swojego intelektu lub się po prostu zapętliłem i mam zwarcie w mózgu.
Sprawa pierwsza.
Jest sobie wskaźnik (publicznie dostępny w kilkudziesięciu miejscach), który rysuje na wykresie dwie strzałki góra i dół. To był kilka lat temu komercyjny sprzedawany "święty gral". Niestety nie ma oryginalnego kodu mq4 nigdzie w Internecie (przyłożyłem się do szukania) i nikt go nie przepisał od nowa. Jest tylko wersja zdekompilowana. Nigdzie nie znalazłem także próby zastosowania tego wskaźnika w EA.
Uwaga - sam wskaźnik i jego sygnały jest nic nie wart (piszę by się ktoś nie podniecił), jednak moim zdaniem odpowiednio odfiltrowane sygnały jakie daje mogą być przydatne i stąd chcę by był dodatkowym Triggerem pozycji w moim EA po dalszej filtracji oczywiście. Okaże się po testach tak naprawdę.
Jak wziąłem zdekompilopwany kod mq4 tego wskaźnika i wywaliłem wszystko co nie potrzebne zostały deklaracje i 11 linii zasadniczego kodu + 10 linii obsługii strzałek i alarmu. Wskaźnik nadal działa i rysuje strzałki i daje alarm popup

Te jedenaście lini kodu to trzy razy obliczenie wartości liczbowej na postawie ceny i wbudowanej natywnie w mql funkcji/idicatora oraz 8x if które prowadzą do wyniku UP lub DOWN po zakończeniu świeczki.
I tu poległem - pomimo, że rozumiem co on oblicza i jak działa i kiedy daje sygnał (trywialne) nie potrafię od nowa napisać go by współpracował z moim EA.
Dodam, że zastosowania iCustom nie wchodzi w rachubę. Funkcja jak inne musi być składnikiem EA, bo każde iCustom zajeżdża mi serwer.
Oczekuje, że zleceniobiorca na podstawie mojego opisu i przykładu działającej u mnie innej funkcji wygeneruje mi najprostsze EA które będzie zawierało w sobie przepisany (by była przejrzystość kodu) od nowa kod wskaźnika i będzie generować tylko Buy i SELL zgodnie w miejscu gdzie się sygnały pokazują. (nawet jeszcze prościej ale o tym już w trakcie zlecenia)
! Żadnych innych funkcji, w tym graficznych, bo moje główne EA zawiera całą obsługę transakcji. Ja potrzebuje tylko szablonu działającego generującego sygnał UP lub DOWN po zakończeniu świeczki. Mając taki działający przykład przeniosę sam potrzeby kod do swojego EA i dostosuje resztę jak bywało już wcześniej.
Sprawa Druga
Jest jeszcze prostsza jak mi się wydaje - w 90% skończy się na konsultacji telefonicznej - jest jeszcze drugi indyk tym razem z pełnym bardzo przejrzyście napisanym kodem. Wrzuciłem to do mojego EA i niby działa ale gdzieś jest zagwozdka. Być może poproszę o napisanie dosłownie dwu (2) linijek kodu bo ja mam w moich jakiś błąd.
Podsumowując - Proszę o kontakt przez pocztę forum.
Jeśli można proszę o podanie ceny z roboczo godzinę lub inaczej by była jasność od razu, choć osobiście przedkładam jakość na cenę. Nie szukam niskiej ceny tylko Fachowca.
Jutro środa - sprawę chcę zakończyć do czwartku wieczora
Pozdrawiam
Wojtek