DayTrading: Wtorek 08.03.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 09 mar 2016, 00:00

Wzrost
11
48%
Bez zmian
5
22%
Spadek
7
30%

Liczba głosów: 23

Awatar użytkownika
ForumBot
Maniak
Maniak

DayTrading: Wtorek 08.03.2016

Nieprzeczytany post autor: ForumBot »

Zapraszam do wymiany uwag i opinii na temat dzisiejszej sesji.

Pozdrawiam

Pomagamy:

http://www.pajacyk.pl" rel="nofollow
http://www.polskieserce.pl" rel="nofollow
http://www.okruszek.org.pl" rel="nofollow
http://www.wyklikajzywnosc.pl" rel="nofollow
http://www.pustamiska.pl" rel="nofollow

Regulamin działu DayTrading:

1. W wątku DT omawiamy bieżąca sytuacje na rynku i to co dotyczy danego dnia. Od dłuższych prognoz jest dział Prognozy, komentarze, analizy
2. Zamieszczamy tylko i wyłącznie swoje analizy. Nie kopiujemy z innych serwisów.
3. Komentarz do własnej analizy nie może mieć charakteru rekomendacji. (to nie jest dział z sygnałami)
4. Kłótnie, ataki na innych użytkowników są niedopuszczalne.
5. Nie zaśmiecamy wątku. (wypowiedzi w stylu: "dałem S", "ja kończę na dziś" itp. jak i chwalenie się swoimi statami)

Nagminne łamanie powyższych zasad będzie skutkować nałozeniem zakazu pisania do końca bieżącego tygodnia.
Recydywa będzie karana ostrzeżeniami.
Przypominam że ponadto obowiązuje Regulamin Forum

Przedstawione poglądy, oceny, opinie i wnioski są wyrazem osobistych poglądów
autorów i nie mają charakteru rekomendacji do nabycia lub zbycia albo
powstrzymania się od dokonania transakcji w odniesieniu do jakichkolwiek walut.
Poglądy te jak i inne treści nie stanowią "rekomendacji" lub "doradztwa"
w rozumieniu ustawy z dnia 29 lipca 2005 o obrocie instrumentami finansowymi.
Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte lub zaniechane
na podstawie poniższych analiz ponosi inwestor.

EUR/USD, GBP/USD, EUR/CHF, USD/CHF
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

andrut
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Wtorek 08.03.2016

Nieprzeczytany post autor: andrut »

Ujek w 12 dni na 101 to by było coś i ładny rozpęd na strzał na 134.

Awatar użytkownika
xhDog
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xhDog »

Trzeba by trading potraktować jak prowadzenie firmy. W prowadzeniu firmy non stop ponosimy jakieś koszta(zakup towaru itp. itd.), człowiek to akceptuje i nie ma z tym problemu. Wie, że musi wydać powiedzmy 100tyś zł, aby zarobić 150tyś zł, czyli na plus 50tyś zł, czyli zysk>strata. A w tradingu wiele osób chciało by nic nie wydać i zgarnąć miliony. Czyli wydać 0zł, a zgarnąć 150tyś zł. Tak to nie ma. :D Dochód(depo) = przychód(zyskowne transkacje)-koszty(stratne transakacje) i oby było więcej niż zero :lol: Problem z akceptacją strat w tym biznesie prowadzi do groźnych powikłań :mrgreen: takich jak np. przesuwanie sl-a, lub rezygnacja z niego(sl to minus, a my nie akceptujemy strat, więc usuwamy sl-a i niech się dzieje wola nieba, po co mi sl, żebym miał strate? lepiej poczekać, aż odbije, a odbije napewno, prawda?, prawda? ożesz ku... taki minus, mogłem jednak zamknąć wcześniej, albo ustawic sl-a, ale teraz już nie zamknę z taką stratą, teraz to juz poczzekam, bo za chwile odbije, prawda?, prawda? ożesz ku... where is wally? :lol: ), czy też do zmiany strategii po każdorazowej stracie(skoro jest strata, to znaczy, że ja jestem do dupy, albo moja strategia, a że człowiek nie lubi myśleć o sobie w ten sposób więc stracie jest winna strategia, wiec szukamy, może taki inyk, może taki skrypt, może ea, może skalp to mój konik będzie, potem z nową/zmodyfikowaną strategią znów zaliczymy stratę i jeśli nie potrafimy zaakceptować strat na tym rynku, to znów szukamy nie wiadomo czego i nie wiadomo po co) i jeszcze pare innych takich.

A wracając do DT to gbp/usd pykną w 61fibo, pora się powoli rozglądać za jakąs s-ką. Warto mieć na uwadzę też aud/chf w kontekscie shorta i usd/cad na longa :D
GBPUSDH4.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
trzeba mieć jaja jak super saiyan

Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.

Caldeborn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Caldeborn »

Na rynku jedyne co mozemy kontrolowac to wlasny SL. Po latach wielu z was sie przekona, ze Dadas ma racje. To nie o zyski w tej grze chodzi a o likwidowanie strat. Osobiscie nie stosuje SL ale -20 pipek nie jest u mnie tolerowane. Z ta L na Loonie to poczekam do 1.30xx?

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

Hello

Option expiries 10am NY cut today 8 March
USDJPY: 111.00 (USD 605m), 112.00 (253m), 113.00 (1.51bln), 113.85-90 (370m), 114.00 (555m), 115.00 (645m)
EURUSD: 1.0800 (EUR 1.27bln), 1.0900 (831m), 1.0930-35 (260m), 1.1000 (338m), 1.1010-15 (400m), 1.1050 (314m), 1.1100 (438m)
GBPUSD: 1.4090 (GBP 318m)
AUDUSD: 0.7300 (AUD 653m)
USDCAD: 1.3235 (USD 1.19bln), 1.3295 (360m), 1.3390 (275m)
USDJPY expiries at 113.00 very much in play.

Obrazek

Obrazek
Obrazek
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

TENSO
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: TENSO »

Obrazek

Awatar użytkownika
eliroPL
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: eliroPL »

czy ma ktoś pomysł na wti? do którego momentu będzie rosło

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

xhDog pisze:Trzeba by trading potraktować jak prowadzenie firmy. W prowadzeniu firmy non stop ponosimy jakieś koszta(zakup towaru itp. itd.), człowiek to akceptuje i nie ma z tym problemu. Wie, że musi wydać powiedzmy 100tyś zł, aby zarobić 150tyś zł, czyli na plus 50tyś zł, czyli zysk>strata. A w tradingu wiele osób chciało by nic nie wydać i zgarnąć miliony. Czyli wydać 0zł, a zgarnąć 150tyś zł. Tak to nie ma. :D Dochód(depo) = przychód(zyskowne transkacje)-koszty(stratne transakacje) i oby było więcej niż zero :lol: Problem z akceptacją strat w tym biznesie prowadzi do groźnych powikłań :mrgreen: takich jak np. przesuwanie sl-a, lub rezygnacja z niego(sl to minus, a my nie akceptujemy strat, więc usuwamy sl-a i niech się dzieje wola nieba, po co mi sl, żebym miał strate? lepiej poczekać, aż odbije, a odbije napewno, prawda?, prawda? ożesz ku... taki minus, mogłem jednak zamknąć wcześniej, albo ustawic sl-a, ale teraz już nie zamknę z taką stratą, teraz to juz poczzekam, bo za chwile odbije, prawda?, prawda? ożesz ku... where is wally? :lol: ), czy też do zmiany strategii po każdorazowej stracie(skoro jest strata, to znaczy, że ja jestem do dupy, albo moja strategia, a że człowiek nie lubi myśleć o sobie w ten sposób więc stracie jest winna strategia, wiec szukamy, może taki inyk, może taki skrypt, może ea, może skalp to mój konik będzie, potem z nową/zmodyfikowaną strategią znów zaliczymy stratę i jeśli nie potrafimy zaakceptować strat na tym rynku, to znów szukamy nie wiadomo czego i nie wiadomo po co) i jeszcze pare innych takich.

A wracając do DT to gbp/usd pykną w 61fibo, pora się powoli rozglądać za jakąs s-ką. Warto mieć na uwadzę też aud/chf w kontekscie shorta i usd/cad na longa :D
GBPUSDH4.png
Prawda, że większość zaczynających z takim podejściem to idioci? :564: :564:
Na edku wyrysował sie nam na h4 oRGR.

m3l0n
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: m3l0n »

Cblondyn pisze:Na edku wyrysował sie nam na h4 oRGR.
Ładny zasięg, za 2dni razem z mario wybijemy to :D

m3l0n
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: m3l0n »

eliroPL pisze:czy ma ktoś pomysł na wti? do którego momentu będzie rosło
Jeżeli przeskoczymy przez ten opór to do 40, później wychodzimy dołem z flagi i robimy test wczorajszej pomyłki :D

Zablokowany