Skuteczność analiz 100% albo góra albo dół wykres pokaże, musisz tylko czytać wykres i najważniejsze zysk>>strataoswarek pisze:fxtechnik mialem mniejszy problem jak goscie ktorzy cos pokazywali mieli jeszcze checi tutaj pisac a teraz pewnie szkoda im czasu bo fxtechnik wali post za postem typu... zysk>>strata... rynek wszystko powie.. itd.. a nie wnosza one nic do jakiejkolwiek dyskusji na temat tego co bedzie... chociaz twoi uczniowie sie na cos przydaja.. bo jak juz cos napisza to jade w druga strone
DayTrading: Wtorek 01.03.2016
Re: DayTrading: Wtorek 01.03.2016
Dadas daj znać bo naprawdę chciałbym pojąć w miarę moich skromnych możliwości.cheecky pisze:To wkleiłem o 14tej z hakiem, tak?
http://forex-nawigator.biz/forum/resources/file/124809
Co tam widzisz?
Zaznaczyłeś kilka poziomów, jakies kreski pociągnięte po wykresie przy nr 132
PipsKong pisze:moim zdaniem takiej ceny to już nie będzieCarlosFX pisze:Surowce szykują się na odwrót. Ropa 25$. Ktoś na longach?
ja na longach![]()
![]()
![]()
![]()

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- fx-technik
- Fanatyk
Kolorowe bandy to High, Low i 50% poprzedniego impulsu - spadkowego.cheecky pisze:To wkleiłem o 14tej z hakiem, tak?
http://forex-nawigator.biz/forum/resources/file/124809
Co tam widzisz?
Zaznaczyłeś kilka poziomów, jakies kreski pociągnięte po wykresie przy nr 132
Kreski to moja miarka.
Ona pokazuje potencjalny zasięg ruchu, tu 132 pips od linii niebieskiej do białej u góry.
Ponieważ biała mieści się w zasięgu, to jest duże prawdopodobieństwo, że cena tam dojdzie.
Resztę pokazuje nam wykres.
Trend lokalny idzie do góry i przebija 50% (szara strefa).
Ta strefa staję się wsparciem.
Obserwuję PA na wsparciu, czyli szukam struktury 123 i sygnałowej świecy w kierunku.
123 = tu dołek - szczyt - wyższy dołek.
sygnałowa świeca to pin, objęcie, układ fraktalny, coś z PA, co wskaże kierunek.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
Kolorowe bandy to High, Low i 50% poprzedniego impulsu - spadkowego.
Kreski to moja miarka.
Ona pokazuje potencjalny zasięg ruchu, tu 132 pips od linii niebieskiej do białej u góry.
Ponieważ biała mieści się w zasięgu, to jest duże prawdopodobieństwo, że cena tam dojdzie.
Obserwuję PA na wsparciu, czyli szukam struktury 123 i sygnałowej świecy w kierunku.
sygnałowa świeca to pin, objęcie, układ fraktalny, coś z PA, co wskaże kierunek.[/quote]
Dzięki. Zaraz usiądę i spróbuję to zrozumieć.
Kreski to moja miarka.
sygnałowa świeca to pin, objęcie, układ fraktalny, coś z PA, co wskaże kierunek.[/quote]
Dzięki. Zaraz usiądę i spróbuję to zrozumieć.
- fx-technik
- Fanatyk
WTI:
Ja wysiadłem z Longa na +56 Pips.
Dlaczego?
Tu jest granica targu spadkowego: Jeżeli cena ją przebije, i zrobi do niej pullback od góry, i będzie sygnał kierunku do góry, wtedy pojadę long dalej.
Ja wysiadłem z Longa na +56 Pips.
Dlaczego?
Tu jest granica targu spadkowego: Jeżeli cena ją przebije, i zrobi do niej pullback od góry, i będzie sygnał kierunku do góry, wtedy pojadę long dalej.
Ja już kończe na dzisiaj.....skopałem 
....wziałem +18 pips a nie +64 przy pierwszym tradzie i do tego +52 pips a nie +80 przy drugim. +82 pipsy zamiast + 144.....aaaargh
. Od rana pisze jak poleci ropa a potem sie tego sam nie trzymam 

....wziałem +18 pips a nie +64 przy pierwszym tradzie i do tego +52 pips a nie +80 przy drugim. +82 pipsy zamiast + 144.....aaaargh

Ostatnio zmieniony 01 mar 2016, 18:19 przez shogomad, łącznie zmieniany 1 raz.
- fx-technik
- Fanatyk
jen-yy, jeszcze jeden listonosz!
-- Dodano: 01 mar 2016, 18:23 --
Zamiast się cieszyć i grzecznie podziękować rynkowi za szczodrość, to ty chcesz być mądrzejszy od rynku.
-- Dodano: 01 mar 2016, 18:25 --
Teraz mamy nowe rozdanie, nowy targ wzrostowy: Albo tak lepiej:
Kuba, pierdzielisz!shogomad pisze:Ja już kończe na dzisiaj.....skopałem
....wziałem +18 pips a nie +64 przy pierwszym tradzie i do tego +52 pips a nie +80 przy drugim. +82 pipsy zamiast + 144.....aaaargh. Od rana pisze jak poleci ropa a potem sie tego sam nie trzymam
Zamiast się cieszyć i grzecznie podziękować rynkowi za szczodrość, to ty chcesz być mądrzejszy od rynku.
Teraz mamy nowe rozdanie, nowy targ wzrostowy: Albo tak lepiej:
fx-technik pisze:jen-yy, jeszcze jeden listonosz!
Kuba, pierdzielisz!shogomad pisze:Ja już kończe na dzisiaj.....skopałem
....wziałem +18 pips a nie +64 przy pierwszym tradzie i do tego +52 pips a nie +80 przy drugim. +82 pipsy zamiast + 144.....aaaargh. Od rana pisze jak poleci ropa a potem sie tego sam nie trzymam
Teraz mamy nowe rozdanie, nowy targ wzrostowy:
Po prostu zebrałem 2/3 pipsów co były do wzięcia i to mi mówi ,ze musze popracować. Zwróć uwage ,że nie podaje wartości całych swingów bo całego ruchu nie zgarniesz....ale te +144 było do wzięcia gdybym nie wiem co..chyba się bardziej skupił albo miał wiecej wiary w siebie

@fx-technik mogę wiedzieć dlaczego masz cenę wti przestawioną w górkę o jakieś 76 centów?