Konta centowe

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Baton
Pasjonat
Pasjonat

Konta centowe

Nieprzeczytany post autor: Baton »

Jakiego brokera z kontem centowym polecacie? Sprawdzałem Alparii i XM, ale szukam alternatywy...

Awatar użytkownika
FXTM
Bywalec
Bywalec

Re: Konta centowe

Nieprzeczytany post autor: FXTM »

Witam,

Polecamy konto CENT w ForexTime. Można wypróbować konto Demo. Specyfikacja konta w poniższym linku:

http://www.forextime.com/eu/pl/forex-tr ... sm_048k9h7

Zapraszamy,
Zespół FXTM

Awatar użytkownika
meylo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: meylo »

A co Ci nie odpowiada w XM?
In uptrending markets, buy weakness as it returns to strength.
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829

Baton
Pasjonat
Pasjonat

meylo pisze:A co Ci nie odpowiada w XM?
Już pisałem, a jeśli nie to napiszę: zbanowali mnie za przekraczanie ilości otwartych pozycji. Wymyślili sobie że limit 200 dotyczy osoby, a nie konta... U większości brokerów to dotyczy konta, a w XMie jest inaczej. Chociaż tak naprawdę pewnie chodziło im o robota który zbyt obciążał serwer=zarabiał, jak tracił to było ok ;-)

Spróbuję jeszcze 'manewru' rejestracji na inny mail, u niektórych to przechodzi :)

Testuję aktualnie LiteForex, Roboforex, ForexTime, w kolejce są FXCL i FX Open więc jakiś tam wybór jest.

Pytanie jak będą się zachowywać wraz z wzrostem equity, a potem wypłatą środków...

Awatar użytkownika
meylo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: meylo »

Możesz mieć później problem przy wypłacie. Jeśli się okaże, że robisz u nich więcej transakcji niż "można", mogą się migać regulaminem. Do tego IP i inne cuda.
Nie masz możliwości handlu tą strategią na np. 3 różnych kontach? Pewnie jakaś siatka. Może trzeba zrobić ją rzadszą u jednego broka a u drugiego podobnie na innych poziomach.
Tak sobie wymyśliłem, może się przyda :)
In uptrending markets, buy weakness as it returns to strength.
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829

Baton
Pasjonat
Pasjonat

meylo pisze:Możesz mieć później problem przy wypłacie. Jeśli się okaże, że robisz u nich więcej transakcji niż "można", mogą się migać regulaminem. Do tego IP i inne cuda.
Nie masz możliwości handlu tą strategią na np. 3 różnych kontach? Pewnie jakaś siatka. Może trzeba zrobić ją rzadszą u jednego broka a u drugiego podobnie na innych poziomach.
Tak sobie wymyśliłem, może się przyda :)
To nie jest limit transakcji, a otwartych pozycji (suma pozycji i zleceń oczekujących). Większość brokerów blokuje to mechanicznie, ale nie XM, a potem się plują. Napisałem: ja to robiłem na kilku kontach, ale oni to sumują. Masz limit 200 i jak masz 10 kont to na każdym możesz mieć 20 zleceń - bezsens totalny.

Gram u wielu brokerów, ale tylko XM robi z tym problemy, u 90% ten limit dotyczy 1 konta ze względu na uwarunkowania MT4 (przynajmniej tak mówią), natomiast jak mam u danego brokera X kont to ten limit jest na każde konto, a nie globalny na osobę jak w XMie.

Oczywiście to problem niszowy, mało kto otwiera 200 zleceń ;-)

Piotr_P
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Piotr_P »

Baton pisze:
No ja np. mam obecnie otwartych 203 pozycje w XM na koncie micro i muszę zejść o 3 choć do +10 zleceń ponad 200 sie nie czepiają.
Czyli jestem, wg Twojej tezy w mniejszości, miło słyszeć, bo to mniejszość zarabia na FX :lol:
Tylko ja nie używam robotów, tylko robie siatkę z ręki, no i mam tylko jedno konto.

Baton
Pasjonat
Pasjonat

Piotr_P pisze:
Baton pisze:
No ja np. mam obecnie otwartych 203 pozycje w XM na koncie micro i muszę zejść o 3 choć do +10 zleceń ponad 200 sie nie czepiają.
Czyli jestem, wg Twojej tezy w mniejszości, miło słyszeć, bo to mniejszość zarabia na FX :lol:
Tylko ja nie używam robotów, tylko robie siatkę z ręki, no i mam tylko jedno konto.
Pisali Ci coś? Ja miałem otwartych nawet po 300 pozycji, ale jak robot zaczął ostro zarabiać to sobie przypomnieli o limicie. Zresztą najpierw grzecznie proszą, potem coraz mocniej, etc. a że ich olałem to tak się skończyło :)

Piotr_P
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Piotr_P »

Baton pisze:
Pisali Ci coś? Ja miałem otwartych nawet po 300 pozycji, ale jak robot zaczął ostro zarabiać to sobie przypomnieli o limicie. Zresztą najpierw grzecznie proszą, potem coraz mocniej, etc. a że ich olałem to tak się skończyło :)
Raz pamietam dzwonił do mnie opiekun konta i oswiadczył, że właśnie zablokowali mi konto, bo miałem otwarte ok. 15 pozycji ponad limit 200. No więc poprosiłem, żeby odblokowali a ja pozamykam wszystkie ponadmiarowe i tak zrobiłem ;)
Ja dobrze z nimi zyję, w końcu to już teraz w lutym mija 4 lata od założenia konta, a jeszcze otwierałem za czasów gdy Trading Point nie miał nazwy handlowej Xe-Markets i obecnej XM. Dlatego uważam, że niepotrzebnie sie stawiałeś, uważam tego broka za bardzo uczciwego, zdarzają im się zwiechy i problemy z serwerami, ale zawsze można zadzwonić i pogadac sobie po polsku:).
A brokerów mających konta z nanolotami ( od 10 jednostek waluty bazowej) i w miarę dobre opinie na FPA (Forex Peace Army) można policzyć na palcach obu rąk, więc za dużego wyboru nie ma....

Baton
Pasjonat
Pasjonat

A brokerów mających konta z nanolotami ( od 10 jednostek waluty bazowej) i w miarę dobre opinie na FPA (Forex Peace Army) można policzyć na palcach obu rąk, więc za dużego wyboru nie ma....
Jak znaleźć tych brokerów? Da się tam jakoś filtrować?

ODPOWIEDZ