DayTrading: Wtorek 23.02.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 24 lut 2016, 00:00

Wzrost
14
48%
Bez zmian
5
17%
Spadek
10
34%

Liczba głosów: 29

Awatar użytkownika
LarryGoldberg
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Wtorek 23.02.2016

Nieprzeczytany post autor: LarryGoldberg »

Kusus pisze: Jak dla mnie 0.74 na lekko... Typowe odbicie od przełamanej formacji, konfluencji 3go stopnia, retest i heja.
Poniżej 0.7180 dopiero można myśleć moim zdaniem o S.
AU H4.png
To okolice, które zaznaczyłem niebieskim prostokątem, oczywiście liczę się z taką możliwościa i nadal S. Mój scenariusz zmienię, jeśli ten opór zostanie przebity (mocna świeca bycza zamknięcie ponad)

Awatar użytkownika
c.ajto
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: c.ajto »

@Kusus - TL kreślę ZAWSZE po ekstremach, dlaczego tak, a nie inaczej, to temat nie na DT, ale po krótce powiem, że większość graczy bagatelizuje cztery początkowe punkty styczne. Przykład E/U jest idealny - końcowe utworzenie tej formacji to lipiec 2015 i przez ten cały czas rozgrywana jest akcja wewnątrz niej, są fake, retesty i powroty do wewnątrz. To wszystko zgodnie ze sztuką FL.
Tymczasem przez ten okres było prezentowanych multum kresek ciągniętych z reguły na potrzeby wizji danego tradera, nikt nie patrzy na tą starą formację, bo przecież tyle czasu minęło, bo cena wyskoczyła to tu, to tam, bo coś tam..

Oczywiście, w międzyczasie było XXX innych FL wewnątrz opisywanej, screen kolegi LarryGoldberg naprowadził mnie na kolejną - kanał wzrostowy, gdzie test dolej bandy wypada na prezentowanym wcześniej F61
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

c.ajto, a dlaczego nie tak np.?
EURUSDH4.png
-- Dodano: 23 lut 2016, 20:12 --

Panie atlanticos,
Odpowiadając na Pańskie zarzuty, że kilka dni temu sugerowałem możliwość wzrostów na Edku,
z czegoś Pan tak drwił, to wtedy miałem ku temu podstawy:
EURUSDH4_1.png
Wówczas cena znajdowała się po wzrostowej stronie mocy i nawet broniła wsparcia.
Dopiero wczoraj przebiła się pod spód i obroniła się od spodu, czyli wsparcie się stało oporem.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Amigo
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Amigo »

Dużo się dzisiaj działo z ropą, co było do przewidzenia, biorąc pod uwagę, że w Teksasie odbywa się konferencja Cera Week, gdzie goszczą najważniejsze osobistości związane z rynkiem energii oraz że na dzisiaj zaplanowane było przemówienie niejakiego Ali Al-Naimi, ministra ropy Arabii Saudyjskiej.

Na początku dnia nic specjalnego się nie działo, około południa zaczęły się wzrosty w oczekiwaniu, że pan minister powie coś ciekawego. Tuż przed wystąpieniem Naimiego pojawiła się informacja (na twitterze jakieś 5 minut przed ruchem na rynku), że premier Iranu określił środowe porozumienie w sprawie zamrożenia cen jako żart, co spowodowało gwałtowny spadek ceny.

W końcu Naimi przemówił, obejrzałem to, mówił tak jakby chciał, żeby cena maksymalnie spadła. Co ciekawe spadła nie aż tak mocno, teraz trzyma poziom, ale o ile nie pojawi się jakaś dziwna nowa plotka, to obstawiam jutro dosyć znaczny spadek ceny. Przynajmniej taką mam nadzieję, bo obstawiłem spadek (zabezpieczony już sl, tak żeby w najgorszym razie wyjść na delikatny plus).

Awatar użytkownika
fxdxplejer
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: fxdxplejer »

wchodze w l na kablu

Awatar użytkownika
c.ajto
Gaduła
Gaduła

fx-technik pisze:c.ajto, a dlaczego nie tak np.?
EURUSDH4.png
Bo wtedy rozgrywany był ten scenariusz :wink:
Kiedy patrzysz na wykres z wyprzedzeniem XXX TFów i chcesz ciągnąc linie, musisz pamietać o jednym - prawej (aktualnej) części nie było, trzeba się skupić na tym co było wtedy dostępne, a te styczne tworzące kanał niższego rzędu, współgrający z odrzuceniem od górnej bandy kanału z D1 były jak najbardziej dostępne.
Patrz na impuls / korekta / Fibo :)

@Kusus - moje kreski na A/U pokrywają się z twoim punktem widzenia. Wybicie ostatniego High, PB i czekamy na sygnał do ataku na 0.739x (górna banda). Ewentualne zejście poniżej 0.706xx skłaniałoby do szukania sygnału na S.
Ostatnio zmieniony 23 lut 2016, 20:17 przez c.ajto, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fxdxplejer
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: fxdxplejer »

wszedłem też od 0,72 na audi l

-- Dodano: 23 lut 2016, 20:19 --

rozmawiam z kilkunastoma osobami, które czytają to forum. Wszyscy oprócz żaby tylko się kłócą i gadają ze sobą, żeby sobie udowodnić kto ma lepszą analizę. Tak ludzie to widzą, może coś zmiencie

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

fx-technik pisze:
highend pisze:
fx-technik pisze: Edek rośnie i daje zarobić!
bo eur jest power, a funt do piachu, kto tego posłucha ten zarobi... brachu ;)
Fakt, że coś dzisiaj zarobiłem w pozycjach Long na Edku nie ma nic wspólnego z trendem MN1, highend,
ani z żadnym "EURO-Power", lub "No-Power"!
Po prostu wykorzystałem lokalny popyt.
Tak działa rynek, że gdy spadnie to musi skorygować, czyli wzrosnąć.
A gdy wzrośnie, to musi spaść.
Tajemnica polega na umiejętności zobaczenia tego faktu na wykresie, pomierzenia zakresu korekty,
popatrzenia czy historycznie jest ten zakres osiągalny, czy przesadzony, i na podjęciu decyzji.

Nic to nie ma wspólnego z żadnym Power, ani żadnymi innymi proroctwami.
Przeciez wiem, EUR power to tylko okrzyk bojowy. Lecąc na M1 guzik mnie obchodzi MN1
Klikając L na edku poczuj się jak armia, która wrzeszczy na polu bitwy ;)
:) Piszesz jak do małego dziecka-ucznia ;)
ps. Przemek jestem
ps2. aktualnie mam S na edku i już zarobione

-- Dodano: 23 lut 2016, 20:26 --
fxdxplejer pisze: rozmawiam z kilkunastoma osobami, które czytają to forum. Wszyscy oprócz żaby tylko się kłócą i gadają ze sobą, żeby sobie udowodnić kto ma lepszą analizę. Tak ludzie to widzą, może coś zmiencie
przepraszam, ale Żaba również mi docina i dogryza i ja nie wiem co wy go tak wybielacie.
Tymczasem pisałem już nieraz, że Żaba jest OK i robi dużo fajnych rzeczy. I dalej tak uważam.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

fx-technik pisze: Panie atlanticos,
Odpowiadając na Pańskie zarzuty, że kilka dni temu sugerowałem możliwość wzrostów na Edku,
z czegoś Pan tak drwił, to wtedy miałem ku temu podstawy:
EURUSDH4_1.png
Wówczas cena znajdowała się po wzrostowej stronie mocy i nawet broniła wsparcia.
Dopiero wczoraj przebiła się pod spód i obroniła się od spodu, czyli wsparcie się stało oporem.
Kontynuując temat:
EURUSDH4_1.png
W ten sposób wyglądają obecnie 2 zachodzące na siebie targi Byków.
Jak widać, cena może swobodnie spaść do okolic 1,06500, a nawet do 1,04650, co nadal nie zaneguje rynku Byków.
Z tym, że to są dywagacje na skalę tych najgrubszych, którzy cenę regulują.
Nie dotyczą te dywagacje nas, detalistów, nawet tych, którzy grają tzw. longterm.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Awatar użytkownika
c.ajto
Gaduła
Gaduła

@Dadas - ja ci umiejętności poruszania się po wykresie nie ujmuję, ale twój sposób myslenia o prowadzeniu TL... zostań przy RB i DSWS.
To, w jaki sposób poprowadziłeś tą TL... zacytuję klasyka:
fx-technik pisze: Widzisz tylko to, co chcesz widzieć!
Jeśli cena pójdzie UP z tego poziomu, dla mnie to będzie realizacja bardziej prawdopodobnego rozwiązania niż wyjscie dołem, dla ciebie będzie to okazja do obwieszczenia następnego tryumfu :wink:

Zablokowany