DayTrading: Wtorek 23.02.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 24 lut 2016, 00:00

Wzrost
14
48%
Bez zmian
5
17%
Spadek
10
34%

Liczba głosów: 29

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Wtorek 23.02.2016

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

fx-technik pisze:
św. Franciszek pisze:Chodziło mi o interwał czasowy. Na minutowym może widać te wzrosty :D

No ale gratuluje techniki, zarobku i ryzyka podjętego !!
Wiesz, jakoś mi to nie przeszkadza.
Wiem ile ryzykuję i wiem co się dzieje na wykresie.
Oraz, nie ryzykuję całego swojego majątku!
A zarobek jest dzienny, z dzisiaj.
Zresztą, dla kogoś, kto nie umie ryzyka podejmować i nie ma pojęcia o zarządzaniu ryzykiem,
zajęcie typu spekulacja na rynkach finansowych jest szczególnie niepolecane!

-- Dodano: 23 lut 2016, 17:38 --

Tomasz196407,
Był u was w TJS taki Tomek, który mówił o targach jabłczanych.
Weź to sobie dobrze przemyśl.
Polecam!
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

Kusus pisze:
fx-technik pisze:[...]
Mam rozumieć że skoro nie chcesz wrzucić statamentu z 3/6 miesięcy i wcześniej nie chcwaliles się żadnym zarobkiem to znaczy że to co pokazales to jest twoja poerwsza zarobiona kasa na FX tak? Chcesz nam pokazać że umiesz zarabiać czy co? Czy może że ten trejd z którego wyciagnales 1200 zł musiał mieć dwa razy większy SL niż TP skoro obsuwa była na 30 pipsow?

:d :d :d :d :d :d :d :d :d

No przecież to co pokazuje na DAX i na WTI to kilku jak nie kilkunastokrotnie większe zarobki niż te marne 20 pips na edku. Te 20 pips pokazał w kasie bo jak by pokazał rope czy dax to by sie zaczeły teksty o photoshopach.
WTI i DAX ma o skale wiekszy pips value. Z tego co Dadas wspominał to gra w AM a tam minimalny lot na DAX to 1.0

Kumaci dopowiedzą sobie reszte. :564:

Awatar użytkownika
św. Franciszek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: św. Franciszek »

Zgoda, mnie po prostu bawi słowo wzrosty. Bo przez ostatnie dwa tygodnie, każdy szanowany analityk na szanowanych portalach wskazywał trend wzrostowy, wybicie, korektę, koretkę korekty, a w końcu cena ani razu nie wybiła i okazuję się, że wracamy do konsolidacji i wyjdziemy z niej niżej :D

Poza tym, to Twoje trejdy, nic mi do nich i gratuluje jeszcze raz.
Nie myli się tylko ten kto nic nie robi.

Nie ma sensu, nawoływać do udowadniania przez staty kto ile pipsów zarobił w ciągu ostatnich 6 mscy bo nikt nie lubi się chwalić takimi rzeczami i nic to nie wnosi. Idiotyczny jest ten konkurs, kto jest lepszy.
Osobiście ciesze się z każdego postu z analizą, bo to zawsze punkt widzenia. I kibicuje jesli ktoś wrzuca aktualne granie.
Ostatnio zmieniony 23 lut 2016, 17:44 przez św. Franciszek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

NZDUSDDaily.png
NZDUSDDaily_1.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).

Awatar użytkownika
fxdxplejer
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: fxdxplejer »

wy tu gadu gadu a kabel minima pogłębił

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

:wink:

Obrazek
Obrazek
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
c.ajto
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: c.ajto »

@Tomasz, Kusus - Dadas jest kimś niereformowalnym, może mu mówić 100 osób po 100 razy jedno i to samo, ale Dadas ma swoją misje, ma swoją wizję i biada tym, którzy ku temu się nie pochylą :lol:
Różni byli magicy na DT, ale tak nachalnego gościa jak Dadas sobie nie przypominam, no, ale dla niego jest to zrozumiałe, on "uświadamia" i "otwiera oczy".

E/U wewnąrz formacji liniowej na D1, od wielu tygodni brak zdecydowanego parcia na kierunek wybicia, niemniej jednak patrząc na W1 i Fibsy bardziej obstawiałbym wybicie górą i test 1.2, niż wyjście dołem i łamanie poziomów poniżej 1.04.

Na H4 zatrzymalismy się na F61 ostatniego impulsu wzrostowego, teoretycznie miejsce na odbicie jest jak najbardziej OK.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

c.ajto pisze:@Tomasz, Kusus - Dadas jest kimś niereformowalnym, może mu mówić 100 osób po 100 razy jedno i to samo, ale Dadas ma swoją misje, ma swoją wizję i biada tym, którzy ku temu się nie pochylą :lol:
Różni byli magicy na DT, ale tak nachalnego gościa jak Dadas sobie nie przypominam, no, ale dla niego jest to zrozumiałe, on "uświadamia" i "otwiera oczy".

E/U wewnąrz formacji liniowej na D1, od wielu tygodni brak zdecydowanego parcia na kierunek wybicia, niemniej jednak patrząc na W1 i Fibsy bardziej obstawiałbym wybicie górą i test 1.2, niż wyjście dołem i łamanie poziomów poniżej 1.04.

Na H4 zatrzymalismy się na F61 ostatniego impulsu wzrostowego, teoretycznie miejsce na odbicie jest jak najbardziej OK.
W jakim czasokresie te 1.2 ?

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

c.ajto pisze: E/U wewnąrz formacji liniowej na D1, od wielu tygodni brak zdecydowanego parcia na kierunek wybicia, niemniej jednak patrząc na W1 i Fibsy bardziej obstawiałbym wybicie górą i test 1.2, niż wyjście dołem i łamanie poziomów poniżej 1.04.
a napiszesz jaki fundament wg Ciebie przemawia za wyjsciem gora z formacji tworzacej sie rok? bo zdajesz sobie sprawe ze wybicie takiej formacji i jej realizacja to okres conajmniej kilku jesli nie kilkunastu miesiecy wiec w Twoim zalozeniu przed nami kilka(kilkanascie) miesiecy umacniania sie euro w stosunku do dolara mimo zupelnie odmiennej polityki obu bankow centralnych...
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Zablokowany