Lmax Exchange (MTF)
Re: Lmax Exchange (MTF)
Chodzi mi o to, że nie mogę znaleźć danych do przelewu polskiego oddziału BNP Paribas, na koncie są dane do oddziału brytyjskiego, a na stronie fxclub też nie udało mi się znaleźć 

Z tego co pamiętam to wysyłają dane do wszystkich banków w jednym z maili "porejestracyjnych" jako PDF. Sprawdź. Jeśli nie masz to najszybciej będziePablo90 pisze:Chodzi mi o to, że nie mogę znaleźć danych do przelewu polskiego oddziału BNP Paribas, na koncie są dane do oddziału brytyjskiego, a na stronie fxclub też nie udało mi się znaleźć

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- SuperFOREX
- Gaduła
Jakiś czas temu na portalu Finance Magnates http://www.financemagnates.com/forex/br ... d-futures/ pojawiła się wypowiedź prezesa FXCM dotycząca LMAX (pogrubienia moje):
"Wujek google" nie znajduje mi żadnej odpowiedzi na to pytanie
Czy wiecie coś o stanowisku LMAX-a w stosunku do takich stwierdzeń? Czy rzeczywiście ich model MTF zapewnia mniejsza płynność niż oferują duzi brokerzy NDD/ECN?What about LMAX?
Next, we wanted to know why a hybrid solution such as LMAX that operates a Multilateral Trading Facility (MTF) isn’t viewed as the optimal model for the retail industry. In theory, an MTF provides the benefits of an open order book like an exchange and public pricing that can be geared specifically to retail customers.
Niv countered that the drawback with LMAX is that while they offer tight pricing, liquidity is low per instrument. This is the converse of interbank ECNs such as EBS where liquidity is massive, but spreads are wider. As such, Niv didn’t believe an MTF is a true comparison to the available liquidity that FXCM or other large retail brokers can source for their customers.
"Wujek google" nie znajduje mi żadnej odpowiedzi na to pytanie

Problem taki, że płynność ciężko nam porównać. Sądzę przypuszczać (wiem, bardzo dyplomatycznie
), że faktycznie może być mniejsza (nie wiem o ile), bo spready mają gorsze, a w okresach niskiej płynności potrafią rozjechać się bardziej niż np. w HFT Brokers na STP. Na danych to samo ale specjalnie tego nie kryją. Ogólnie jeśli u konkurencji przyjmiemy, że średni spread na EUR/USD wynosi 0.2 pips to w LMAX jest to 0.3-0.4 ale za to nadrabiają bardzo korzystną prowizją. Więc jeśli ktoś nie gra na danych albo nie obraca setkami lotów na pojedynczą transakcję to tej mniejszej płynności nie odczuje.
Cóż, każdy model ma swoje wady. Nawet ten giełdowy MTF...

Cóż, każdy model ma swoje wady. Nawet ten giełdowy MTF...

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Raczej nie uważałbym opinii konkurencji za miarodajną. W LMAX płynność sam możesz sobie podejrzeć i stwierdzić czy odpowiada to Twoim potrzebom. Spready mogłyby być niższe ale uwzględniając niską prowizję i tak koszta całościowe są bardzo niskie, tak jak pisał raposo. W każdym razie w LMAX jest bezpośredni dostęp do rynku i dla mnie to jest duży plus.
Jaka jest procedura wypłaty z rachunku i ile trwa dni ?
bo robię to pierwszy raz, kasę mam na MT4
Najpierw należy zlecić wypłatę środków mailowo (na info@lmax.com) z konta MT4 na rachunek główny Web Client (login to Twoja nazwa, hasło też ustalałeś samodzielnie), gdzie następnie trzeba się zalogować:Spłukany pisze:Jaka jest procedura wypłaty z rachunku i ile trwa dni ?
https://www.lmax.com/login
I tu było gdzieś pole w górnym prawym rogu odnośnie informacji o koncie, gdzie wprowadza się też dane do wypłaty.
Wypłaty są darmowe i trwają 1-2 dni robocze po ich zatwierdzeniu przez LMAX, czyli jeśli zlecisz ją do południa jutro to w środę środki już powinny być na koncie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Dostałem maila o nowej rozpisce opłat i nie wszystko jest dla mnie jasne, rozumiem, że w większości to opłaty dla instytucji? Coś się zmieniło w kwestii opłat dla klientów detalicznych?
Jeżeli jesteś detalistą i nie używasz API to dotyczy cię tylko zapis o nieaktywności (50 USD/m-c jeżeli przez 6 m-cy nie dokonałeś żadnej transakcji).Pablo90 pisze:Dostałem maila o nowej rozpisce opłat i nie wszystko jest dla mnie jasne, rozumiem, że w większości to opłaty dla instytucji? Coś się zmieniło w kwestii opłat dla klientów detalicznych?
mowa jest milczeniem a srebro złotem 

Pytanie do tych, którzy mają konto real w LMAX na MT4.
W ściągniętym ze strony LMAX zestawieniu instrumentów dla złota (XAU/USD) mam:
contract multiplier: 10, tick value 0.1 (USD),
a w specyfikacji w mt4 w wersji demonstracyjnej:
wielkość kontraktu: 100, wartość ticka: 1 (USD).
Jak więc jest naprawdę?
Czy w realu, w mt4 wartość kontraktu to 10, czy 100 razy cena instrumentu w USD?
W ściągniętym ze strony LMAX zestawieniu instrumentów dla złota (XAU/USD) mam:
contract multiplier: 10, tick value 0.1 (USD),
a w specyfikacji w mt4 w wersji demonstracyjnej:
wielkość kontraktu: 100, wartość ticka: 1 (USD).
Jak więc jest naprawdę?
Czy w realu, w mt4 wartość kontraktu to 10, czy 100 razy cena instrumentu w USD?