DayTrading: Czwartek 11.02.2016
Re: DayTrading: Czwartek 11.02.2016
19:04 eurjpy 127,095 21:00 127,275 180
19:04 usdjpy 112,253 21:00 112,340 87 profit SL
i po co grać na uj skoro on jest ściśle skorelowany z ed a on z ropą i tak naprawdę to tylko ropa czyni cuda a reszta to czysta matematyka
mam nadzieję, że kuroda będzie cisnął eurjpy a jak nie to niech sabotaż rurociągów zrobi aby sobie jena poprawić:)
19:04 usdjpy 112,253 21:00 112,340 87 profit SL
i po co grać na uj skoro on jest ściśle skorelowany z ed a on z ropą i tak naprawdę to tylko ropa czyni cuda a reszta to czysta matematyka
mam nadzieję, że kuroda będzie cisnął eurjpy a jak nie to niech sabotaż rurociągów zrobi aby sobie jena poprawić:)
Edek juz na oparach jedzie. Wystarczą jutro przyzwoite dane i zwałka murowana.
- pl-samurai
- Pasjonat
Ciekawe swiece na H4 na EUR/USD.
iran w 1974 wydobywał 6mln baryłek dziennie
biorąc teraz pierwszy lepszy artykuł z google na temat produkcji ropy przez iran to zapowiadają powrót do 5,7mln w 2020r już tera pompują ponad 3mln
przejmują rynki i wycinają ropę z łupków
biorąc teraz pierwszy lepszy artykuł z google na temat produkcji ropy przez iran to zapowiadają powrót do 5,7mln w 2020r już tera pompują ponad 3mln
przejmują rynki i wycinają ropę z łupków
Jutro jak w piątek będą zamykać pozycje. Zastanawiający będzie początek dnia w Europie. Jak podejdą 1.1480 - 1.1520, to będzie jasna sytuacja na kolejny tydzień. Jeżeli zaczną od rana zamykać pozycje, to również będzie sygnał przeciwstawny.MR. D pisze:Edek juz na oparach jedzie. Wystarczą jutro przyzwoite dane i zwałka murowana.
Zrobiliśmy dwa targety, które zakładałem za pomocą dwóch strzałów. Pierwszy na 1.1280 i drugi na 1.1380. Co prawda max tego drugiego jest na 1.1378 ale dwa pipsy nie robią szumu. Gorzej by było jeżeli była by różnica rzędu 30 - 60 pipsów.
Na EURUSD jesteśmy pod górną bandą kanału H4 i bez rozsądnych (ważnych) danych ciężko będzie to ruszyć. Zobaczymy.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
hmm...ja może trochę inaczej patrzę? Znakomita większość siedzi w S. A oto i wykresik jak ja to widzęniceone pisze:Jak dla mnie to jestesmy w fazie zmiany trendu na eur/pln, coraz nizsze gorki, co raz nizsze dolki. Dodatkowo wyszlismy z kanalu i trojkata dolem wczoraj, dzisiaj na chwile wrocili ale znowu wyszli dolem, przewiduje zjazd i retest 4.37 jutro albo w przyszlym tygodniu, a dalej przebicie i spadek do 4.30.siux pisze:To co pany jutro zaliczamy na eur/pln 4,48 i zjazd na ~4,42? Jak to widzicie?
pzdr
dokładnie też tak myślę , chciałbyś sprzedawać baryłkę po 20 USD czy pół baryłki po 20-25 ?? ?:)atlanticos pisze:uwierz mi ze oni potrafia liczyc... jesli ogranicza o 100tys każdy, a wezma 30% za barylke wiecej to wyjda z nawiazka na tym ograniczeniu...kamil7777 pisze:opec ograniczy jak iran ograniczy czyli pic na wodę
iran nie zamierza ograniczać bo dopiero co wszedł na rynek po sankcjach (dopuścił inspekcję w sprawie broni jądrowej)
będzie pompował ile może bo może sprzedawać zatem jest głodny gotówki
czasami wystarczy na chwilę wstrzymać podaż żeby zwiększyć cenę , poza tym i tak nikt nie wie jakie są realne zapasy ropy w USA bo to tylko dane papierkowe, oni Ci podadzą to co chcą Ci podać
a kolejna rzecz to taka że cena ropy nie spadła dlatego że są duże zapasy tylko zaczęli przy niej manipulować ze względu na Rosję
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
- fx-technik
- Fanatyk
Edek:
Bardzo ładny Short się kroi za ok. 45 Pips.Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
Jest duża szansa na dołek na rynkach akcyjnych, a tym samym EDka w dół:
Ostatnio zmieniony 11 lut 2016, 22:45 przez karnak, łącznie zmieniany 1 raz.
- fx-technik
- Fanatyk
GOLD:
Potencjalny Short, piękna zbieżność 2 miarek. -- Dodano: 11 lut 2016, 22:58 --
A z WTI tobym nie panikował, nadal Sell za ok. 30.
Potencjalny Short, piękna zbieżność 2 miarek. -- Dodano: 11 lut 2016, 22:58 --
A z WTI tobym nie panikował, nadal Sell za ok. 30.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !