DayTrading: Piątek 05.02.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 06 lut 2016, 00:00

Wzrost
10
29%
Bez zmian
7
21%
Spadek
17
50%

Liczba głosów: 34

Awatar użytkownika
ginette
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Piątek 05.02.2016

Nieprzeczytany post autor: ginette »

fx-technik pisze:
ginette pisze:
fx-technik pisze:Bo wy, Panowie mieszacie konteksty.
Atlanticos nie mówi o DT, a tym bardziej nie o scalpingu.
To się zgadza, D1 jest nadal do góry.
Ale, co ma D1 do DT?
Tylko tyle, jeżeli ktoś grałby świecę D1.
Czyli otwierał pozycję po Open, zamykał po Close dnia.
W innym wypadku jest mnóstwo innych kontekstów, które można grać.

Gra się z trendem chłopcze :564:
Ty mnie tu, gówniarzu, nie "chłopcze".
Trendów jest całe mnóstwo, a nie tylko ten z D1.
Jakbyś napisał "chłopie", tobym jeszcze przyjął.
"Chłopcze", w tym wypadku jest niedopuszczalne!

Przypominasz mi kogoś.. Hmm. Miki FX we własnej osobie, no no :mrgreen:
Otóż drogi przyjacielu nawet jak grasz na M1 to graj w stronę trendu. D1 wspaniale pokazuje w jakim miejscu jesteś. Chyba że grasz na demo, no to sorry. Graj jak chcesz :)
W chmurach siła :wink:

Awatar użytkownika
ajron
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ajron »

I edek sie zatrzymał ?
Pytanie dlaczego ?
"na chuj ja gram tą parą, kiedy w końcu wydaję się że będzie koretka to on jeszcze wyżej.... a jak jest korekta to nie gram.

pierdolony" 8)

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

@ ginette

Jeżeli nie wiesz, z kim rozmawiasz, to nie wychodź z takimi banałami!
Ja mam 5 lat doświadczenia w pełnym wymiarze czasu, kilkanaście tysięcy godzin wysiedzianych,
ponadto 56 lat w tym roku mi stuknie, i ty chcesz mnie pouczać z jakim trendem mam grać!
Pusty śmiech mnie ogarnia, nic więcej!

-- Dodano: 05 lut 2016, 17:36 --

Edek zaraz ruszy.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Awatar użytkownika
ginette
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ginette »

fx-technik pisze:@ ginette

Ja mam 5 lat doświadczenia w pełnym wymiarze czasu, kilkanaście tysięcy godzin wysiedzianych,
ponadto 56 lat w tym roku mi stuknie, i ty chcesz mnie pouczać z jakim trendem mam grać!
Pusty smiech mnie ogarnia, nic więcej!

Edek zaraz ruszy.

Właśnie widzę jaki jesteś "wysiedziany" skoro nie wiesz po co jest D1 :d W Twoim wieku będę chodził z wnukami na ryby a nie lampił się w wykresy. Nic do Ciebie nie mam ale zluzuj "chłopie". Takich jak Ty było tu wiele..
Nie ważne jest jak się zarabia, nie ważne jakie masz zyski.. Tylko czy jesteś choć trochę powyżej zera.
Nie lubię jak ktoś próbuje ustawiać forum, tu każdy ma wtopy i do końca nie wie jak zachowa się rynek.
Skupmy się na konkretach a nie na przekrzykiwaniu że ktoś wie lepiej. Rynek i tak zrobi swoje
W chmurach siła :wink:

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

dokładnie ;] rynek i tak zrobi swoje ;)
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

ceofx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ceofx »

ginette pisze:
fx-technik pisze:@ ginette

Pusty smiech mnie ogarnia, nic więcej!

Edek zaraz ruszy.

Właśnie widzę jaki jesteś "wysiedziany" skoro nie wiesz po co jest D1 :d W Twoim wieku będę chodził z wnukami na ryby a nie lampił się w wykresy. Nic do Ciebie nie mam ale zluzuj "chłopie". Takich jak Ty było tu wiele..
Nie ważne jest jak się zarabia, nie ważne jakie masz zyski.. Tylko czy jesteś choć trochę powyżej zera.
Nie lubię jak ktoś próbuje ustawiać forum, tu każdy ma wtopy i do końca nie wie jak zachowa się rynek.
Skupmy się na konkretach a nie na przekrzykiwaniu że ktoś wie lepiej. Rynek i tak zrobi swoje
+1 :idea:

Ale mocne "wejście" kolegi technika...

Ed jedziem na 1:1065 i tam L ? :roll:

Awatar użytkownika
c.ajto
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: c.ajto »

Nie no Dadas, co ty tu za popelinę odstawiasz :D

Wiem, że masz dobre pojecie o grze, ale po jaką cholerę wracasz tutaj pod innym nickiem i dalej mentorzysz? Po co ci to chłopie, 56 lat na karku i bicie piany jak mały Kazio w piaskownicy. Odnosisz sukcesy na FX, zachowaj to dla siebie, ewentualnie pokaż na FC, ale tutaj... tutaj guru nie zostaniesz, nawet jakbyś kosił 30% na dzień, nie z takim spojrzeniem na rynek, nie z takimi targetami w pipsach. Tutaj wali się TP po figurze najmniej, screeny z masnymi analizami że ciężko cenę dostrzec, ale 3x na dzień wrzuca się "sytuacja bez zmian", "jak pokazywałem", "jak pisałem" :lol:
Odpuść, zrobisz z siebie pajaca, albo inni go z ciebie zrobią, ten dział jest niereformowalny i taki pozostanie, należy zaglądać tutaj od czasu do czasu w poszukiwaniu dobrego kabaretu, a nie w celu merytorycznej dyskusji.
Zachowaj energię na trading, nie na walkę z wiatrakami.

Żeby nie był pełen OT - E/D na pełnej realizacji chorągiewki i blok na górnej bandzie prostokąta, to wygląda na trzecią falę na D1.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

tomek123
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tomek123 »

Dobra to ktoś napisze jaki w końcu mamy trend bo się pogubiłem :) tylko nie DT i co z tą ropą wyciągną w tym miesiącu

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

c.ajto pisze:Nie no Dadas, co ty tu za popelinę odstawiasz :D

Wiem, że masz dobre pojecie o grze, ale po jaką cholerę wracasz tutaj pod innym nickiem i dalej mentorzysz? Po co ci to chłopie, 56 lat na karku i bicie piany jak mały Kazio w piaskownicy. Odnosisz sukcesy na FX, zachowaj to dla siebie, ewentualnie pokaż na FC, ale tutaj... tutaj guru nie zostaniesz, nawet jakbyś kosił 30% na dzień, nie z takim spojrzeniem na rynek, nie z takimi targetami w pipsach. Tutaj wali się TP po figurze najmniej, screeny z masnymi analizami że ciężko cenę dostrzec, ale 3x na dzień wrzuca się "sytuacja bez zmian", "jak pokazywałem", "jak pisałem" :lol:
Odpuść, zrobisz z siebie pajaca, albo inni go z ciebie zrobią, ten dział jest niereformowalny i taki pozostanie, należy zaglądać tutaj od czasu do czasu w poszukiwaniu dobrego kabaretu, a nie w celu merytorycznej dyskusji.
Zachowaj energię na trading, nie na walkę z wiatrakami.

Żeby nie był pełen OT - E/D na pełnej realizacji chorągiewki i blok na górnej bandzie prostokąta, to wygląda na trzecią falę na D1.
:564: :564: :564:

-- Dodano: 05 lut 2016, 18:11 --
tomek123 pisze:Dobra to ktoś napisze jaki w końcu mamy trend bo się pogubiłem :) tylko nie DT i co z tą ropą wyciągną w tym miesiącu
Jeszcze nie zrozumiałeś?
Tutaj nikt nic nie wie.
Zresztą, nikt nic tak naprawdę nie wie.

Trend, z definicji to dwa punkty jeden niżej, drugi wyżej = wzrostowy, jeden wyżej, drugi niżej = spadkowy.
Reszta jest w domenie domysłów i wróżb.
Żeby zarabiać realnie, trzeba mieć system.
Ostatnio zmieniony 05 lut 2016, 18:12 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Awatar użytkownika
kk.dreamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kk.dreamer »

Goldem pisze:A jak widzicie USDCAD??
ja miałam l wziete przed danymi, ale juz na weekend zamknelam
Drodzy Panowie Panie również trejdują...

Zablokowany