Magic forex

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
monikaforexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Re: Magic forex

Nieprzeczytany post autor: monikaforexpolska »

Pablo90 pisze:A opłaca się tak grać na 20% miesięcznie? Bo z tego co widziałem na mql to co 3 miesiące średnio MC był. To chyba średnio z rentownością? 40$ to spora opłata za zerowanie rachunku :D

Dzisiejsza sesja dobitnie pokazała, że czasami bardziej się opłaca grać na 20% miesięcznie niż na 100. Dzisiaj niewątpliwie zawiodły roboty, które intuicji jeszcze nie mają (podobnie jak mężczyźni). Zawiodło niektórych również przekonanie, pewność "rynek musi w końcu zawrócić". Dlatego wolę moje 20%.

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

Obecnie jesteś na minusie jeśli chodzi o pipsy i na plusie jeśli chodzi o pieniądze, więc jedyne co powoduje dodatni wynik to powiększanie stratnych pozycji. Nie masz żadnej matematycznej przewagi nad rynkiem. Obawiam się Adrianno, że skończy się jak u jokera, i skończy się też tak jak wcześniej kończyło się u Ciebie ;)

monikaforexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Pewne kwestie musisz dogadać z Adamem. Joker wczoraj trzykrotnie złamał swoje zasady:

- po pierwsze trzymał pozycje w trakcie danych i to bardzo istotnych danych
- nie kasował zyskownych pozycji na większym locie
- i wszedł niezgodnie z założeniami swojego systemu

a więc gotowy przepis na wyzerowanie rachunku, który ładnie chodził pół roku i dał mu zarobić kilkaset tysięcy dolarów.

A u mnie potrzeba czasu.

Do tego wczoraj wynik pipsowo/złotówkowy byłby dużo lepszy, gdyby nie błąd. Miałem pootwierane kilka platform i niestety zamknąłęm pozycje nie na tej na której chciałem. Hi hi. Dlatego od wczoraj Grand Capital, HFT i AAAFX na razie bez pracy.

A swoją drogą wczorajszy dzień to prawie taka powtórka jak w styczniu 2015 r. Poległo bardzo wiele systemów i to tych z obowiązkowymi SLami. Wystarczy popatrzeć na naszego Niemiaszka. Konto praktycznie wyzerowane.

Awatar użytkownika
sureshot
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sureshot »

monikaforexpolska pisze:. Miałem
pamietam jak leciala audycja w radiu gdzie wsrod feministek byl takze krzysztoq b. znany lepiej jako poslanka grodzka, i tez co jakis czas uzywal bezwiednie sformulowan "mialem, zrobilem, poszedlem etc..." za kazdym razem jak robil taka gafe to w studiu zapadala cisza na kilka sekund...

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

sureshot pisze:pamietam jak leciala audycja w radiu gdzie wsrod feministek byl takze krzysztoq b. znany lepiej jako poslanka grodzka, i tez co jakis czas uzywal bezwiednie sformulowan "mialem, zrobilem, poszedlem etc..."
No to już mamy podejrzenie o co chodzi z Moniką i Adrianem XD

Awatar użytkownika
sureshot
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sureshot »

moze zbiera na operacje...., podobno grodzka nie dala sobie uciac, wiec i ty adrian uwazaj zebys nie przecholowal..., https://pl.wikipedia.org/wiki/Zaburzeni ... mo%C5%9Bci jesli wierzyc psychologii to jest zupelnie mozliwe, ze adrian , monika, prawnik etc mieszkaja razem w jednej glowie i nie wiedza o swoim istnieniu ;) az troche mi glupio ze sie nabijam

Awatar użytkownika
meylo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: meylo »

Nie ciekawi Was kim jest mocno reklamowany Joker? Ja nie wiem ale są na forum tacy co potrafią sprawdzić.
In uptrending markets, buy weakness as it returns to strength.
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829

monikaforexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Pewnie, że ciekawi. Jeśli masz takie możliwości to podziałaj. Zapowiadał się, że latem 2016 będzie w Łebie, gdzie ponoć ma rodzinę. Nie ukrywałam, że przez pewien czas korzystałam z jego systemu. 200 dolarów to żaden wydatek a można było się sporo nauczyć obserwując wejścia, wyjścia i wymieniając się uwagami.
Ja mam prośbę do kolegów, abyście w miarę możliwości nawiązywali do tradingu a nie prywatnych, mało kulturalnych komentarzy i wycieczek. Od tego jest PW albo załóżcie oddzielny wątek, który podobnym wpisom poświęcicie.

Awatar użytkownika
T-REX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: T-REX »

W sumie racja, jest fajna beka, ale nawet jeśli Adriano chce być Moniką to nam nic do tego. Tylko prośba: żeby Adriano właściwy nie pojawił się znowu - udając kogoś innego i będzie dyskutował z Moniką, bo to już kiedyś było na tym forum i zrobiło się niesmacznie. Mam nadzieję Moniko i Adamie, że stać Was na taki gest, i w razie come backu Adam będzie znowu Adriano na swoim starym koncie.
Case Closed
Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję

monikaforexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Wczorajszy dzień był równie pechowy dla Jokera, naszego Niemiaszka jak i innego niedawnego lidera MQL5 niejakiego DELTY

https://www.mql5.com/en/signals/122417

ODPOWIEDZ