Wszystko na to wygląda. Ja jednak na razie nie wchodzę w tym miejscu.fx-technik pisze:Nie zdziwiłbym się, gdyby Edek puknął 1.1250 dzisiaj.
DayTrading: Czwartek 04.02.2016
Re: DayTrading: Czwartek 04.02.2016
The only way is up
- fx-technik
- Fanatyk
Fakt, że się pospieszyłem, bo mogłem kupić taniej, bliżej dołka.TsunamiPL pisze:Wszystko na to wygląda. Ja jednak na razie nie wchodzę w tym miejscu.fx-technik pisze:Nie zdziwiłbym się, gdyby Edek puknął 1.1250 dzisiaj.
Cena zawsze robi to samo - retestuje szczyty/dołki.
Tylko czasem pociągnie mocniej.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 04 lut 2016, 13:09 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
Dziwne bo ja widzę sytuację dokładnie na odwrót, Indeks USD na wsparciu.TsunamiPL pisze:Wszystko na to wygląda. Ja jednak na razie nie wchodzę w tym miejscu.fx-technik pisze:Nie zdziwiłbym się, gdyby Edek puknął 1.1250 dzisiaj.
- fx-technik
- Fanatyk
To, co kto widzi nie ma najmniejszego znaczenia dla tego, co zrobi cena.andrut pisze:Dziwne bo ja widzę sytuację dokładnie na odwrót, Indeks USD na wsparciu.TsunamiPL pisze:Wszystko na to wygląda. Ja jednak na razie nie wchodzę w tym miejscu.fx-technik pisze:Nie zdziwiłbym się, gdyby Edek puknął 1.1250 dzisiaj.
Cena nie spada dlatego, że ktoś widzi wsparcie, czy opór.
Cena spada wtedy, gdy rynek nie może pokryć wszystkich zleceń Sell po danej cenie.
Czyli, szuka nabywców niżej.
Cena rośnie wtedy, gdy rynek nie może pokryć wszystkich zleceń Buy po danej cenie.
Czyli, szuka sprzedawców wyżej.
Nie sądzę żeby od takiej kwoty zaczynał. Musiał sporo zarobić na interwencjach na franku. Ustawiał buy stop przy 1,20 i SNB nabijał mu kasy po każdej interwencji. Jordan uwolnił kurs, buy stop zadziałał i efekt jak w tytule. Chciwość powodowała, że ustawiał więcej i więcej aż w końcu go sprawdzili....atlanticos pisze:a teraz sobie policz jaka mial pozycje (wartosc za pips przy takim depo jakie posiadal) skoro luka na 1500 pipsow wygenerowala mu taki debet... niestety 2 rzeczy są nieskończone - wchechświat i ludzka głupota, a koleś z tego artykułu jest tego przykładem... jak ktoś chce tak szybko jeść kawior że nie potrafi ograniczyć ryzyka to tak właśnie może skończyć...TsunamiPL pisze:http://www.money.pl/gospodarka/wiadomos ... 04680.html
Czytaliście ? Chłopina miał 200 tyś zł, a 15 stycznia 2015r. zrobiło mu się 2 mln debetu i bank od niego dochodzi 2 baniek
1.15atlanticos pisze:nie wiem gdzie Ty masz poziom wybicia... u mnie zółtą strefe szyi wybitego orgra i gorna bande flagi (trojkata) widac bardzo dobrzeFatCows pisze:Świecą o 15:00 będą podbierać do dołu albo o 14:30 pójdzie strzał w dół i potem ponownie w górę. Rozumiem, że zakładasz zejście korekcyjne poniżej poziomu wybicia????atlanticos pisze:na edku spodziewam sie korekty do przedziału 0970-1000 przed dalszym ruchem UP... usdchf na dolnej bandzie flagi i dopoki nie puści nie szukalbym dalszych L na edku
edek h4
https://www.tradingview.com/x/n8gGZa99/
-- Dodano: 04 lut 2016, 13:23 --
1.105 sorry
- fx-technik
- Fanatyk
Wy coś czytacie bez zrozumienia?
Gość jest ekonomistą i grał z SL.
Dla mnie wielce podejrzane.
Ekonomista grał w taki sposób na regulowanym CHF??? WTF?
W tym artykule jest ukryta reklama brokera, który ostrzegał swoich klientów przed CHF.
Dla mnie wielce podejrzane.
Ekonomista grał w taki sposób na regulowanym CHF??? WTF?
W tym artykule jest ukryta reklama brokera, który ostrzegał swoich klientów przed CHF.
Ostatnio zmieniony 04 lut 2016, 13:29 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.
Bez różnicy czy z SL czy bez. Poszedł strzał i mu przeskoczyło SL jeśli miał a jeśli nie miał, to pojechało po MC i tyle. Problem jest tego typu, że miał cwaniaka (brokera/bank), który nie bierze strat na siebie w przypadku luki i tyle. Zminusowało mu rachunek i już.fx-technik pisze:Wy coś czytacie bez zrozumienia?
-- Dodano: 04 lut 2016, 13:31 --
Na Kablu grają pod Carneya 13:45 ...
- fx-technik
- Fanatyk
To, to ja wiem jak to działa.FatCows pisze:Bez różnicy czy z SL czy bez. Poszedł strzał i mu przeskoczyło SL jeśli miał a jeśli nie miał, to pojechało po MC i tyle. Problem jest tego typu, że miał cwaniaka (brokera/bank), który nie bierze strat na siebie w przypadku luki i tyle. Zminusowało mu rachunek i już.fx-technik pisze:Wy coś czytacie bez zrozumienia?
Nie było głupich, żeby kupować zlecenia Sell i powstał brak płynności.
Uważam, że na Kablu pod Carneya jużpodebrali i postawiłem Lkę z małym SL. Zobaczymy
Może wytrzyma?
-- Dodano: 04 lut 2016, 13:38 --
Jak wytrzyma, to +130 pipsów w "gratisie" pod Carneya by było
Zobaczymy, bo mogą pogłębić strzał ... Hmmmm
-- Dodano: 04 lut 2016, 13:41 --
Trochę odjechali ale nie więcej jak 60 pipsów a więc może być różnie. Magiczne 60 pipsów
Jak zwykle 

-- Dodano: 04 lut 2016, 13:38 --
Jak wytrzyma, to +130 pipsów w "gratisie" pod Carneya by było

-- Dodano: 04 lut 2016, 13:41 --
Trochę odjechali ale nie więcej jak 60 pipsów a więc może być różnie. Magiczne 60 pipsów

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.