Magic forex

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Jones
Maniak
Maniak

Re: Magic forex

Nieprzeczytany post autor: Jones »

monikaforexpolska pisze:Jutro po południu muszę wyjechać na półtora dnia. W związku z tym trading będzie mocno ograniczony. Dlatego dzisiaj dłużej posiedzę. Do FF dorzuciłam konto z bonusem od Grand Capital. Tam ryzyko znacznie większe przyjęte bo i warunki wyśrubowane.

A tymczasem Joker z MQL5 chyba dzisiaj znowu zrobi kolejną wypłatę. Ale co taka wypłata skoro ma już w tym miesiącu 434 abonentów co daje 43.400 dolarów do tego 13600 wypłat.
fajnie teraz Joker może sobie spokojnie pykać i kase z abonamentu pobierać
tu juz nawet nie chodzi o zarabianie na FX :D
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones

monikaforexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: monikaforexpolska »

Jones pisze:
monikaforexpolska pisze:Jutro po południu muszę wyjechać na półtora dnia. W związku z tym trading będzie mocno ograniczony. Dlatego dzisiaj dłużej posiedzę. Do FF dorzuciłam konto z bonusem od Grand Capital. Tam ryzyko znacznie większe przyjęte bo i warunki wyśrubowane.

A tymczasem Joker z MQL5 chyba dzisiaj znowu zrobi kolejną wypłatę. Ale co taka wypłata skoro ma już w tym miesiącu 434 abonentów co daje 43.400 dolarów do tego 13600 wypłat.
fajnie teraz Joker może sobie spokojnie pykać i kase z abonamentu pobierać
tu juz nawet nie chodzi o zarabianie na FX :D

Właśnie jestem ciekawa jak ten "dodatkowy" zysk w Polsce potraktowałyby organy skarbowe. Będę musiała zwrócić się o interpretację. Czy podatek od zysków kapitałowych, czy podatek PIT. Macie jakieś doświadczenia w tym zakresie?

A tymczasem w wypłatach z zysku ma już 13.800$

monikaforexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Na koniec jeszcze podsumowanie zagrań strategią Jokera. Jak nadmieniałam wcześniej kilka pierwszych dni to była zupełnie inna strategia oparta na Hedgu z SLami.

To poniżej to czysty skalp/martyngał. Nawet nie wiedziałam, że mam DD poniżej 1 a mianowicie 0,98%. Sympatycznie.

Obrazek

Dobranoc!

Awatar użytkownika
T-REX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: T-REX »

Gdzieś na forum była dyskusja o sprawach podatkowych i o ile pamiętam padły słowa jak "licencja" i "problemy". chyba ciężko będzie odkopać...
Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję

monikaforexpolska
Pasjonat
Pasjonat

T-REX pisze:Gdzieś na forum była dyskusja o sprawach podatkowych i o ile pamiętam padły słowa jak "licencja" i "problemy". chyba ciężko będzie odkopać...
To social trading a nie konta PAMM. Tu pozwala się jedynie kopiować chętnemu dany sygnał. Sprzedawca pewnie nawet nie zna pełnych danych personalnych kupującego i kopiującego. A PAMM to świadome zarządzanie czyimś kapitałem. Ale lepiej niech właściwa IS to zinterpretuje. Czyli 19% od zysków kapitałowych czy, 18% PIT z pierwszej skali podatkowej a potem kolejny próg.

Awatar użytkownika
Robol
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Robol »

Monika,
trejdujesz naprawde ładnie. Mam nadzieje ze to nie Adriano tylko z drugiego konta.

Powodzenia w dalszych tradeach.

Chciałbym sie zapytac o bonus z Global Markets. To konto centowe czy daja 500$ i musisz zrobic iles tam lotow zeby to wyplacic?

Dzięki z góry
"Wystarczy że określisz dobrze kierunek ruchu ceny a możesz stać się bogaty, o ile wiesz kiedy zamknąć pozycje"
FF: http://www.forexfactory.com/gerwazy#28

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: guccon »

monikaforexpolska pisze: To poniżej to czysty skalp/martyngał. Nawet nie wiedziałam, że mam DD poniżej 1 a mianowicie 0,98%. Sympatycznie.
Świetnie to wygląda i oby tylko takie staty były po roku a masz klucz do sukcesu 8)
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

monikaforexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Robol pisze:Monika,
trejdujesz naprawde ładnie. Mam nadzieje ze to nie Adriano tylko z drugiego konta.

Powodzenia w dalszych tradeach.

Chciałbym sie zapytac o bonus z Global Markets. To konto centowe czy daja 500$ i musisz zrobic iles tam lotow zeby to wyplacic?

Dzięki z góry

Nie Adriano tylko Adam jeśli już. Co do bonusa to jest z Grand Capital a nie Global Marketsi jest na koncie standard (nie centowe). 500 $. O tych lotach to nawet nie czytałam dokładnie. Jeśli to co ugram w 7 dni roboczych zostawią mi potem na koncie to spokojnie przy tym systemie zrobię za jakiś czas loty. Jeśli mam to zrobić w tydzień to raczej awykonalne.

monikaforexpolska
Pasjonat
Pasjonat

guccon pisze:
monikaforexpolska pisze: To poniżej to czysty skalp/martyngał. Nawet nie wiedziałam, że mam DD poniżej 1 a mianowicie 0,98%. Sympatycznie.
Świetnie to wygląda i oby tylko takie staty były po roku a masz klucz do sukcesu 8)

Dziękuję, obyś miał rację. A najlepsze w tym wszystkim jest to, że do tego systemu jest jeszcze bezpieczniejsza wersja dając od 5 do 10% miesięcznie. Wkrótce ją puszczę na innym koncie. Tutaj przydałby się automat, aby nie przepuszczać wielu okazji no i dźwignia 1:400, aby w pełni naśladować Jokera.

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

A opłaca się tak grać na 20% miesięcznie? Bo z tego co widziałem na mql to co 3 miesiące średnio MC był. To chyba średnio z rentownością? 40$ to spora opłata za zerowanie rachunku :D

ODPOWIEDZ