Fxpro Ctrader

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
Ak47
Stały bywalec
Stały bywalec

Fxpro Ctrader

Nieprzeczytany post autor: Ak47 »

Jest możliwość gry na platformie ctrader (fxpro) w komputerze apple?, czy ctrader z fxpro jest dobry na początek, lepszy od mt4 ? nie przeszkadza mi to ze jest ECN, czego ctrader nie posiada lewara na fxpro a mt4, mt5 tak, co myślicie o tym żeby zacząć używać ctrader nie mt4 jako pierwsza platformę chciałbym wejść za kwote 4 tys, trochę pytań myślę ze uzyskam na nie odpowiedz, dla was wydaja się banalne, odpowiadając na nie pomożecie szybciej przecierać szlak z góry dziki za pomoc.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: Fxpro Ctrader

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Trochę chaotycznie pytasz więc trudno udzielić odpowiedzi... ;)

FxPro ma cTrader.
cTrader w wersji instaalcyjnej nie występuje dla systemów apple-owskich ALE...
Istnieje wersja Web, która wcale NIE JEST dużo bardziej uboga od stacjonarnej i tę już można uruchomić na Safari.
Lepsze MT4 czy cTrader? Ciężko stwierdzić. MT4 jest o tyle lepsze, że jest bardziej popularne i łatwiej o jakieś niestandardowe rozwiązania ale poza tym to ostatecznie i tak kwestia indywidualna.
Lewar występuje na FxPro cTrader taki sam jak na MT4 (dla Polaków max. 1:100 z uwagi na regulacje wprowadzone przez KNF).

Jeśli cTrader Ci odpowiada to śmiało, i tyle ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Ak47
Stały bywalec
Stały bywalec

Dzięki za odpowiedz to chciałem wiedzieć, dobrze zrozumiałeś pytania ;) a co do ctreadera z fxpro to na pewno jest dobry na początek ? jeszcze nie grałem na prawdziwe pieniądze najpierw demo i książki od jakiegoś roku studiuje, ale ta platforma ctreader to tak jakbym się przesiadł z matiza na mercedesa, niby matiz jest bardziej popularny

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Hm, wg mnie porównanie nietrafione - może masz takie wstępne odczucia wizualne ale jeśli chodzi o możliwości techniczne to są one porównywalne, a niekiedy cTraderowi jeszcze brakuje istotnych rzeczy, które MT4 ma np. od dawna lepiej przemyślane i rozwiązane.

Każda platforma ma swoje wady i zalety. Jeśli Ty widzisz więcej zalet w cTraderze to nie ma nad czym się zastanawiać, bo przy użytkowaniu platformy istotne jest przede wszystkim to jak Tobie będzie się ją użytkować. Bez wątpienia cTrader zdecydowanie dynamiczniej się rozwija i ciągle wprowadza nowe udogodnienia. Tyle, że wiele z tych udogodnień MT4 ma np. od dawna... Ale to też otwiera szansę, że w końcu cTrader zdecydowanie go wyprzedzi ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Ak47
Stały bywalec
Stały bywalec

Aha udzielasz odpowiedzi bez wskazywania palcem, to dobrze każdy sam powinien dokonywać wyboru, ale jeszcze chciałbym wiedzieć którego brokera według ciebie lepiej wybrać na początek (fxpro) ctrader czy dukascopy, nie mów mi czym się różnią ich wady i zalety już wiem o nich wszystko i nie mogę się zdecydować , wskaz mi który według ciebie nadaje się lepiej do gry kwota 4k Pln dla początkującego

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Skoro pasuje Ci cTrader to FxPro ;). Prosta sprawa. Są trochę drożsi ale przy małym depozycie i obrocie specjalnie tego nie odczujesz, a przynajmniej będziesz bazował na platformie, która Ci odpowiada.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ