DayTrading: Piątek 29.01.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 30 sty 2016, 00:00

Wzrost
6
25%
Bez zmian
3
13%
Spadek
15
63%

Liczba głosów: 24

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 29.01.2016

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

klimokrates pisze:Myli to się codziennie Marek Rogalski, najlepszy antywskaźnik :lol:
rok temu w czerwcu poznałem człowieka co pisze analizy dla jednego z największych portali o forexie. Powiem krótko jego stan wiedzy dupy nie urywał ;-) technicznie był mocny na moim tle bo ja jestem słaby. Rysował kreski, ale żeby wyjaśnić dlaczego jest taki ruch a nie inny i dlaczego coś rośnie, albo spada to wiedza w tym zakresie bardzo dużo pozostawiała do życzenia.

A na poważnie.. W grudniu ECB obniżyl stopy FED podwyższył a w styczniu BOJ obniżył. Przy takiej dywergencji nie ma co zaklinać rzeczywistości. Cudów nie będzie... IMO na korekcie z trendem i wychodzi się na plusie.

EDIT: jak to było Highend EURO POWER tylko na odwrót ;-) :564:

Awatar użytkownika
miler4403
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: miler4403 »

audusd na M15 takie tycie rgr się zamyka
dolar pomaga zwalić się na dół a poza tym A/U na H1 jest w kanale
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Lepiej +10 niż -100

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

MR. D pisze:
klimokrates pisze:Myli to się codziennie Marek Rogalski, najlepszy antywskaźnik :lol:
rok temu w czerwcu poznałem człowieka co pisze analizy dla jednego z największych portali o forexie. Powiem krótko jego stan wiedzy dupy nie urywał ;-) technicznie był mocny na moim tle bo ja jestem słaby. Rysował kreski, ale żeby wyjaśnić dlaczego jest taki ruch a nie inny i dlaczego coś rośnie, albo spada to wiedza w tym zakresie bardzo dużo pozostawiała do życzenia.

A na poważnie.. W grudniu ECB obniżyl stopy FED podwyższył a w styczniu BOJ obniżył. Przy takiej dywergencji nie ma co zaklinać rzeczywistości. Cudów nie będzie... IMO na korekcie z trendem i wychodzi się na plusie.

EDIT: jak to było Highend EURO POWER tylko na odwrót ;-) :564:
Dawid podoba Ci sie to co ktos wcześniej napisał o tym że ktyoś wciąga kogoś w pozycje,?
m innymi prp o tym chfpln Cugana, moim zdaniem najwieksza głupota słuchanie tu kogoś o konktretnych wejsciach w pozycje, i ze to jest manipulacja
edit: inedksy kołują :mrgreen:

niceone
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: niceone »

Edek na dolnej bandzie, ja zamknalem S i otwieram L. Just saying.

Co do eur/pln myslalem ze mocniej zleci, a zrobil tylko marne 400 pips :(

Pzdr

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

no faktycznie tuż przy dolnej bandzioszce :D
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

EU- Nietoperz ,walka o utrzymanie :wink:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

xardins
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: xardins »

Czy ktoś dzisiaj z UK/US przemawiał? Jak patrzę na dane to tylko torchę mieszanych z US ale GBP/USD dość mocno oberwał. Jeszcze do głowy mi przychodzi że BOJ tak pociągną ale na GBP/USD nie powinno mieć to chyba aż takiego wpływu - ale tego nie jestem pewien więc musze się dokształcić w tym zakresie.

Tak ogólnie to skąd bierzecie dane makro? Ja korzystałem zawsze z kalendarza forexfactory ale wiem że tam nie ma wszystkiego (Co czasem tez ma dobre strony)
Kiedyś twoja analiza będzie prawidłowa - ważne żebyś do tego czasu miał kapitał na inwestycje.

Zibi 68
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Zibi 68 »

xardins pisze:Czy ktoś dzisiaj z UK/US przemawiał? Jak patrzę na dane to tylko torchę mieszanych z US ale GBP/USD dość mocno oberwał. Jeszcze do głowy mi przychodzi że BOJ tak pociągną ale na GBP/USD nie powinno mieć to chyba aż takiego wpływu - ale tego nie jestem pewien więc musze się dokształcić w tym zakresie.

Tak ogólnie to skąd bierzecie dane makro? Ja korzystałem zawsze z kalendarza forexfactory ale wiem że tam nie ma wszystkiego (Co czasem tez ma dobre strony)
http://pl.investing.com/economic-calendar/
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują moje subiektywne spojrzenie na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

xardins pisze: Tak ogólnie to skąd bierzecie dane makro? Ja korzystałem zawsze z kalendarza forexfactory ale wiem że tam nie ma wszystkiego (Co czasem tez ma dobre strony)
jeden z lepszych kalendrium(ransquawk.com/talking-forex.com) wrzucam codziennie rano w DT(wystąpienia, aukcje) :wink:
http://forex-nawigator.biz/forum/daytra ... ml#p802906

możesz też na bieżąco śledzić na myfxbook.com
http://www.myfxbook.com/forex-economic-calendar

potestuj i sam ocenisz, które lepsze :564:
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

xardins
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: xardins »

Zibi i Niemiaszek - Dzięki.
Kiedyś twoja analiza będzie prawidłowa - ważne żebyś do tego czasu miał kapitał na inwestycje.

Zablokowany