DayTrading: Wtorek 26.01.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 27 sty 2016, 00:00

Wzrost
10
48%
Bez zmian
5
24%
Spadek
6
29%

Liczba głosów: 21

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Wtorek 26.01.2016

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

Caldeborn pisze:To nie byli skalperzy to byli idioci. A jezeli chodzi o tamten przypadek to najwiecej stracili dlugoterminowcy i brokerzy.
Może kolega nie wie to wytłumacze. Otóż cechą scalpingu jest mocne przelewarowanie depozytu. Przykład. Jeśli 5-10 pips ma dać zysk ok. 2-5%(i więcej) depo to i pozycja musi być odpowiednio duża (depozyt mocno przelewarowany). Co się dzieje z depo przy mocnym skoku ceny czasami nawet z luką to nie musze chyba tłumaczyć.

Awatar użytkownika
czyjawiem
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: czyjawiem »

:d To może cos na mały skalpik 8)

https://www.tradingview.com/x/gleajrXK/

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Tylko nie zacznijcie tak jak w piątek o psychologii i psych..
trzeba będzie uciekać stąd,!!
niech sobie bedzie i scalper dobry i niescalper
tego próbowałem i czego innego- wszystko jedno,
jak jestes dobry to Ci scalping nic wiecej nie pomoże a jak jestes do niczego , ... to wiesz co masz zrobić
dajcie jakies wykresy to jest dział DT a nie rozmowy w toku
zwali sie to złoto w koncu czy nie?
ameryka go pociągnie może

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

Cblondyn pisze:Otóż kiedyś Elder napisał bardzo mądre zdanie. Graj dobrze a nie często. To klucz do sukcesu. Jeśli formacje które TY widzisz przynoszą efekty to na nie graj. Nie sugeruj się opinią innych. No chyba, że są zgodne z Twoimi. Rób swoje.
bardzo ładnie.

-- Dodano: 26 sty 2016, 14:04 --
Cblondyn pisze:
Caldeborn pisze:Muszę przyznać, że na skalpy to jest cudowny poranek. Zadziwia mnie nasz WIG-20. Strasznie mocny jest ostatnio. Ktoś go za uszy trzyma czy my już jesteśmy tak wyprzedani...Hmmm

Rok temu skalperzy na parach z chf bardzo mocno odczuli ryzyko jakie nosi za sobą mocne przelewarowanie depozytu. Wystarczył jeden dzień a popadli w długi na całe życie. Radze o tym pamietać.
kolejny raz bardzo ładnie. :clap:
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

Cblondyn pisze:
Caldeborn pisze:To nie byli skalperzy to byli idioci. A jezeli chodzi o tamten przypadek to najwiecej stracili dlugoterminowcy i brokerzy.
Może kolega nie wie to wytłumacze. Otóż cechą scalpingu jest mocne przelewarowanie depozytu. Przykład. Jeśli 5-10 pips ma dać zysk ok. 2-5%(i więcej) depo to i pozycja musi być odpowiednio duża (depozyt mocno przelewarowany). Co się dzieje z depo przy mocnym skoku ceny czasami nawet z luką to nie musze chyba tłumaczyć.
Dokładnie tak... na franku potracili skalperzy co ustawili pozycje pod 1,20 z założeniem, że odbije do 1,2020 a tu zonk. Kogoś kto gra long term taki zysk w stosunku do ryzyka w ogóle nie interesuje. Dla skalpera to była bajka. Przy depo 10k 1 lot dawała teoretycznie 800 pln zysku. Niestety życie pokazało, że zamiast 800 pln zysku było -50k. Ja bym się na scalping w życiu nie zdecydował. Duży lewar może zrujnować nie tylko depo, ale i tradera na całe życie. I nie trzeba wbrew pozorom zbyt dużo żeby tak się stało. warto o tym pamiętać.

Nie wiem dlaczego mieli potracić długoterminocwy i jaką mogli mieć wówczas pozycję bo chyba nie na osłabienie franka bo co chwila wracali do 1,20 na umocnienie też nie bo była podłoga. Długoterminowcy tą parą się w ogóle nie interesowali i dlatego przetrwaliśmy ;-)

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

takie coś namalowałem :P

może być ??? Dolna prosta silne wsparcie z H4
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

atlanticos pisze:
Caldeborn pisze:
Scalper to treader z gornej polki. Czapki z glow.

skad taki wniosek? a jak skalper traci to też jest z górnej półki tylko dlatego ze jest skalperem? :mrgreen:
tutaj jest zawodowy skalper. ogolnie tez jestem zdania ze skalper (mowa tutaj o zarabiajacym w sposob ciagly) to jest osoba najbardziej opanowana psychicznie i najbardziej doswiadczona na rynku.

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

dobryfxplayer pisze:
atlanticos pisze:
Caldeborn pisze:
Scalper to treader z gornej polki. Czapki z glow.

skad taki wniosek? a jak skalper traci to też jest z górnej półki tylko dlatego ze jest skalperem? :mrgreen:
tutaj jest zawodowy skalper. ogolnie tez jestem zdania ze skalper (mowa tutaj o zarabiajacym w sposob ciagly) to jest osoba najbardziej opanowana psychicznie i najbardziej doswiadczona na rynku.

Codziennie czegoś nowego się dowiaduję. Jak zaczynałem swoją przygodę od scalpów i wydaje mi się, że to własnie z doświadczeniem przychodzi opanowanie chciwości i redukowanie lewara. Wydawało mi się, że początkujący się jara możliwością zrobienia 1000% rocznie i dlatego szaleje. Co do opanowania psychicznego to z czasów jak scalpowałem nie było to specjalnie obciążające bo wszystko rozgrywało się błyskawicznie. Wejście tp 10 pipsów sl 5 pipsów kilka minut pozamykane. Nawet nie było czym się zmęczyć ;-)

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Awatar użytkownika
c.ajto
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: c.ajto »

Dziwne jakieś kryteria dajecie :roll:

Co za różnica, czy jesteś skalperem, DT, MT, czy LT?
Ważne, jak wygląda twoja krzywa kapitału.

Dax: możliwa korekta ABCD z TP w okolicach 1012x
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zablokowany