Social Trader

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
NewbieToPro
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Social Trader

Nieprzeczytany post autor: NewbieToPro »

monikaforexpolska pisze:
Przy jego MM?????? Nic bardziej mylnego.
Nie zagłębiałem się zbytnio w jego profil. Jednak z tego co piszesz to rzeczywiście może być coś na rzeczy. Z tej strony do kopiowania jeszcze nie korzystałem, w sensie nawet konta demo tam niemam, więc niestety nie wiem do końca w jaki sposób wygląda współpraca. Czy Ty masz doświadczenie z tą stroną? W sensie czy kopiujesz jakichś dostawców? Ja skupiam się na Zulutrade i eToro ale chętnie poszerzam horyzonty i sprawdzam różne strony.

Dziękuję za nakierowanie na dostawcę.
Miłego weekendu życzę i samych zielonych tradów.

monikaforexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: monikaforexpolska »

Czterokrotnie już korzystałam. A ostatnio korzystałam właśnie z Jokera, który pomógł mi dopraować własny system. Jego oparte są o dźwignię 1:400 ja zmodyfikowałam na 1:100. U niego ma generować ok. 100% miesięcznie, u mnie 20-25%. Wszystko co ponadto to już gratis od rynku.

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

NewbieToPro pisze:
monikaforexpolska pisze: joker wymiata
Hmm już na starcie napisane "This is martingale strategy" trochę już takich kopiowałem, zyski są duże do chwili gdy nastąpią straty, a wtedy cały zysk znika i duży minus się robi. Nie na moje nerwy. :)
Monika ma rację, kluczem tutaj jest MM i odpowiednie konto. To co robi robot próbowałem powtórzyć w realu z palca - bez efektów ale za to ze sporą stratą :oops:
Myślę, że do spekulowania początkową pozycją 0,01 lota na normalnym koncie depozyt musiałby wynosić min. 10.000 PLN i broker, który zeruje margin w przypadku przeciwstawnych pozycji. Nie wiem jaką pozycją leci ten joker ale 3000$ to tak akurat pasuje.

irmentruda
Maniak
Maniak

monikaforexpolska pisze:Czterokrotnie już korzystałam. A ostatnio korzystałam właśnie z Jokera, który pomógł mi dopraować własny system. Jego oparte są o dźwignię 1:400 ja zmodyfikowałam na 1:100. U niego ma generować ok. 100% miesięcznie, u mnie 20-25%. Wszystko co ponadto to już gratis od rynku.
Monika, ale to kopiujesz bezpośrednio na MT4?

monikaforexpolska
Pasjonat
Pasjonat

irmentruda pisze:
monikaforexpolska pisze:Czterokrotnie już korzystałam. A ostatnio korzystałam właśnie z Jokera, który pomógł mi dopraować własny system. Jego oparte są o dźwignię 1:400 ja zmodyfikowałam na 1:100. U niego ma generować ok. 100% miesięcznie, u mnie 20-25%. Wszystko co ponadto to już gratis od rynku.
Monika, ale to kopiujesz bezpośrednio na MT4?
Tak. Na męża rachunku. Ale wkrótce pojawi się okazja, by polscy gracze mogli kopiować z dwóch albo trzech polskich rachunków. Wtedy praktycznie nie będzie opóźnień. Być może uda się załatwić, że Joker i druga znana inwestorka przyjadą latem do Polski.
:564:

NewbieToPro
Stały bywalec
Stały bywalec

W tygodniu przyjrzę się bliżej, komentarze na swoim profilu ma same pozytywne, i gra od długiego czasu, więc jakby był na Zulu to napewno bym go sprawdzał.
Jak wygląda kopiowanie na tej stronie mql5? Jaki najlepszy kapitał poświęcić na 0.01lota?

monikaforexpolska
Pasjonat
Pasjonat

NewbieToPro pisze:W tygodniu przyjrzę się bliżej, komentarze na swoim profilu ma same pozytywne, i gra od długiego czasu, więc jakby był na Zulu to napewno bym go sprawdzał.
Jak wygląda kopiowanie na tej stronie mql5? Jaki najlepszy kapitał poświęcić na 0.01lota?
MQL5 to de facto twórca MT4 i nawet przy otwieraniu jakiegoś nowego MT4 wyskakuje ci ch konto rejestracyjne. Co do kopiowania to prawda jest taka, że najlepsze warunki egzekucji są gdy dawca i biorca są u tego samego broka. Na górze nad każdym wykresem masz dane z szybkości egzekucji od różnych broków.

NewbieToPro
Stały bywalec
Stały bywalec

Dziękuję za szybką odpowiedź. A jak wygląda z opłatami za kopiowanie? W zulu na starcie pobierają kilka pipsów za każdą otwartą transakcje dla siebie.

monikaforexpolska
Pasjonat
Pasjonat

NewbieToPro pisze:Dziękuję za szybką odpowiedź. A jak wygląda z opłatami za kopiowanie? W zulu na starcie pobierają kilka pipsów za każdą otwartą transakcje dla siebie.

Opłaty masz pod każdą minaturą wykresu:

https://www.mql5.com/en/signals/mt4?orderby=subscribers

Z reguły jest to od 20 dolarów do kilku tysięcy miesięcznie. Joker bierze 100 dolarów miesięcznie. Sa tacy, którzy biorą po 800 i 2500

irmentruda
Maniak
Maniak

monikaforexpolska pisze:
NewbieToPro pisze:Dziękuję za szybką odpowiedź. A jak wygląda z opłatami za kopiowanie? W zulu na starcie pobierają kilka pipsów za każdą otwartą transakcje dla siebie.

Opłaty masz pod każdą minaturą wykresu:

https://www.mql5.com/en/signals/mt4?orderby=subscribers

Z reguły jest to od 20 dolarów do kilku tysięcy miesięcznie. Joker bierze 100 dolarów miesięcznie. Sa tacy, którzy biorą po 800 i 2500
Aha, czyli w miesiacu 29300$. Qrde, to lepsze niż forex:)

ODPOWIEDZ