Social Trader

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
NewbieToPro
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Social Trader

Nieprzeczytany post autor: NewbieToPro »

Podsumowanie 45 tygodnia + 51 pipsów

Intensywny tydzień, AgoraFX zaczął szaleć, lubię tego dostawcę ale raz na jakiś czas uprawia "martingale" gdzie piramiduje zagrania, otwierając nawet 30 tradów, każdy ze stop lossem na -500 pipsów. Ja na szczęście mam go po ograniczanego więc na moim koncie zbytniego pogromu nie zrobił. Raptem 32 pipsy na minusie i jeden trade wciąż otwarty (na dosyć sporym minusie). Podczas gdy na swoim koncie Agora ma 4tysiące straty w pipsach.

Frokoler również nie miał zbyt dobrego tygodnia, zwłaszcza pod koniec zagrywał widać było emocjonalnie. Starał się odegrać minusowe zagrania, co nie kończyło się zbyt dobrze. Na szczęście i tu w miarę szybko zareagowałem ograniczając jego poczynania.

Obrazek
w45.jpg
Obrazek

Te 51 pipsów zysku przeliczyć można na niecały funt straty :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

NewbieToPro
Stały bywalec
Stały bywalec

Podsumowanie tygodni 46 i 47 -292pipsy

Tydzień temu nie zrobiłem podsumowania więc teraz robie za dwa tygodnie. Zmieniło się u mnie dużo. Rzuciłem pracę, przeszedłem na emeryturę, wróciłem do kraju.

Tydzień 46 na dużym minusie, ale w tygodniu 47 dużo odrobiłem

Obrazek
46i47.jpg
Mam nadzieję że teraz gdy jestem na emeryturze będę miał więcej czasu na własną grę. Aczkolwiek raczej nie w grudniu. Poczekam do stycznia.

NewbieToPro
Stały bywalec
Stały bywalec

Podsumowanie 50tego tygodnia +15pipsów
Witam po świątecznej przerwie

Obrazek
w50.jpg
Tydzień rozpoczął się całkiem fajnie, ale ze względu że mam teraz więcej wolnego czasu zacząłem mocno ingerować w poczynania dostawców, co zaowocowało powiększeniem strat i zmniejszeniem zysków. Gdybym nic nie robił, straty od Agory były by prawie zerowe a zyski od Frokolera były by dwa razy większe :P
ww50.jpg

Te 15 pipsów zysku można przeliczyć na 11 funtów na plus za ten tydzień

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

u mnie testy demo na autotrade myfxbook kiepsko wygladaja. tzn jest to na demozysku ale spodziewalem sie ladniejszej krzywej zysku. w zalaczeniu wszystko dla 4 dostawcow, w miedzyczasie kilka zmian) oraz dla najlepszego dostawcy, ktory tez jest u mnie od samego poczatku.
cale demo.png
demo najlepszy dostawca.png
znalazlem tez cos takiego jak http://www.copyfx.com/
ale z tego co skumalem, to trzeba miec konto w roboforex i korzysta sie z sygnalow dostawcow tez majacych konto w roboforex. niestety jako laczacy sie aktualnie z PL "nie mam prawa do korzystania z tej uslugi".

NewbieToPro
Stały bywalec
Stały bywalec

irmentruda pisze: znalazlem tez cos takiego jak http://www.copyfx.com/
stron tego typu jest bardzo dużo, ja jednak skupić się postanowiłem jedynie na dwóch największych, czyli zulu i etoro.

a ten najlepszy dostawca wygląda fajnie, aczkolwiek prawdopodobnie gdy przejdziesz na real to jego krzywa zacznie lecieć w dół. :twisted: miałem tak wiele razy że na demo dostawca był fajny, a jak podpinałem prawdziwą kasę to od tego momentu zaczął tracić.

NewbieToPro
Stały bywalec
Stały bywalec

Podsumowanie 51 tygodnia -69 pipsów (-13funtów)

Cały tydzień bardzo fajny, pare strat, ale potem odrabianie. A potem w piątek wszystko poszłoooo, i ja chcąc odrobić straty dokonywałem transakcji które jedynie te straty powiększały. Myślę że może zacznę robić tak że jeżeli w czwartek jestem na plusie to w piątek blokuje dostawców. To już któryś raz taka sytuacja miała miejsce.

Obrazek

Na moich własnych zagraniach straciłem 15 pipsów, ale zyskałem 3futny (na szczęście stratne pozycje były na 0,01lota a zyskowne na 0,06)
Agora dał mi 2 funty a Frokoler wtopił 18 funtów, a jeszcze w czwartek był on na 17 funtów na plus.
ww51.jpg

NewbieToPro
Stały bywalec
Stały bywalec

Podsumowanie tygodnia 52 +260 pipsów (+30 funtów)

Było dobrze ale mogło być lepiej, po fajnym tygodniu w czwartek ograniczyłem Frokolera aby tak jak tydzień wcześniej nie przyniósł mi strat na koniec tygodnia. a ten zrobił dwie transakcje po plus 96 pipsów każda (podczas wystąpienia czwartkowego). Ale i tak jestem zadowolony. Frokoler na swoim profilu w tydzień zrobił 307pipsów a ja jedynie 47pipsów mniej, więc jest ok.

Obrazek
w52.jpg
AgoraFx wypadł w tym tygodniu z rankingu, więc nie można było go kopiować.
ww52.jpg

monikaforexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: monikaforexpolska »

Ale najlepsi są tutaj MQL5 i joker wymiata

https://www.mql5.com/en/signals/148355

NewbieToPro
Stały bywalec
Stały bywalec

monikaforexpolska pisze: joker wymiata
Hmm już na starcie napisane "This is martingale strategy" trochę już takich kopiowałem, zyski są duże do chwili gdy nastąpią straty, a wtedy cały zysk znika i duży minus się robi. Nie na moje nerwy. :)

monikaforexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: monikaforexpolska »

NewbieToPro pisze:
monikaforexpolska pisze: joker wymiata
Hmm już na starcie napisane "This is martingale strategy" trochę już takich kopiowałem, zyski są duże do chwili gdy nastąpią straty, a wtedy cały zysk znika i duży minus się robi. Nie na moje nerwy. :)

Przy jego MM?????? Nic bardziej mylnego. Warunek jest jeden, musisz go naśladować we wszystkim co robi. Martingale źle się kojarzy, ale głównie tym co nie dostosowali MM.

Popatrz jak on mądrze postępuje. Jego początkowy depozyt z pierwszą wpłatą liczył 1500 dolarów z małym ogonkiem. Ale potem przy każdym przekroczeniu kwoty 3000 dolarów na koncie wypłaca nadwyżkę. I to jest główny element jego MM. W ten sposób oprócz kolosalnych zysków jakie co miesiąc wyciąga od "podpiętych" użytkowników odłożył już z zysków kwotę ponad 13.000 dolarów. Więc nawet jakby wydarzyło się coś bardzo złego to jego strata ograniczy się do 3000 dolarów. A tak co miesiąc potrafi zarobić łącznie kilkadziesią tysięcy dolarów z kwoty 3000. Nieźle.

ODPOWIEDZ