DayTrading: Piątek 22.01.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 23 sty 2016, 00:00

Wzrost
4
18%
Bez zmian
8
36%
Spadek
10
45%

Liczba głosów: 22

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 22.01.2016

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

Prist pisze:dzięki, dobrze wiedzieć na przyszłość , że Mario nie przebije takich danych. Skomplikowana ta AF... :)

Mario przebije każde dane dlatego wczoraj nikt się danymi z Polski nikt nie interesował. Bo jakby Mario coś chlapnął, że nie zamierza luzować to poleciałoby na 4,55 niezależnie od danych. Mario powiedział zgodnie z oczekiwaniami co miał powiedzieć i rynek odetchnął ;-)

Awatar użytkownika
dsokol
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dsokol »

MR. D pisze:
Tomek przyznam szczerze, że moja znajomość AT jest powierzchowna. Kieruje się tylko AF. AT używam tylko do wyznaczania zasięgów lub poziomów wsparć, oporów, ale kierunek wyznacza mi AF
Bo w dłuższej perspektywie tak naprawdę liczą się TYLKO fundamenty, AT pozwala nam dostrzec jak zachowuje się rynek, ZANIM poznamy wszystkie info. AT jest wtórna do AF, tyle tylko, że AT widzimy od razu, a Fundamenty często poznajemy z opóźnieniem. W sumie to truizm, ale czytając niektóre wypowiedzi,wydaje mi się, że co poniektórzy z tego forum nie mieli dość cierpliwości czytając podręcznik AT aby zacząć od "Wstępu".

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

EURO-GBP walka na wsparciu :wink:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

niceone
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: niceone »

dziki_75 pisze:
niceone pisze:Maja rozmach na tym pln, ja obstawialem ze 4.44 zobacze gdzies kolo 13-14, a nie 40 min po tym jak przy 4.47 napisalem, w takim tempie to do 13 bedzie 4.40 :p
u mnie TP na 4,45 wpadło :564:

kończę ten tydzień - 4,40 wątpię ale wszystko jest możliwe

pzdr
Ja mam na 4.10 wiec jeszcze poczekam ;) swapy dodatnie, depo odpowiednie zeby i 4.80 przetrwac, takze mozna trzymac.

Pzdr

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

dsokol pisze:
MR. D pisze:
Tomek przyznam szczerze, że moja znajomość AT jest powierzchowna. Kieruje się tylko AF. AT używam tylko do wyznaczania zasięgów lub poziomów wsparć, oporów, ale kierunek wyznacza mi AF
Bo w dłuższej perspektywie tak naprawdę liczą się TYLKO fundamenty, AT pozwala nam dostrzec jak zachowuje się rynek, ZANIM poznamy wszystkie info. AT jest wtórna do AF, tyle tylko, że AT widzimy od razu, a Fundamenty często poznajemy z opóźnieniem. W sumie to truizm, ale czytając niektóre wypowiedzi,wydaje mi się, że co poniektórzy z tego forum nie mieli dość cierpliwości czytając podręcznik AT aby zacząć od "Wstępu".
Zgadzam się to przychodzi z czasem. Jak pisałem codziennie na kiwi, że 0,68 to fajny poziom to nikt nie reagował a podłączyli się niektórzy dopiero przy 0,66 kiedy było już pozamiatane. Całą sztuka jest złapanie dołku w trendzie a nie wchodzenie z owcami jak rynek osiąga ekstrema. Teraz na topie jest na forum kabel i ropa a ja nie tykam bo za bardzo wyprzedane. Nikt nie interesuje się ujkiem, który jest 8 figur od szczytów z perspektywą dalszego luzowania i w dodatku dwa dni temu zrobił na daily młota a wczoraj objęcie hossy. Jeśli pójdzie w górę na co ma ogromne szanse to pewnie dopiero się podłączą niektórzy przy 121 kiedy już będzie moment na korektę ;-)

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

MR. D pisze:
Prist pisze:Jak to jest że po Mario EUR/USD poszło UP a EUR/PLN w dół? Co on tam naściemniał? :)

Dawid każdy gra po swojemu,!!
juz tu wczoraj wrzało od tematów nie związanych z dt- szkoda że admin pozwala na to(kiedyś dostałem ostrzezenie za nie temat w dt)
i podejrzewam że tak naprawde nikt z piszących tu o psychice wczoraj, nie ma nawet małej znikomej wiedzy w tym temacie,
a rady to są dobre dla tych co własnie radzą, dowartościowują sie w ten sposób,
ja wykresy przed oczami miałem juz bardzo dawno i to mi pasuje!!
czy mam wiedze? to tylko statystyka Ci pokazuje ile masz wejsc na + i -
zarabiasz to sie sparawdza wszystko nie zarabiasz to sie nie sprawdza
a takie rady wczorajsze że to i tamto, Daj spokój

@Prist za wczesnie ten sell chyba

Awatar użytkownika
c.ajto
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: c.ajto »

dsokol pisze: Bo w dłuższej perspektywie tak naprawdę liczą się TYLKO fundamenty, AT pozwala nam dostrzec jak zachowuje się rynek, ZANIM poznamy wszystkie info. AT jest wtórna do AF, tyle tylko, że AT widzimy od razu, a Fundamenty często poznajemy z opóźnieniem. W sumie to truizm, ale czytając niektóre wypowiedzi,wydaje mi się, że co poniektórzy z tego forum nie mieli dość cierpliwości czytając podręcznik AT aby zacząć od "Wstępu".
Wiesz, że to zdanie jest bez sensu?
Jak coś, co jest wtórne, może być widoczne jako pierwsze?

Uważam, że w Long Termie można bazować na AF kosztem marginalizacji AT, ale już Mid Term, a szczególnie DT... tutaj fundamenty można sobie darować i skupić się na AT.
Ile razy po danych cena robiła niespodziewaną woltę i następował wysyp pytań typu: "dlaczego kurs wali dołem, skoro dane dobre?!"
Późniejsze tłumaczenia można postawić na równi z wywodami Gmocha w przerwie meczu.

Caldeborn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Caldeborn »

Andrzejjn pisze:Może mi ktoś wytlumaczyć dlaczego ropa wczoraj wzrosła, mimo wzrostu jej ilości w magazynach? muszę przyznać że interpretowałem to inaczej bo wydawało mi się że jeśli ropy na rynku jest więcej to jej cena powinna spaść.

Z góry dzięki za odpowiedz i pozdrawiam.
Bo jestes swiadkiem wielkiego odwrocenia cen ropy. TP 1 207, TP 2 233 za moze 15 lat. GL

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Tomasz196407 pisze:
MR. D pisze:
Prist pisze:Jak to jest że po Mario EUR/USD poszło UP a EUR/PLN w dół? Co on tam naściemniał? :)

Dawid każdy gra po swojemu,!!
juz tu wczoraj wrzało od tematów nie związanych z dt- szkoda że admin pozwala na to(kiedyś dostałem ostrzezenie za nie temat w dt)
i podejrzewam że tak naprawde nikt z piszących tu o psychice wczoraj, nie ma nawet małej znikomej wiedzy w tym temacie,
a rady to są dobre dla tych co własnie radzą, dowartościowują sie w ten sposób,
ja wykresy przed oczami miałem juz bardzo dawno i to mi pasuje!!
czy mam wiedze? to tylko statystyka Ci pokazuje ile masz wejsc na + i -
zarabiasz to sie sparawdza wszystko nie zarabiasz to sie nie sprawdza
a takie rady wczorajsze że to i tamto, Daj spokój

@Prist za wczesnie ten sell chyba
Tomek zgadzam się z Tobą to własnie miałem napisać, ze nie ważne jak... ważne żeby poprawiać błędy i do przodu. :564: AT czy AF to jest kwestia wtórna ważne żeby mieć system, który się sprawdza ;-)

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

Obstawiam taki wariant - EDek przebije wsparcie, a Jankes i DAX pokonają opór.

Zablokowany