Roboty Astry

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

MaRCHeW pisze:Lepiej to przemyśl Ghimli.
Ale przeciez on to bardzo dobrze przemyslal :D

W przeciwienstwie do ludzi, ktorzy naiwnie wierza ze ktokolwiek sprzedaje systemy robiace 100% w dwa miesiace
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

No właśnie też mam podobne wątpliwości co raczkujacy.
Nie mówię oczywiście, że ktoś ma coś niecnego na myśli - ale chodzi mi o teoretyczne możliwości - a mało znam oande.

Więc takie pytania:
- FXGlobal transfer : można nie wybrać przy zakładaniu konta. Ale czy opcji nie da się włączyć mając login i hasło do konta?
- czy mając login i hasło nie można np. zmienić adresu email na który idzie korespondencja ? (bo jeśli tak to można zmienić również hasło i "odciąć" nas od naszego konta)
- wreszcie: piszecie, że środki mogą zostać zwrócone tylko na konto z którego zostały wysłane. Ale co to dokładnie znaczy ? Co jeśli dajmy na to ja wysyłam środki (powiedzmy 100 tys USD) a osoba dysponująca hasłem (dajmy na to jakiś niecny i podstępy hakier :) ) DOSYŁA na konto 1 tys. USD. Czy aby teraz teoretyczny hakier nie będzie mógł wypłacić całości środków na konto z którego dosłał środki ?
Oczywiście pozostaje kwestia tego, że w przelewie widać być może nazwisko hakiera inne niż nasze. Ale nie sądzę by to był problem: przelewy zagraniczne są zagmatwane, hakier może podać nasze nazwisko w dyspozycjach przelewu (opisie) itd. A wyjątkowo sprytny hakier może nazywać się tak samo jak my:)

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

jasonbourne pisze:
MaRCHeW pisze:Lepiej to przemyśl Ghimli.
Ale przeciez on to bardzo dobrze przemyslal :D

W przeciwienstwie do ludzi, ktorzy naiwnie wierza ze ktokolwiek sprzedaje systemy robiace 100% w dwa miesiace
Witam.

Jason bez obrazy ale czasami tok Twojego myślenia powoduje u mnie ból głowy. Możesz rozwinąć swoją myśl bo nie wiem o co chodzi?

Pozdrawiam
Karol Marchewka

astra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: astra »

widzę, że journal się rozwija :-)
co do bezpieczeństwa- to przynajmniej ja nie znam innej metody podpięcia robota do rachunku, przecież nawet jak podłącza się EA do rachunku mt4 to trzeba być zalogowanym na koncie. Z tego co mi wiadomo to nie ma technicznie możliwego sposobu aby robot handlował na jakimś koncie bez wjazdu (loginu i hasła) na to konto więc jeśli chcesz aby robot pracował za Ciebie musisz zgodzić się na pewne kompromisy ;-)

wojtek1976
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: wojtek1976 »

Czy mozna podpiac robota pod innego brokera?

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

wojtek1976 pisze:Czy mozna podpiac robota pod innego brokera?
niestety nie
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

MaRCHeW pisze:Jason bez obrazy ale czasami tok Twojego myślenia powoduje u mnie ból głowy.
Wez APAP.

A poza tym co tu rozumiec? Juz przy zyskach na poziomie ok. 30% miesiecznie mozemy osiagnac rocznie ponad 16krotne pomnozenie kapitalu.
Pewnie, sa miesiace lepsze i gorsze, i w ogole taki wynik jest bardzo trudny do osiagniecia, chociaz jak najbardziej mozliwy nawet przy ograniczonym ryzyku.

A teraz wyobraz sobie ze potrafisz podwoic kapital w ciagu dwoch miesiecy. Ile to bedzie w skali roku :?: Taki wynik prezentuja autorzy tego journala i jezeli chca zarabiac na swoim systemie i sprzedawac go ludziom, zakladam ze jest sprawdzony i ma powtarzalne wyniki.

I naprawde, komu przy w miare zdrowych zmyslach i przy takich zyskach chce sie bawic w sprzedaz systemu i to jeszcze przez forum internetowe, gdzie z zalozenia nie ma ludzi z wiekszym kapitalem?

Jak pisalem juz na forum, moj rekord miesieczny to ok 110%, nie raz i nie dwa robilem po kilkadziesiat procent . A zgadnij dlaczego nie bawie sie w zarzadzanie, sprzedaz systemow, sygnalow itp.
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
raidman
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: raidman »

Jason masz rację :)
Ale Ghimli nie sprzedaje systemu tylko pozwala żeby inni na nim zarabiali :). Zrobił to dlatego, że z tego co wiem nie miał kasy na wkład początkowy a licząc, że każdy płaci mu 25% od zysku to 4 osoby i ma już 100% ;). 20 osób chętnych i po co ma sam zakładać sobie konto? Nie ma sensu. A tak wynajmując robota ma pewność, że w razie totalnej (raczej nie możliwe to) absuwy Ghimli nie straci ani grosza :). Moim zdaniem zrobił świetny interes.
A przy stałym oprocentowaniu 30% po roku mamy 23,2 raza pomnożony kapitał początkowy :)
Trejder jest jak cymbał - musi grać :)

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

A moim zdaniem ghimli udostępnił, bo dlaczego by na tym nie zarabiać..
Taka "dźwignia" i to działająca tylko na plus.. Tzn są zysk jest zarobek, są straty jest na 0. :)
Żyć nie umierać..
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

astra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: astra »

wojtek1976 pisze:Czy mozna podpiac robota pod innego brokera?
Tig3r pisze:niestety nie
poprawka- na razie nie

ODPOWIEDZ