I pin do karty

Rozumiem z wykresu że analogiczna sytuacja miała miejsce rok temu po 7.01.2015. Sorry że się czepiam, chyba że to mały błąd na wykresie. Przy tak szerokim spektrum jaki sugerujesz SL dla longówBeQuiet pisze:Hello friends.
Moja analiza EUR/USD. Świeca z długim białym korpusem 2015.01.07 i kilka następnych świec z długim cieniem pokazują mi poziom wsparcia. Wcześniejsze wsparcie na poziomie 1.07445 to jeszcze dłuższa biała świeca utworzona 2015.01.03, wsparcie wypada w połowie jej korpusu i wygląda na solidniejsze. Rynek po tej świecy był trochę wykupiony ale złapał wsparcie w połowie świecy. To wszystko może być okazją do zajęcia Longa w okolicach wsparcia, ale ja jeszcze nie zajmę żadnej pozycji ponieważ nie widzę silnego sygnału do kupowania lub sprzedawania.
Widać że byki chcą przejąć rynek jednak wolę zaczekać na reakcję niedźwiedzi. Silny opór w okolicach 1.14729
Rynek to nie magia, rynek to ludzie. Pozdrawiam
Był to błąd w opisie i na wykresie również. Data powinna być 2016.01.07 a nie jak na zdjęciu 2015.01.07.andrut pisze: Rozumiem z wykresu że analogiczna sytuacja miała miejsce rok temu po 7.01.2015. Sorry że się czepiam, chyba że to mały błąd na wykresie. Przy tak szerokim spektrum jaki sugerujesz SL dla longów
może lepiej sie pochwal jakim systemem grasz, decyzję podjąłeś na podstawie....?FXchannel pisze:Ja mam tak że depo 100zł, ale lewar bardzo wysoki, nie mam SL, bo wejście złe po 25 pipsach czyści całość, ale jak dziś rano zgarnąłem 26 pips na elce, 100% zysku prawie, to przerzucam to na oddzielne konto i ryzykuję tylko 100zł
teraz mam wejście 1.0895 i trzymam. Ja nie mam z góry narzuconego TP, bo reaguje z palca
kiedyś się tak bawiłem z marginesem błędu 50pips.
To nie tajemnica, tak to u mnie wygląda.
no to już z kolei większa tajemnica, ale zarządzanie ryzykiem mam jak wyżej. Na razie jestem za krótko na forum, żeby dzielić się wykresami_Kerad_ pisze:może lepiej sie pochwal jakim systemem grasz, decyzję podjąłeś na podstawie....?FXchannel pisze:Ja mam tak że depo 100zł, ale lewar bardzo wysoki, nie mam SL, bo wejście złe po 25 pipsach czyści całość, ale jak dziś rano zgarnąłem 26 pips na elce, 100% zysku prawie, to przerzucam to na oddzielne konto i ryzykuję tylko 100zł
teraz mam wejście 1.0895 i trzymam. Ja nie mam z góry narzuconego TP, bo reaguje z palca
kiedyś się tak bawiłem z marginesem błędu 50pips.
To nie tajemnica, tak to u mnie wygląda.
cheecky pisze:nie napisales jeszce jakim lotem wchodzisz i ile masz depo.
Trudno ocenić, dowiemy się tego dopiero gdy świeca w pełni się uformuje. Wcześniej można zauważyć kilka relatywnie silnych świec czarnych co świadczy o tym że niedźwiedzie są silnie. Śledzę dalej tą parę walutową i czekam cierpliwie na silny sygnał do zawarcia transakcji.Kraku pisze:Dzień dobry Wszystkim. Czy audusd ma szanse zakryć piątek?