Zmiana spreadu podczas testu

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
Marius
Stały bywalec
Stały bywalec

Zmiana spreadu podczas testu

Nieprzeczytany post autor: Marius »

Witam
Czy da się jakoś zmienić spread podczas testowania danych? Dla przykładu broker ma 10 pipsów a chciałbym dać test na 3 pipsach. Dodam że EA jest kupione więc jak łatwo się domyślic jest skompilowane i nie ma dostępu do kodu.

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: Zmiana spreadu podczas testu

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

Marius pisze:Witam
Czy da się jakoś zmienić spread podczas testowania danych? Dla przykładu broker ma 10 pipsów a chciałbym dać test na 3 pipsach. Dodam że EA jest kupione więc jak łatwo się domyślic jest skompilowanie i nie ma dostępu do kodu.
Terster bierze spread jaki jest w chwili odpalenia testu. I się tego nie da zmienić z tego co wiem.
Jeśli broker Ci rozszerza spread na danych to niestety tester tego nie uwzględni.
Tak samo jeśli masz brokera który rozszerza spread na początek sesji to jeśli dasz test od tego miejsca to cały test zostanie przeprowadzony po spreadzie z początku sesji wiec wynik wybaczony.
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

Marius
Stały bywalec
Stały bywalec

Sic, źle opisałem problem, chodzi mi o to, żeby cały test odbył się przy innym spreadzie, mniejszym/większym od spreadu brokera

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

Marius pisze:Sic, źle opisałem problem, chodzi mi o to, żeby cały test odbył się przy innym spreadzie, mniejszym/większym od spreadu brokera
Też się nie da. A po co Ci coś takiego ? miarodajne to to wogóle nie jest.
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

Marius
Stały bywalec
Stały bywalec

No tak, ale jeśli nie mam połączenia z netem to skądś informację o spreadzie tester bierze więc można chyba tą wartość zmienić.

krys3000
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: krys3000 »

Znalazłem w sieci program, który umożliwia zmianę spreadu podczas testu.
http://www.4shared.com/file/2D5GXKf_/SpreadChanger.html
Instrukcje:
1. program odpalić przy zamkniętym programie MetaTrader
3. wskazać położenie pliku symbols.se np: "c:\Program Files\MetaTrader - Alpari UK\history\AlpariUK-Demo\symbols.sel"
3. odłączyć kompa od sieci przed uruchomieniem MetaTrader'a bowiem nasza praca pójdzie na marne!
Krzysiek

ODPOWIEDZ