Tak dla oczyszczenia atmosfery. Może rzeczywiście określenie "tylko rating" nie było właściwe, ale chodziło mi o to, że obniżenie ratingu o jeden punkt do poziomu jaki ma np. Hiszpania czyli BBB+ nie powinno skutkować osłabienie PLN o 8 groszy bo wydarzyło się to na bardzo małej płynności. To wbrew pozorom dalej dobry rating a decyzja została podjęta na podstawie sytuacji politycznej a nie fundamentalnej. Nie rozumiem tylko po co tyle jadu
MR. D pisze:T obniżenie ratingu o jeden punkt do poziomu jaki ma np. Hiszpania czyli BBB+ nie powinno skutkować osłabienie PLN o 8 groszy bo wydarzyło się to na bardzo małej płynności
wybili formacje filizanki o zasiegu 20 gr wiec nie badz zaskoczony jak te 8 gr to bedzie tylko jako pas startowy
MR. D pisze:Tak dla oczyszczenia atmosfery. Może rzeczywiście określenie "tylko rating" nie było właściwe, ale chodziło mi o to, że obniżenie ratingu o jeden punkt do poziomu jaki ma np. Hiszpania czyli BBB+ nie powinno skutkować osłabienie PLN o 8 groszy bo wydarzyło się to na bardzo małej płynności. To wbrew pozorom dalej dobry rating a decyzja została podjęta na podstawie sytuacji politycznej a nie fundamentalnej. Nie rozumiem tylko po co tyle jadu
bo to nawigator jeeeeeeeee
ja mam totalnie w d**** to co inni mowia. klotnie tutaj uwielbiam i jest zawsze niesamowity ubaw...
staram sie tylko wylapac pomocne rady/informacje/analizy.
-- Dodano: 15 sty 2016, 21:34 --
atlanticos pisze:
MR. D pisze:T obniżenie ratingu o jeden punkt do poziomu jaki ma np. Hiszpania czyli BBB+ nie powinno skutkować osłabienie PLN o 8 groszy bo wydarzyło się to na bardzo małej płynności
wybili formacje filizanki o zasiegu 20 gr wiec nie badz zaskoczony jak te 8 gr to bedzie tylko jako pas startowy
zaba to masz na mysli?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ja cały czas patrzę na relację w stosunku do euro ;-) swoją drogą to zaczyna być nową świecką tradycją, że co roku 15 stycznia jest jazda na złotówce ;-)
wychodzi wiec na to ze jak zlotowka ma 20gr UP to edek raczej gora nie wyjdzie i 1.11 do archiwum... pokrecili dzis, powycinali niektorych, innym dali sie na koniec zapakowac i chyba polecimy dolem zeby radary nie wykryly