No wiesz ciągi liczbowe są piękne, jak co miesiąc podwoisz depo (50$) to za rok będziesz miał ok 200k.spiter pisze:
Tu się nie zgodzę.
Ja wpłaciłem 50 euro 2 miesiące temu i bawię sie przednio. Słowo bawie nie zostało użyte przypadkiem (trudno to nazwać inwestowaniem albo graniem na giełdzie)
Ludzie maja naturę hazardzisty.
Znacznie łatwiej wpłacić 10k i stracić, niż wielokrotnie wpłacać mniejszą sumę i ją tracić.
Człowiek się zastanowi dwa razy zanim z realnego konta przeleje na brokerskie.
Natomiast pieniądze już przelane można traktować zbyt luźno.
Wszystko zalezy od psychiki.
Ja wolę grać mniejszą sumą, ryzykowac bardziej, ale przy ewentualnym wyzerowaniu konta, nie rwać włosów z głowy i nie łkac w poduszkę..
DayTrading: Piątek 08.01.2016
Re: DayTrading: Piątek 08.01.2016
utrzymalem S na edku i L usdpln i chyba dobrze chodz juz było podbramkowo sl ustawiony na 1.0960 1lot. pytanie tylko czy teraz bedzie chcialo wyjsc z trójkąta dołem czy górą ;]
zwróć uwagę że atlanticos pisze o zarabianiu na fx a Ty o stratach....spiter pisze: Tu się nie zgodzę.
Ja wpłaciłem 50 euro 2 miesiące temu i bawię sie przednio. Słowo bawie nie zostało użyte przypadkiem (trudno to nazwać inwestowaniem albo graniem na giełdzie)
Ludzie maja naturę hazardzisty.
Znacznie łatwiej wpłacić 10k i stracić, niż wielokrotnie wpłacać mniejszą sumę i ją tracić.
Człowiek się zastanowi dwa razy zanim z realnego konta przeleje na brokerskie.
Natomiast pieniądze już przelane można traktować zbyt luźno.
Wszystko zalezy od psychiki.
Ja wolę grać mniejszą sumą, ryzykowac bardziej, ale przy ewentualnym wyzerowaniu konta, nie rwać włosów z głowy i nie łkac w poduszkę..
zrozum że na fx nie da się uzyskać 100% zyskownych transakcji możesz oscylować około 50% (tj bardzo dobry wynik)
jeśli cały czas ryzykujesz to prędzej czy później wyzerujesz konto i to jest więcej jak pewne że jutro będzie kolejny nowy dzień
jak zrozumiesz statystyki to dojdziesz do wniosku że ryzykowanie więcej jak 5% depo odpada
tak ciąg liczbowy piękny i działa w dwie strony i można szybko osiągnąć upragnione zero
Ostatnio zmieniony 08 sty 2016, 12:48 przez _Kerad_, łącznie zmieniany 1 raz.
- harymilloki
- Maniak
I jak wam idzie dzisiaj treaderzy ? 
-- Dodano: pt 08-01-2016, 12:47 --
A i jeszcze jedno forex to nie hazard !

-- Dodano: pt 08-01-2016, 12:47 --
A i jeszcze jedno forex to nie hazard !
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"
otóż to, tabela strat mówi jasno - tracisz 50%, to żeby to odrobić, trzeba zarobić 100%_Kerad_ pisze:tak ciąg liczbowy piękny i działa w dwie strony i można szybko osiągnąć upragnione zero
ed ylko skorekcił i ponowny UP do 1.12 czy predzej powrót do trendy spadkowego po 1.0660??
- dobryfxplayer
- Maniak
zrozum ze o 14:30 sa bardzo wazne dane NFP. i nei da sie teraz okreslic kierunku a na daytrading to juz wogle ruletka...sitonh pisze:ed ylko skorekcił i ponowny UP do 1.12 czy predzej powrót do trendy spadkowego po 1.0660??
nie pytaj sie na ten moment czy gora albo dol.
moim skromnym zdaniem NFP bedzie wysokie (bo ADP ze srody bylo wysokie).
"Buy right, sit tight." - J. Livermore
- atlanticos
- Maniak
nie lepiej odpuscic edka dziś? przeciez obojetnie czy wyjda gora czy odbija to pieknie sie ustawia na ruch w przyszlym tygodniu i latwe pipsy...
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
- harymilloki
- Maniak
Tu wogole nie mozna sie pytac ... Czy Up czy DOWN !!! Ja kiedys dostawalem baaaanaaa za takie posty 

"cierpliwość popłaca..."
XM robi konkursy na fejsbuku, kto zapuści trafną prognozę na takie rzeczy jak np. dzisiejsze NFP, ten dostaje całkiem przyjemny profit.