A no to ja poczekam , na wasze stopyspiter pisze:dobryfxplayer pisze:dobra zaba biore L za cale depo. tak mi doradziles. a jak nie wypali to ide do prokuratury i cie pozwe! jak kusus ze szwajcari z pelnym bakiem paliwa
A Kusus i Szwajcar fx to nie jest ta sama osoba?
To ja też wskakuje w L, najwyżej złozymy pozew zbiorowy:)
A na robie to dzisiaj niezły cyrk:) z -1 na +3 i znów na -2
DayTrading: Poniedziałek 04.01.2016
Re: DayTrading: Poniedziałek 04.01.2016
atlanticos pisze:kazda analize zaczynam od MN na golym wykresie z samym MACD Histogramem, ponizej h1 raczej nie schodzeginette pisze: Żabko na jakim interwale grasz jeżeli to nie tajemnica?
Ja trochę biegam po niższych TF-ach w zależności od nastroju, szukam wejść itd.
Ale powoli przekonuję się do H4 i D1.
Tylko mam problem z SL-ami. Mam wrażenie że za blisko je stawiam, stosujesz jakiś sztywny RR ?
W chmurach siła 
No ciekawy jestem czy tak będzie bo chętnie połapałbym shorty wyżej, ale świeca daily nie wygląda wzrostowo.atlanticos pisze:ponizej dolka sprzed godziny a tp 1.11 i czekamy na zamkniecie h4 i potem d1dobryfxplayer pisze:
nie no oczywiscie ze promocja. tylko gdzie w takim wypadku SL?![]()
zerknij na eurcad i eurchf co sie dzieje.... no chyba ze sie myle jak zawsze
edit:
to nie jest rekomendacja
Dzień jest jeszcze długiNo ciekawy jestem czy tak będzie bo chętnie połapałbym shorty wyżej, ale świeca daily nie wygląda wzrostowo.
zakładając, że trzeciego grudnia poszedł impuls, to dzisiaj mieliśmy 50% korekty tej świeczki (OC) - jak na screenie, zasięg impulsu też na screenieatlanticos pisze:edek w promocji a na forum cisza
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
- atlanticos
- Maniak

niestety nie podzielam optymizmu kolegi co do przyszlosci makulatury zwanej euro... jestesmy wg mnie w korekcie wzrostowej a impuls owszem byl ale jako fala A tej korekty lub czesc fali A IMO...ale zobaczymypedro pisze:zakładając, że trzeciego grudnia poszedł impuls, to dzisiaj mieliśmy 50% korekty tej świeczki (OC) - jak na screenie, zasięg impulsu też na screenieatlanticos pisze:edek w promocji a na forum cisza
edek d1 - moj punkt widzenia bez zmian
https://www.tradingview.com/x/27qX7Zxf/
Ostatnio zmieniony 04 sty 2016, 21:29 przez atlanticos, łącznie zmieniany 1 raz.
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
EU -1do1 poprzednich spadków 
mój ewentualny optymizm co do EUR konczy się na 1.123 jako realnym targecie na teraz (styczeń-luty)atlanticos pisze:
niestety nie podzielam optymizmu kolegi co do przyszlosci makulatury zwanej euro... jestesmy wg mnie w korekcie wzrostowej a impuls owszem byl ale jako fala A tej korekty lub czesc fali A IMO...ale zobaczymy
edek d1 - moj punkt widzenia bez zmian
https://www.tradingview.com/x/6rpEOggO/
dalsze wzrosty raczej mało realne, ale nie niemożliwe
spadki? tak, ok, ale po zejściu poniżej 1.07
Jutro też jest dzień.
- dobryfxplayer
- Maniak

"Buy right, sit tight." - J. Livermore
Pszenica dobra na L.
To nie jest rekolekcja..... eee.. rekomendacja
To nie jest rekolekcja..... eee.. rekomendacja
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami