FxPro (ECN) - wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
9
56%
Poza paroma minusami są ok
5
31%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
2
13%

Liczba głosów: 16

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: FxPro (ECN) - wątek II

Nieprzeczytany post autor: raposo »

KrostosWW pisze:Ctrader mi padł. wam też?
Nie wiem jak chwilę temu ale teraz zalogowałem się normalnie. Konto Live.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
marcinmijagi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: marcinmijagi »

Witam. Czy otwierajac rachunek w GBP, wpłacone srodki beda znajdowaly sie na brytyjskim koncie?
Cytaty, pipsów nie dają.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Jeśli wpłaty dokonasz na jeden z dwóch brytyjskich banków jakie są dostępne, czyli Barclays Bank PLC (UK) lub RBS UK (NatWest Bank) to na pewno też tam środki trafią. Czy tam zostaną to już zależy od tego, gdzie aktualnie FxPro przetrzymuje depozyty swoich klientów. Z tego co mi wiadomo to właśnie Barclays...
Zmierzam do tego, że nawet jeśli np. wpłacamy środki na konto do polskiego banku to i tak broker wewnętrznie je transferuje do banku 'głównego'.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
marcinmijagi
Pasjonat
Pasjonat

Chodzi mi o to, aby jak najbardziej usprawnic wplaty/wyplaty. Mam rachunki bankowe w uk i pl, zastanawiam sie ktora walute wybrac do gry, gdzie przelewy beda sprawniej przebiegaly. Minimalna wplata dla pln to 500 a dla gbp?
Cytaty, pipsów nie dają.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

marcinmijagi pisze:Chodzi mi o to, aby jak najbardziej usprawnic wplaty/wyplaty. Mam rachunki bankowe w uk i pl, zastanawiam sie ktora walute wybrac do gry, gdzie przelewy beda sprawniej przebiegaly. Minimalna wplata dla pln to 500 a dla gbp?
Z mojego doświadczenia dobrze wypada konto w PLN i przelew do WBK (w moim przypadku z mBanku). Cała operacja w dwie strony zajmuje jeden dzień roboczy. Z przelewami w GBP niestety nie mam doświadczenia ale obstawiam, że też będzie to min. 1 dzień...

Min. depozyt do 500 xxx danej waluty ale w praktyce może być mniej i ile wpłacisz, tyle będzie ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
marcinmijagi
Pasjonat
Pasjonat

Dzieki za pomoc, pozdr!
Cytaty, pipsów nie dają.

Damian77
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damian77 »

coś zrobili z danymi - świeczki np wakacyjne całkiem inaczej wyglądają po "odświeżeniu"
posypały mi się na daxie rysunki oparte na świeczkach h4 :(

-- śr 11-11-2015, 10:07 --

w/g mnie w danych przed 23 września jest tylko 10-18 czasu serwera a nie 9-22
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Hski
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Hski »

Poniewaz mialem powazne problemy z wyplata moich zyskow od poprzediego brokera, ze nie wspomne juz o dwumiesiecznym oczekiwaniu na moje pieniadze po calkowitym zamknieciu konta, chcialbym zasiegnac opinji na temat waszych doswiadczen z wyplatami z Fx Pro. Z gory dziekuje rowniez, za jakiekolwiek inne konstruktywne opinie, ktore moglyby mi pomoc w podjeciu decyzji wyboru nowego ECN brokera fx.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Wiem, że moja opinia będzie małoobiektywna ale przez 8 lat współpracy z brokerem nie przypominam sobie jakichkolwiek opóźnień w wypłatach środków, a kwoty bywały spore ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Kondziu79
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Kondziu79 »

Witam. Mam pytanie do 'raposo' lub innych użytkowników, którzy mogliby mi pomóc w pewnej kwestii. Z racji tego, że importuję dane z mt4 do zewnętrznego programu ważnym czynnikiem jest dla mnie aktualność danych dostępnych na mt4 jeżeli chodzi o poszczególne instrumenty. U polskich brokerów z racji tego, że występuje rolowanie kontaktów co jakiś czas, te ceny dotyczące poszczególnych walorów są czasami mylące.
W fxpro mamy dobry motyw dla mnie ponieważ mamy dane z poszczególnymi seriami kontraktów wygasającymi w określonym miesiącu. Dla przykładu mam pytanie o kukurydzę i dane z kontraktu marcowego dostępnego na platformie. Zamieszczam screen z platformy i następnie screen z barchart z notowań tego kontraktu.
Czy ktoś jest mi w stanie wyjaśnić dlaczego pomimo tego, że na fxpro powinny być dane aktualne z notowań aktualnego kontraktu są one różne od danych rzeczywistych ? Mamy przykład sprzed 3 dni, gdzie na barchart mieliśmy nowe minimum cenowe, a na platformie ta sytuacja nie wystąpiła, zrozumiałbym taką sytuację gdy mamy rolowanie kontraktów tak jak na przykład na bossa czy hft i tam dane są ciągłe, tutaj zaś dane powinny być aktualne do tego konkretnego kontraktu, a tak nie jest. Znalazłem kilka podobnych 'kwiatków' w notowaniach innych walorów. Czy to jeden z przykładów 'grania w kulki' z traderami czy jest jakieś sensowne wytłumaczenie ?
Bardzo proszę o jakieś sugestie. Pozdrawiam.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ