DayTrading: Piątek 18.12.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 19 gru 2015, 00:00

Wzrost
9
56%
Bez zmian
3
19%
Spadek
4
25%

Liczba głosów: 16

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 18.12.2015

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

karnak pisze:DJIA ma problem z pokonaniem strefy oporowej =====> S od odbicia od oporu, powrót do L po pokonaniu górą oporu.
Należy zachować ostrożność w tym momencie z L, bo może grozić czerwiec 2008.
Chociaż wykres NASDAQa mówi, że hossa jest pod kontrolą;

myślę ze akurat sp jest z nimi skorelowany
a niemiecki dax będzie za nimi
Dax ewentualne rozliczenie
bardziej szerzej tygodniowy: https://www.tradingview.com/x/QBfgoGlw/
i b krótkoterminowo: https://www.tradingview.com/x/o8PvHv3j/
dlatego eu myślę ze będą dalsze spadki, ewentualne podbicie małe
Tez przypominam z sierpnia gbpjpy :) : http://forex-nawigator.biz/forum/topic- ... ml#p781058
obecnie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

eco89 pisze:
highend pisze:ja jestem surowcowy gosc, o ile węgiel może i upada... ropa niewiadoma... to kurcze jeść coś trzeba, ubrania też trzeba szyć.... pszenica, bawełna.... ropa..... metale jak platyna i pallad oraz złoto i srebro używane w celach przemysłowych - niezbędne. No komu się to tak oplaca że są tanie?
:)
Jeśli wzrost popytu jest większy od spadku cen to wszystkim.

zapomnieliscie o hodowcach.
nie będzie miał kto uprawiać bo się nie będzie opłacało
popyt wzrośnie, cena też.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

dobryfxplayer pisze: zaba gdzei jestes? gdzei twoje pomysly na przyszly tydzien?
kilka osób dostało ode mnie w piatek analize edka na priv... zainteresowani wiedza o kim mowa ;)

-- Dodano: 20 gru 2015, 19:59 --
highend pisze:
ktoś kiedyś pisał, że USA zarżnie siebie podnosząc stopy (wzrasta ogromnie obsługa długu)... no więc albo dodrukują USD albo je obniżą znowu... w sumie nikt nie wie co zrobi Yellen, niby ma w planie ścieżkę podwyżek (łagodną) do 2019 roku, tak więc skoro wszystko wiadomo, a raczej rynek nie będzie wierzył Yellenowej z racji jej ściemniania o stopach przez rok... to ja bym sie skłaniał ku osłabieniu dolara (przynajmniej na jakiś czas).
Widze ze Twoj system polegajacy na kopaniu sie z bankami centralnymi ma sie dobrze... najpierw kopales sie z Bankiem Australii i Bankiem Anglii, potem z ECB, a teraz z Rezerwa Federalna...Podnieśli stopy i to w tym samym miesiacu w ktorym ECB swoje obnizył. FED dal jasny sygnal co do kierunku swojej polityki na 2016 rok, a Ty grasz przeciw dolarowi... :shock: :shock: :shock: wow...pisales cos o przerwie... powinienes ja zrobic - wyjdzie taniej
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
dsokol
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dsokol »

highend pisze:
eco89 pisze:
highend pisze:ja jestem surowcowy gosc, o ile węgiel może i upada... ropa niewiadoma... to kurcze jeść coś trzeba, ubrania też trzeba szyć.... pszenica, bawełna.... ropa..... metale jak platyna i pallad oraz złoto i srebro używane w celach przemysłowych - niezbędne. No komu się to tak oplaca że są tanie?
:)
Jeśli wzrost popytu jest większy od spadku cen to wszystkim.

zapomnieliscie o hodowcach.
nie będzie miał kto uprawiać bo się nie będzie opłacało
popyt wzrośnie, cena też.
niektórym nie będzie się opłacać a inni będą mieć większy zbyt, pozostali będą płakać i siać dalej bo nie będą mieć wyjścia - pozmienia się jedynie struktura dostawców, tak jak w latach 80-ych w USA. Oczekiwanie "że niżej spaść nie może" jest bez sensu - do 0 faktycznie nie spadnie, ale o 50-80% może się zdarzyć - Twoje depo to wytrzyma? Przejechałem się kilka lat temu tak na gazie gdy zleciał z kilkunastu dolarów na 3 i stwierdziłem, że "taniej" nie będzie - okazało się, że może być jeszcze 2 i mniej... i z dużą stratą musiałem pozamykać pozycje...

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

atlanticos pisze: Widze ze Twoj system polegajacy na kopaniu sie z bankami centralnymi ma sie dobrze... najpierw kopales sie z Bankiem Australii i Bankiem Anglii, potem z ECB, a teraz z Rezerwa Federalna...Podnieśli stopy i to w tym samym miesiacu w ktorym ECB swoje obnizył. FED dal jasny sygnal co do kierunku swojej polityki na 2016 rok, a Ty grasz przeciw dolarowi... :shock: :shock: :shock: wow...pisales cos o przerwie... powinienes ja zrobic - wyjdzie taniej
nie no skłaniać się, a grać to różnica.... :)
spokojnie - nic nie będę przeciw dolarowi otwierał bez jasnego sygnału :564:

Jackal
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jackal »

Co sądzicie o euro USD- wyglada ze spadek jest na drugim poziomie wg mnie będzie jeszcze co najmniej 1 poziom w dół. Z kolei gbp USD wyglada na większe wzrosty... Ktoś myśli podobnie czy wszyscy inaczej???;)

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Jackal pisze:Co sądzicie o euro USD- wyglada ze spadek jest na drugim poziomie wg mnie będzie jeszcze co najmniej 1 poziom w dół. Z kolei gbp USD wyglada na większe wzrosty... Ktoś myśli podobnie czy wszyscy inaczej???;)
witam,
a ile to 1 poziom i jakie poziomy cenowe w takim razie,?
i czemu kolega uwaza że gbpusd wieksze wzrosty :)

Jackal
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jackal »

Patrzę na wykres. Nie podam ci dokładnej ceny kiedy będzie następny poziom bo nie bawię sie w fibo itp, patrzę co zrobi cena i wtedy można stwierdzić kiedy będzie następny poziom lub przełamanie. Wychodzę z założenia ze każdy spadek i wzrost maja swoje poziomy. Z reguły sa 3 na wzrosty i 3 na spadki ale moze być ich np 5. Czyli spadek/wzrost-konsolidacja/akumulacja-i znów spadek/wzrost...to jest 1 poziom liczony od najniższej ceny lub najwyższej ceny z ostatniego okresu. Z reguły dobrze to widać na 4h...a funt niedawno uderzył o podłogę...1 poziom wzrostowy osiagnął...liczę na kolejne 2. Oczywiście moze to trwać ok 2 dni...sie zobaczy sie na razie sie uczę i sprawdzam teorie;))

Awatar użytkownika
spiter
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: spiter »

Jackal pisze:Co sądzicie o euro USD- wyglada ze spadek jest na drugim poziomie wg mnie będzie jeszcze co najmniej 1 poziom w dół. Z kolei gbp USD wyglada na większe wzrosty... Ktoś myśli podobnie czy wszyscy inaczej???;)
Kabel jest na oporach i może to wygenerowac ruch do górnej bandy trójkąta.
Ale czy tak będzie? Większość par z Funtem wygląda mocno spadkowo
Eur/Gbp na h4 brak określonego kierunku, szpile w obu kierunkach

https://www.mql5.com/en/charts/4381335/ ... al-markets

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

również uważam, że funt wygląda spadkowo na wielu krosach. Ciekawa sprawa w sumie... :)

Zablokowany