DayTrading: Piątek 18.12.2015
Re: DayTrading: Piątek 18.12.2015
Cóż za aptekarska dokładność i lustrzane odbicie pomiędzy korektami ABC indeksu WIG (kanał korekty wzrostowy) i WIG20 (kanał korekty spadkowy)
Sądzę, że minima 1745,97 i 43724,52 mogą być początkiem nowego rozdania - większego ruchu wzrostowego:
-- Dodano: 19 gru 2015, 18:41 --
Dodatkowe długookresowe argumenty za prowzrostową prognozą dla naszego rynku:
Sądzę, że minima 1745,97 i 43724,52 mogą być początkiem nowego rozdania - większego ruchu wzrostowego:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Dysponujesz może statystykami, prawdopodobieństwa realizacji Nietoperza, jak już zbudują ponad połowę drugiego skrzydła
[/quote]
Podstawowe pytanie z dołu, czy z góry Nietoperz
-Nie pokazuje bo jeszcze go nie ma
[/quote]
I tak i tak

Podstawowe pytanie z dołu, czy z góry Nietoperz

I tak i tak
-
- Fanatyk
Cześć Karnak,karnak pisze:Cóż za aptekarska dokładność i lustrzane odbicie pomiędzy korektami ABC indeksu WIG (kanał korekty wzrostowy) i WIG20 (kanał korekty spadkowy)
mysle że 2400 niech przejdą,

jakos mnie ten polski nie interesuje rynek bardziej dax i sp500,
mam prognoze ale warto zobaczyc tez co inni sądzą, masz cos na sp i dax?
a jeszcze jak myslisz jak wzrosty na wig-u jak sie przełozy na złotówke upln i epln,
bo mnie osobiscie jakos nie widze spadków na usdpln cos musza amerykance jeszcze załatwić przy 4.10 i moze dopiero... dół
Potencjalny rgr na UsdPLN ?

Ciekawie wyglądają surowce ===> jeśli wsparcia (wyglądające bardzo podobnie) wytrzymają to może być początek większego ruchu do góry, a że nasz rynek jest z tym segmentem skorelowany to i nas by to pociągnęło:
ja jestem surowcowy gosc, o ile węgiel może i upada... ropa niewiadoma... to kurcze jeść coś trzeba, ubrania też trzeba szyć.... pszenica, bawełna.... ropa..... metale jak platyna i pallad oraz złoto i srebro używane w celach przemysłowych - niezbędne. No komu się to tak oplaca że są tanie?

Buying opportunity.... podobnie miedź (choć miałem zasięg 190, to jednak 200 miedź dzielnie broni i zdaje się chce UP)....
nie ma spadania bez końca na surowcach...
najlepsze jest to, że podnieśli stopy na dolarze i co? .... no i właśnie kurde NIC!
ktoś kiedyś pisał, że USA zarżnie siebie podnosząc stopy (wzrasta ogromnie obsługa długu)... no więc albo dodrukują USD albo je obniżą znowu... w sumie nikt nie wie co zrobi Yellen, niby ma w planie ścieżkę podwyżek (łagodną) do 2019 roku, tak więc skoro wszystko wiadomo, a raczej rynek nie będzie wierzył Yellenowej z racji jej ściemniania o stopach przez rok... to ja bym sie skłaniał ku osłabieniu dolara (przynajmniej na jakiś czas).

Buying opportunity.... podobnie miedź (choć miałem zasięg 190, to jednak 200 miedź dzielnie broni i zdaje się chce UP)....
najlepsze jest to, że podnieśli stopy na dolarze i co? .... no i właśnie kurde NIC!

ktoś kiedyś pisał, że USA zarżnie siebie podnosząc stopy (wzrasta ogromnie obsługa długu)... no więc albo dodrukują USD albo je obniżą znowu... w sumie nikt nie wie co zrobi Yellen, niby ma w planie ścieżkę podwyżek (łagodną) do 2019 roku, tak więc skoro wszystko wiadomo, a raczej rynek nie będzie wierzył Yellenowej z racji jej ściemniania o stopach przez rok... to ja bym sie skłaniał ku osłabieniu dolara (przynajmniej na jakiś czas).
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
DJIA ma problem z pokonaniem strefy oporowej =====> S od odbicia od oporu, powrót do L po pokonaniu górą oporu.
Należy zachować ostrożność w tym momencie z L, bo może grozić czerwiec 2008.
Chociaż wykres NASDAQa mówi, że hossa jest pod kontrolą;
Należy zachować ostrożność w tym momencie z L, bo może grozić czerwiec 2008.
Chociaż wykres NASDAQa mówi, że hossa jest pod kontrolą;
Wyobraź sobie, że jesteś producentem odzieży. Wolalbys kupować surowiec do produkcji odzieży (np. Bawelna) po 40 dolcow, czy po 100 dolcow? Niższa cena surowca moze(choć nie musi) przełożyć się na niższa cenę odzieży na czym zyska również końcowy konsument. Paradoksalnie producent sprzedaje więcej, ludzie kupują więcej, rośnie konsumpcja, pieniądz w obiegu itd. itp. Komuś jednak się opłaca niska cena surowców. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Podobnie z ropa, nam się opłaca niska cena ropy, taniej tankujemy = więcej tankujemy, opłaca się również producentom rzeczy z produktów ropopochodnych(np. plastik, który jest we wszystkim), za to firmom naftowym już nie bardzo to się opłaca, akcje tanieją, indeksy spadają....highend pisze:ja jestem surowcowy gosc, o ile węgiel może i upada... ropa niewiadoma... to kurcze jeść coś trzeba, ubrania też trzeba szyć.... pszenica, bawełna.... ropa..... metale jak platyna i pallad oraz złoto i srebro używane w celach przemysłowych - niezbędne. No komu się to tak oplaca że są tanie?

trzeba mieć jaja jak super saiyan
Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.
Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.
highend pisze:ja jestem surowcowy gosc, o ile węgiel może i upada... ropa niewiadoma... to kurcze jeść coś trzeba, ubrania też trzeba szyć.... pszenica, bawełna.... ropa..... metale jak platyna i pallad oraz złoto i srebro używane w celach przemysłowych - niezbędne. No komu się to tak oplaca że są tanie?
Słyszałeś co to jest podaż i popyt ?
Jeśli wzrost popytu jest większy od spadku cen to wszystkim.highend pisze:ja jestem surowcowy gosc, o ile węgiel może i upada... ropa niewiadoma... to kurcze jeść coś trzeba, ubrania też trzeba szyć.... pszenica, bawełna.... ropa..... metale jak platyna i pallad oraz złoto i srebro używane w celach przemysłowych - niezbędne. No komu się to tak oplaca że są tanie?