DayTrading: Środa 16.12.2015
Re: DayTrading: Środa 16.12.2015
matko bosko !!! Niezdecydowani 

Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
- dobryfxplayer
- Maniak
k... ja mam inny wykres inne swieczki na edku .....musze brokera zmienic[/quote]
dlatego robie analizy w tradingview bo co broker to inne h4 a mnie interesuja tylko te ktore zamykaja sie o 7, 11, 15, 19, 23 i 3 w nocy...[/quote]
rozumie kształt swieczek (chociaz u mnie zamykaja sie o tych samych godzinach) tylko wg mie sa zupelnie inne zasiegi.
nie do wiary czasem z jak dokladnoscia wybija sl lub uruchamia oczekujace i wraca.
mam wrazenie ze oprócz rynku jeszcze z brokerem trzeba walczyc
[/quote]
to jest jedna z przypadlosci nowicjuszy.
zwalanie winy na brokera.
nawet gdy nie zarabiam to wina brokera....
dlatego robie analizy w tradingview bo co broker to inne h4 a mnie interesuja tylko te ktore zamykaja sie o 7, 11, 15, 19, 23 i 3 w nocy...[/quote]
rozumie kształt swieczek (chociaz u mnie zamykaja sie o tych samych godzinach) tylko wg mie sa zupelnie inne zasiegi.
nie do wiary czasem z jak dokladnoscia wybija sl lub uruchamia oczekujace i wraca.
mam wrazenie ze oprócz rynku jeszcze z brokerem trzeba walczyc

to jest jedna z przypadlosci nowicjuszy.
zwalanie winy na brokera.
nawet gdy nie zarabiam to wina brokera....

"Buy right, sit tight." - J. Livermore
- paniczklos
- Stały bywalec
Analitycy BNP zalecają sprzedaż EURUSD w następstwie dzisiejszej podwyżki stóp przez FED. Rekomendują pozycję short z poziomu 1,0980 ze stop loss na poziomach 1,1135 oraz take profit na 1,04. Według BNP obecny poziom jest atrakcyjny do zaangażowania w taką pozycję. Powodem oczywiście podwyżka stóp procentowych o 0,25 pb oraz obniżka stóp o 0,10 pb przez EBC w tym samym miesiącu.
KtoPipsKong pisze:matko bosko !!! Niezdecydowani

- atlanticos
- Maniak
mam dostep do rachunkow u 7 różnych brokerów i powiem Wam że jakoś mnie nie wycinaja co do pipsa albo to robia bardzo bardzo rzadko.... różnice w kwotowaniach sa 1-2 pipsy w zaleznosci od pary. Mysle ze wszystko zalezy od systemu gry...Jak ktos jak ja lapie ruchy po 50-100 pipsow to zawsze Sl mozna kilka pipsow dalej postawic bo te kilka pipsow nie ma wiekszego znaczenia... Poza tym zauwazylem na przestrzeni lat ze moje zwalanie winy na brokera malalo wraz ze wzrostem wiedzy
taka zaleznosc 

"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
No to mamy plan: 1. Zjazd do 1.085paniczklos pisze:Analitycy BNP zalecają sprzedaż EURUSD w następstwie dzisiejszej podwyżki stóp przez FED. Rekomendują pozycję short z poziomu 1,0980 ze stop loss na poziomach 1,1135 oraz take profit na 1,04. Według BNP obecny poziom jest atrakcyjny do zaangażowania w taką pozycję. Powodem oczywiście podwyżka stóp procentowych o 0,25 pb oraz obniżka stóp o 0,10 pb przez EBC w tym samym miesiącu.
2. Lecimy na 1.1135
3. Zjeżdżamy sankami na nowy rok 1.04

czy masz 7 zainstalowanych MT4 czy jeden MT4 i przełączasz się między rachunkami?atlanticos pisze:mam dostep do rachunkow u 7 różnych brokerów
- dobryfxplayer
- Maniak
hmm zaba ma DOSTEP do 7 brokerow. to ja sobie udostepnie 8!
"Buy right, sit tight." - J. Livermore
Ci co świeczki rysują ;]andrut pisze:KtoPipsKong pisze:matko bosko !!! Niezdecydowani
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
Zielony potrafisz coś sklecić na tej parze? Oni zawsze w kulki lecą, ale 1,55 wydaje się poziomem "bezpiecznym" i wcale nie wirtualnym.
W tej chwili eur/nzd mamy +0,8% na rok, a już samo PKB Nowej Zelandii jest na poziomie 2,4, a PKB strefy euro to zaledwie 1,6
Właśnie przemalowali świeczkę tygodniową i za chwilę pęknie miesięczna
Dla tych co nie widzą SL - jest
tylko wysoko, bo walą w ... 
W tej chwili eur/nzd mamy +0,8% na rok, a już samo PKB Nowej Zelandii jest na poziomie 2,4, a PKB strefy euro to zaledwie 1,6
Właśnie przemalowali świeczkę tygodniową i za chwilę pęknie miesięczna

Dla tych co nie widzą SL - jest

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.