DayTrading: Środa 16.12.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 17 gru 2015, 00:00

Wzrost
18
53%
Bez zmian
3
9%
Spadek
13
38%

Liczba głosów: 34

cheecky
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: DayTrading: Środa 16.12.2015

Nieprzeczytany post autor: cheecky »

W skrócie euro jest waluta carry trade podobnie jak jen. Jen był nia zawsze a euro od momentu kiedy stopa depozytowa jest ujemna. Carry trade to waluta którą pożycza się i finansuje inwestycje giełdowe bo sa najniżej oprocentowane. Miedzy innymi inwestycje giełdowe, ale to tak dla uproszczenia. Dolar jako waluta światowa jest odwrotnie skorelowany z surowcami. To raczej oczywiste skoro większość operacji na rynku dokonywana jest w dolarach. Dla przykładu ropa spada i co za tym idzie spółki naftowe lecą na pysk co ciągnie w dół indeksy. Spadające ineksy powodują ze wycofywane sa pieniądze z giełd i lądują w tzw. Bezpiecznych przystaniach czyli walutach carry trade. Dlatego zawsze jak jest dym na giełdzie to zyskują waluty nisko oprocentowane jak euro, jen czy frank bo ten kapitał tam wraca i kupuje te waluty zeby spłacić pożyczki zaciągnięte pod inwestycje giełdowe. Mam nadzieje, że trochę rozjaśniłem.[/quote]

Noo widać fachowca. Jeszcze raz dziękuję.

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

atlanticos pisze:
roody80 pisze:Żaba może byś coś porysował :564:
ołówek się złamał ;)

Wiesz 9 na 11 notatek banków jakie czytałem wskazuje na gołębią podwyżkę czyli umocnienie euro. To juz podejrzane. Dodatkowo jesteśmy 4 figury wyżej niz dwa tygodnie temu a niektóre wskaźniki pokazują wykupienie. Ja mam 0,5 Lota na short. Zobaczymy... Na wszelki wypadek ustawie wąskie tp zeby zamknęło jak zaczną bujać
Ostatnio zmieniony 16 gru 2015, 18:42 przez MR. D, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

MR. D pisze:
Wiesz 9 na 11 notatek banków jakie czytałem wskazuje na gołębią podwyżkę czyli umocnienie euro. To juz podejrzane. Dodatkowo jesteśmy 4 figury wyżej niz dwa tygodnie temu a niektóre wskaźniki pokazują wykupienie. Ja mam 0,5 Lota na short. Zobaczymy...
mnie dziś rybka gdzie poleci... moze nawet w lewo :)
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

niestety highend chyba postapujesz dobrze z tym odejsciem. wiem ze nie zarabiasz na foreks bo jest to niemozliwe z takim podejsciem... calyczas tracisz nie wiem jakei tam kwoty bo nic mi dotego.

taka kura co duzo gdacze ale zlotych jaj nei ma (jakos tak hu* z tym)

powienienes zmienic calkowicie swoje podejscie do tego fachu. patrzec na rynki inaczej.
zrob sobie przerwwe jakas dluzsza powiedzmy miesiac, dwa, trzy. ale znajac ciebei bedziesz calyczas bo jestes uzalezniony...

ej a moze poprostu masz problem z psychika. moze tam trzeba poukladac. moze za duze pozycje. nie ma planu wyjscia MM, za duze SL i takie tam pierdoly....

nie miej mi za zle ja tylko chce pomoc.
(ja tez jestem uzalezniony :) )
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

ceofx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ceofx »

Hehehe , dobre jesteście agregaty

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

oj tak :564:

TO DEMOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

:569:

-- Dodano: 16 gru 2015, 19:05 --

to tak jak zaba. moj mentor. tez gra na demo.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
m-r70
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: m-r70 »

atlanticos pisze:
MR. D pisze:
Wiesz 9 na 11 notatek banków jakie czytałem wskazuje na gołębią podwyżkę czyli umocnienie euro. To juz podejrzane. Dodatkowo jesteśmy 4 figury wyżej niz dwa tygodnie temu a niektóre wskaźniki pokazują wykupienie. Ja mam 0,5 Lota na short. Zobaczymy...
mnie dziś rybka gdzie poleci... moze nawet w lewo :)
A ja dziś daję na full , albo będzie linia kredytowa do płacenia przez kolejne pokolenia albo domek w ciepłym kraju. Pan Goldman i Pan Sachs pokażą który scenariusz mają dla mnie...
Najlepszy sposób, by przewidzieć trendy, to je tworzyć...

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

admiral markets oglasza niesamowity webinar za uczesnictwo otrzymasz CERTYFIKAT i konto demo z 10tys dolcow!!!!!!

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

tomek123
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tomek123 »

Ja też jade na max dzisiaj zapakowany albo odpłynę albo ubije trochę :) najchętniej bym przyszedł za dobra godzinkę ale chyba popatrzę i SL nie stosuje :shock:

Awatar użytkownika
quendi84
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: quendi84 »

Fox już zaciera łapki :lol:

Zablokowany