DayTrading: Piątek 11.12.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 12 gru 2015, 00:00

Wzrost
6
30%
Bez zmian
4
20%
Spadek
10
50%

Liczba głosów: 20

Awatar użytkownika
spiter
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Piątek 11.12.2015

Nieprzeczytany post autor: spiter »

xyz pisze:
atlanticos pisze:
magura2004 pisze:EURUSD na wykresie tygodniowym
11 grudnia 2015 21:59 Napisz komentarz Napisany przez Andrzej Stefaniak
Chociaż kurs sięgnął poziomu 1,1000 gdzie mamy zniesienie 38,2 % fali umocnienia USD z IIH to jednak inwestorzy widzą coś innego – mamy odwracanie carry trade względem EUR czyli powrót do tej waluty oraz techniczną spekulacje na roczną formację W z linią szyi w okolicach 1,1750. Jeśli w przyszłym tygodniu wybijemy nad poziom 1,1000 to spekulacja o formacji W wejdzie w kolejną fazę. W przyszłym tygodniu mamy jednak niezwykle ważną decyzję FED rozpoczynającą cykl podwyżek stóp procentowych dlatego to czynnik silnie sprzyjający umocnieniu USD. Bykom w EUR będzie bardzo trudno.

Co o tym myślicie?
formacja W z linia szyi przy 1.1750 czyli docelowy zasieg okolo 1.30? :shock:
Zajrzalbym na taka strone dwa razy - pierwszy i ostatni...
Mamy na dziennym zwykly retest flagi i wybitej TL w ramach 4 fali... Ruch w gore byl dynamiczny wlasnie w takim celu zeby w glowach analitykom bajzel zrobic i jak sie czyta takie kwiatki to widac ze sie udalo. Zazwyczaj tak jest ze im wiekszy zjazd tym mocniejsza tez korekta. Skoro zjechalismy prawie 1000 pipsow to i korekta w gore gdy juz nastapila to silna, ale to wciaz tylko korekta...oczywiscie to moje zdanie i kazdy moze miec inne. Wyjdziemy powyżej 1.13 to zmienia zdanie a obecne poziomy powoli traktuje jak promocje

edek d1
https://www.tradingview.com/x/aF2ItVuW/

Żaba myślisz że to 1.11200 jest teraz realne? Że jeszcze aż tak podbija? przed fedem?
Nie możliwa zawrotka już teraz bądź podbicie tylko do 10300? Ja już w eski ubrany chyba trochę za wcześnie się wyrwalem.... :(
Uśredniaj:)
A tak poważnie to rynek zrobi to co chce, możliwe że maksy już były, a ty masz piękne S-ki.

Chociaż ja osobiście widzę to tak że w pon. luki w dół na indeksach (w góre na edku). Do 11 kręcenie wora odpowiednio L-kowiczom i S-kowiczom, a póżniej USA ratują sytuację. Jeszcze ropa w między czasie przeszoruje 33.
chyba że będzie zupełnie inaczej...

_Kerad_
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: _Kerad_ »

"...Chociaż ja osobiście widzę to tak że w pon. luki w dół na indeksach (w góre na edku)...."

żle widzisz, zobacz jakie piękne dane CNY, dolar się umocni a Edek zaliczy spadek

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

Dla tego co ma S na EU - może masz szanse :wink:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
spiter
Gaduła
Gaduła

_Kerad_ pisze:"...Chociaż ja osobiście widzę to tak że w pon. luki w dół na indeksach (w góre na edku)...."

żle widzisz, zobacz jakie piękne dane CNY, dolar się umocni a Edek zaliczy spadek
Czy takie piękne? Troche lepsze niż oczekiwane. Ale pamiętajmy że daleki wschód musi zdyskontować piątkowe zakończenie w Eu i Usa.
A poza tym czytaj małą czcionkę:)

xyz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: xyz »

Co będzie zobaczymy. Ja zakładałem że 10200_10500bedzie odwrót na eu .
Daxa też mam elki.....
Także j a k się pouklada po mojemu to będzie święto......

_Kerad_
Pasjonat
Pasjonat

spiter pisze:
_Kerad_ pisze:"...Chociaż ja osobiście widzę to tak że w pon. luki w dół na indeksach (w góre na edku)...."

Czy takie piękne? Troche lepsze niż oczekiwane. Ale pamiętajmy że daleki wschód musi zdyskontować piątkowe zakończenie w Eu i Usa.
umiesz je zinterpretować?
po wypowiedzi sądzę że nie zobaczyłeś jakieś liczby na zielono i tyle no jeszcze na dodatek trochę lepsze :shock:

ja tam widzę ożywienie w gospodarce która miała chwile "załamania" , chciałbym zobaczyć jeszcze miesięczne dane...

Awatar użytkownika
spiter
Gaduła
Gaduła

_Kerad_ pisze:
spiter pisze:

umiesz je zinterpretować?
po wypowiedzi sądzę że nie zobaczyłeś jakieś liczby na zielono i tyle no jeszcze na dodatek trochę lepsze :shock:

ja tam widzę ożywienie w gospodarce która miała chwile "załamania" , chciałbym zobaczyć jeszcze miesięczne dane...
Po twojej wypowiedzi widzę, że masz problem ze znakami przestankowymi, przez co trudno zinterpretować jaki był ogólny zamysł.
Zauważyłem, że najpierw są dane, potem ruch indeksów/walut, a następnie dorabiana ideologia do danych (dane dobre, złe, neutralne, już zdyskontowane w cenie, lub nie).
Dla mnie, większy wydźwięk mają piątkowe czerwone indeksy, niż niezłe sobotnie chińskie dane.
A jak będzie, to zobaczymy za 12h.
Jestem bez pozycji, więc lata mi to:)

cheecky
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: cheecky »

Dax poza rynkiem dziś rano 10056,8. Ktoś mi powie jaki to ma wpływ na jutrzejszy rynek ? Tej świeczki przecież na mt4 nie będzie widać.
Teraz jest 10294

Awatar użytkownika
fozzie
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: fozzie »

co Cię nie zabije to Cię wzmocni

_Kerad_
Pasjonat
Pasjonat

spiter pisze:"...

Po twojej wypowiedzi widzę, że masz problem ze znakami przestankowymi, przez co trudno zinterpretować jaki był ogólny zamysł.
Zauważyłem, że najpierw są dane, potem ruch indeksów/walut, a następnie dorabiana ideologia do danych (dane dobre, złe, neutralne, już zdyskontowane w cenie, lub nie).
Dla mnie, większy wydźwięk mają piątkowe czerwone indeksy, niż niezłe sobotnie chińskie dane.
A jak będzie, to zobaczymy za 12h.
Jestem bez pozycji, więc lata mi to:)
Natomiast ja po twojej wypowiedzi widzę, że przystanki są ok, ale masz problem z zastosowaniem wiedzy ogólnej (jeśli ją posiadasz). Rynek może coś dyskontować jeśli ma "wiedzę" na ten temat, w tym przypadku jest ewidentny brak takiej wiedzy (dlaczego nie dyskontować złych danych, przecież ostatnie dane wskazywały na to).
Napiszę dla twojej wiedzy, w takich sytuacjach rynek dyskontuje prognozę.
Totalną bzdurą jest że do danych dorabiana jest ideologia, co dowodzi brak twojej wiedzy w tej kwestii.

Zablokowany