DayTrading: Środa 09.12.2015
Re: DayTrading: Środa 09.12.2015
ja zamknąłem pozycje na WTI z minimalnym zyskiem, i otworzyłem oczekującą L na 33$ co do Edka pierwsze opory na 1,109 i 1,110 i moim zdaniem korekta z potencjałem do 1,08 tam siedzę z ską niestety
( czy to jeszcze wiara czy już nadzieja 
jestem świadomy swojej niekompetencji, ale walczę z tym 
Tak na moje, gdzie E/U wzrostowo dolecieć może:

Z tajnych źródeł jest info, ze na 0.6673 kilku gości z Nawi i Comparica ulokowało zlecenia obronne na niebagatelną wartość 1.54 lota. Ponoć Goldman dzwonił do Nomury, mają wycinaćMR. D pisze:wyjątkowo ciężko w tym roku. 200 pipsów na kiwi wycieli jedną i drugą stronę na detalu. Teraz ciekawe czy realizacja zysków czy jednak zgodnie z fundamentami. Druga m15 będzie kluczowa.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- atlanticos
- Maniak

edek h1 - projekcja wczesniejsza pod potencjalny klin konczacy fale A korekty z falszywka na 5 odbiciu
https://www.tradingview.com/x/a01uT0Xz/
https://www.tradingview.com/x/a01uT0Xz/
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
-
BobbyEverlast
- Stały bywalec

Trochę rozjaśniło... Dziękuję...
Muszę przejść do działu dla początkujących, poczytać i popytać bo tam moje miejsce...
Pierwszego lota zamknąłem z palca przy 1,08900 - taki ze mnie trader...
No cóż...zaczynam więc czuję się przez siebie rozgrzeszony i zbieram doświadczenie nadal...
Muszę przejść do działu dla początkujących, poczytać i popytać bo tam moje miejsce...
Pierwszego lota zamknąłem z palca przy 1,08900 - taki ze mnie trader...
No cóż...zaczynam więc czuję się przez siebie rozgrzeszony i zbieram doświadczenie nadal...
-
Tomasz196407
- Fanatyk

witaj,c.ajto pisze:Tak na moje, gdzie E/U wzrostowo dolecieć może:
oby te 423 nie było!!
upln zrobił zakładane 3.93 z groszami
To byłoby bardzo nieładnie z ich strony...c.ajto pisze:Tak na moje, gdzie E/U wzrostowo dolecieć może:
Z tajnych źródeł jest info, ze na 0.6673 kilku gości z Nawi i Comparica ulokowało zlecenia obronne na niebagatelną wartość 1.54 lota. Ponoć Goldman dzwonił do Nomury, mają wycinaćMR. D pisze:wyjątkowo ciężko w tym roku. 200 pipsów na kiwi wycieli jedną i drugą stronę na detalu. Teraz ciekawe czy realizacja zysków czy jednak zgodnie z fundamentami. Druga m15 będzie kluczowa.
Wchodzę z shortem ze stopem 0,676
Teraz przestawiam stop na 0,674 i tp na 0,670 BE+10
Ostatnio zmieniony 09 gru 2015, 21:37 przez MR. D, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak to jest z tym KIWI? Obniżyli stopy% a NZD się umacnia?
A ma ktoś pomysł na DAX. Odbiliśmy się od okolic 10 480 gdzie był ostatni dołek a idzie powoli w górę. Wiem że jest po sesji więc to może nie mieć odzwierciedlenia w jutrzejszych ruchach. Tak czy tak jutro będę się przymierzał do L. Ma ktoś może podobne zdanie nt kierunku czy indeksy będą dołowały? (Jak patrze na nasze rodzime indeksy to ciekawie to nie wygląda ale to pewnie przez nowy rzad.
A ma ktoś pomysł na DAX. Odbiliśmy się od okolic 10 480 gdzie był ostatni dołek a idzie powoli w górę. Wiem że jest po sesji więc to może nie mieć odzwierciedlenia w jutrzejszych ruchach. Tak czy tak jutro będę się przymierzał do L. Ma ktoś może podobne zdanie nt kierunku czy indeksy będą dołowały? (Jak patrze na nasze rodzime indeksy to ciekawie to nie wygląda ale to pewnie przez nowy rzad.
Kiedyś twoja analiza będzie prawidłowa - ważne żebyś do tego czasu miał kapitał na inwestycje.
EU czy nikt oprocz mnie nie widzi wybitej formacji spodka na H1 lub M30?
Popatrz na to mierzenie:Tomasz196407 pisze:witaj,c.ajto pisze:Tak na moje, gdzie E/U wzrostowo dolecieć może:
oby te 423 nie było!!bo to już raczej korektą by nie było jak tu ktoś wcześniej pisał,
upln zrobił zakładane 3.93 z groszami
D1 z 03/12 jako pierwszy impuls nowego trendu, 161 wypada tam gdzie 261 poprzedniego mierzenia korekty , 423 zaś...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 09 gru 2015, 21:40 przez c.ajto, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak Stany pomogą to może DAX odbić. Ciężko powiedzieć, bo ostatnio ten DAX jest słaby w porównaniu z hamburgerami i jak tam przyjdą spadki to czarno to widzę.